PA noemt sportfestival voor meisjes naar terroriste Mughrabi die 37 Israëli’s vermoordde

Een van de dagen die deze maand in de Palestijnse Autoriteit uitbundig worden gevierd, is de herdenking van de meest dodelijke terreuraanslag tegen Israël – het bloedbad op de kustweg aka de Coastal Road massacre – van 11 maart 1978 waarbij Palestijnse terroristen 37 burgers hebben vermoord, waaronder 12 kinderen.

Die aanslag werd onder meer geleid door de vrouwelijke terrorist Dalal Mughrabi, die sindsdien door de PA wordt opgevoerd als rolmodel en heldin voor alle Palestijnse kinderen, vooral meisjes, en de maatschappij in het algemeen. Om het jubileum dit jaar te vieren, organiseerde het PA Ministerie van Onderwijs een sportfestival voor meisjes dat voor de gelegenheid naar deze terroriste werd genoemd:

Het Dalal Mughrabi Sport Festival

Het sportfestival werd gehouden in de Beitunia Upper Elementaire School voor Meisjes en de deelnemende meisjes droegen rode T-shirts met een beeltenis van de moordenares en de tekst ‘Dalal Mughrabi Festival’.

PA-functionarissen waren ook aanwezig op het festival ter ere van moordenares Mughrabi, waaronder Bassem Erekat, directeur van het Directoraat Onderwijs van het district, een afdeling van het PA Ministerie van Onderwijs, en Ribhi Dawla, burgemeester van Beitunia, waar het festival werd gehouden.

Bovendien spraken de Districtsgouverneur van Ramallah en El-Bireh Dr. Laila Ghannam tijdens het evenement, verklarend dat Palestijnse kinderen “vastbesloten zijn om op het pad [van terreur & geweld] te blijven.

Ghannam prees ook de Palestijnse vrouwen omdat ze “kinderen op de wereld hebben gezet die hebben gevochten [tegen de Joden]” en “een glorie hebben opgebouwd die niet zal worden uitgewist“, wat erop wijst dat moordenares Mughrabi een “blijvende glorie had gecreëerd met haar dodelijke aanslag op de 37.

Meisjes dragen T-shirt met opdruk van Dalal Mughrabi


Bronnen:

♦ naar een artikel Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “PA Ministry of Education names sports event for girls after terrorist murderer who led killing of 37” van 28 maart 2019 op de site van The Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “PA noemt sportfestival voor meisjes naar terroriste Mughrabi die 37 Israëli’s vermoordde

  1. Keizer, Koning, Admiraal…….allemaal afwezig in de ‘palestijnse geschiedenis’.

    George Habash, Ahmed Shukeiri, Yassir Arafat, Abu Mazen, Ahmed Jibril, Leila Khaled etc.etc.etc. zijn hun versie ervan.

    Een bende terroristen die een geschiedenis bij elkaar fantaseren en daarmee een land willen bouwen.

    Gaat dus niet werken!

    Like

Reacties zijn gesloten.