Nachtelijke rellen aan Gaza/Israël grens; IDF bestookt enkele terreurposten van Hamas

Plaatje hierboven: Kinderpret in Gaza, zaterdagavond 23 maart 2019. Andere normale kinderen liggen al lang in bed maar niet die beminnelijke Palestijntjes. De hele nacht branden stichten, autobanden verbranden, brandbommen aan vliegers naar Israël sturen. De Co2 uitstoot lag weer hoog in Gaza. Anuna De Wever moest het eens weten [beeldbron: Al Qassam/Hamas]

IDF-jachtvliegtuigen vielen twee Hamas-observatieposten aan in de zuidelijke Gazastrook aan als reactie op de grote hoeveelheden explosieven die gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens anti-Israëlische rellen richting de grens richting Israël werden gegooid, gevlogen en afgevuurd.

Een explosieve lading gegooid tijdens de nachtelijke rellen langs de grens met Gaza en zorgde ervoor dat de alarmsirenes die waarschuwen voor inkomende raketten in de regio Eshkol begonnen te loeien, volgens een woordvoerder van het IDF.

Echter, de explosieve lading raakte niet over de grensomheining. Het tuig was waarschijnlijk te zwaar voor de kinderen die het probeerden te gooien. “Meer boterhammen eten en het dan later nog eens proberen,” zei Papa Hamas tegen de kleine wenende Mohammed. Explosies werden de hele nacht door gehoord in het grensgebied vanwege de explosieven die tijdens de rellen zijn gegooid.

Eerder op zaterdag raakten drie Palestijnen gewond tijdens de nachtelijke rellen langs de grensafsluiting van Gaza met Israël, nadat de IAF twee Palestijnse cellen had geraakt tijdens het weekend met het lanceren van explosieve luchtapparatuur vanuit de Strip naar Israël.

Volgens berichten in de lokale Palestijnse media namen honderden Gazanen deel aan de rellen op vijf hoofdlocaties langsheen de grens, waarbij ze vuren maakten, autobanden verbranden, vuurwerk afschoten en lasers richten op IDF-soldaten die aan het hekken werden ingezet. Ongeveer 600 demonstranten keerden zaterdagnacht terug naar het grensgebied.

Palestijnse oproerkraaiers die deel uitmaakten van de ‘Nacht Verwarring Eenheid’ (gemiddelde leeftijd ligt op -16 jaar) gooiden vuurwerk en explosieven naar IDF-soldaten aan de grens met Gaza en lanceerden verschillende aanvallen met brandgevaarlijke ballonnen in het zuiden van Israël.

Bewoners van grensgemeenschappen meldden luide explosies. Een woordvoerder van de regionale raad van Eshkol zei dat explosies deel uitmaken van het geweld aan de grens, eraan toevoegend dat de IDF op de locaties was waar dit plaatsvond.

Duizenden Gazanen protesteren wekelijks langs het veiligheidshekken en nemen deel aan de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer die op 30 maart begonnen en intussen al an zijn 51ste vrijdag is.. De demonstranten roepen op tot beëindiging van de 12-jaar durende Israëlische blokkade van de enclave aan de kust.

Plaatje hierboven: Gaza, zaterdag 23 maart 2019. Intussen wachten op enkele kilometers van de Gazaanse grens met Israël de Al Qassam Brigades van Hamas geduldig af om hun zware materiaal in te zetten in hun eeuwigdurende strijd om de vernietiging van Israël [beeldbron: Al Qassam/Hamas]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tzvi Joffre “IDF attacks Hamas positions in response to explosives thrown during riots” van 24 maart 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIsrael strikes Hamas terror targets in Gaza in response to explosive attacks” en een artikelExplosives thrown by Muslim terrorists during late-night riots as tensions rise at Gaza border” en een artikelCode Red siren sounded in southern Israel following a false identification” van 24 maart 2019 op de site van Israel Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.