Israël onder vuur: raketaanval vanuit Gaza nabij Tel Aviv; zeven gewonden, veel schade

Laatste update: heden 7u08′

Twee raketten uit Gaza veroorzaakten grote explosies op maandag 25 maart in de stad Tira en Moshav Mishmeret in de regio Sharon in het centrum van Israël ten noorden van Tel Aviv.

Zes mensen raakten gewond, waaronder twee baby’s en een vrouw van 60, die matig gewond was toen hun huis in de moshav een voltreffer trof. Twee ingesloten bewoners konden zichzelf uit het verwoeste gebouw bevrijden.

De explosies werden veroorzaakt door raketten afgevuurd door Palestijnse organisaties uit de Gazastrook. Ze kwamen seconden na sirene waarschuwingen in de regio’s Sharon en Hefer Valley, waaronder Rosh Ha’Ayin, Afek, Kfar Saba, Neveh Yamin, Lev Hashon, Ain Vered, Pardesiya, Qalanswa, Ramat Hakovesh en Tel Mond.

De EHBO-hulpdienst van Magen David is zeer alert. Hamas heeft een aaneenschakeling aangekondigd voor een grote escalatie van aanvallen op Israël ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de Mars van de Miljoen op 31 maart.

Premier Benjamin Netanyahu, die momenteel in de Verenigde Staten is voor de AIPAC-conferentie, werd op de hoogte gebracht van de aanval en zal de kwestie bespreken met de IDF-chef, nationale veiligheidsadviseur en andere hoge defensiefunctionarissen.

Rocket hits home in the Sharon region


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael Under Attack: Rocket fired from Gaza hits home in central Israel” van 25 maart 2019 op de site van Israel Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “At least 7 injured, including 2 infants, in Gaza rocket attack on central Israel” van 25 maart 2019 op de site van The Times of Israël

♦ naar een artikel van Jens Franssen “Zeven gewonden bij Tel Aviv na raketaanval vanuit Gaza” van 25 maart 2019 op de site van VRT NWS

8 gedachtes over “Israël onder vuur: raketaanval vanuit Gaza nabij Tel Aviv; zeven gewonden, veel schade

 1. Israël moet nu stoppen met deze gestoorde islamitische enclave en de criminele islamitische leiders oproepen zich te melden of anders te worden gedood in hun dure appartementen of ondergrondse bunkers!!Een criminele islamitische Palestijnse staat is een zinloze geldverkwistende zaak !!!Europa heet al deze criminele islamitische bende’s van harte welkom,”des te meer geweld des te meer vreugde!!””Europa is dol op de Islam”!De bakermat van Servië oftewel Kosovo is een keurige moslimenclave in het hart van Europa met een gigantische werkloosheid , maar daar weten de “leiders”van Europa wel raad mee!!Gewoon nog meer euro’s ( veredeld toiletpapier)digitaal bijdrukken (euro = nepgeld)!Om Sions wil zal ik niet zwijgen!!

  Like

 2. Er is maar één mogelijkheid, die een afdoende oplossing biedt: dat Israël de Gazastrook zal binnen vallen en een einde zal maken aan Hamas en de Islamitische Jihad. Dat zal de veiligheid van Israël verhogen en ook de bevolking van Gaza bevrijden van de onderdrukker. Naar wij hopen en bidden: voor goed!

  Like

 3. Mm.Jobse volledig juist gezegd ,andere mogelijkheden zijn er absoluut niet ,al zouden alle islamitische landen en alle medewerkers van de UN= United Nonsens op hun kop gaan staan van woede!!Gaza moet gewoon een door Israël gecontroleerde provincie worden!!!Israël wordt van alle kanten bedreigd ,daar vallen de “incidentjes”van jongstleden 18 maart in de stad Utrecht bij in het niet!!!Ik was toevallig in de buurt van dit afschuwelijke drama en zag een radeloze overheid in eerste instantie!!

  Like

 4. Oorlog lost niet op ! Ik kan het niet blijven schrijven dit conflict moet hoe dan ook een oplossing krijgen, oorlog heeft nog steeds geen problemen opgelost,, praten wel, voor vrede zijn twee handen nodig voor oorlog slechts één de vuist.

  Like

  1. Bij een normaal conflict tussen twee partijen is praten en onderhandelen een zeer gewenste optie, echter, hier is onderhandelen een reeds lang geleden gepasseerd station. Hamas en consorten willen geen vrede, hun doel is de volledige vernietiging van Israël. Men wil daar onder geen enkele voorwaarde van afstappen, en dan kan je onderhandelen en praten wat je wil, die vrede zal er nooit komen. En de schuld van dit conflict ligt dan ook voor de volle 100% bij de zich Palestijnen noemende Arabieren. Als we goed kijken naar wat er in het handvest van zowel Hamas, Islamitische Jihad, PLO en Hezbollah staat geschreven, dan wordt het al snel duidelijk, dat er maar één oplossing is, n.l. de volledige vernietiging van bovengenoemde terreurbendes!
   Israël heeft zich al tientallen jaren steeds weer ingehouden, zodat men bij de vijanden geen idee meer heeft waartoe het Israëlische leger echt toe in staat is. Israël zou er verstandig aan doen om dit eens te demonstreren, al was het maar gedurende één uur. Er moet een Israëlische overwinning komen die aan vijandelijke zijde heel erg veel pijn gaat doen, leuker kunnen we het helaas niet maken. Het voltallige leiderschap van de Hamas en consorten moet uitgeroeid worden!

   Liked by 1 persoon

 5. De maat is vol Israël heeft heel geduld gehad met deze criminelen
  Oorlog lost niets op weet ik maar het is goed om af en toe onkruid op te ruimen

  Like

Reacties zijn gesloten.