Duizenden relschoppers uit Gaza bestoken de grens met Israël: twee doden en veel gewonden

Plaatje hierboven: Gaza, vrijdag 22 december 2019. Terwijl Hamas zijn vrouwen en kinderen naar het veiligheidshekken aan de grens met Israël stuurt om Israëlische soldaten te provoceren en er hopelijk te sneuvelen “voor de goede zaak“, werken ver weg van het gewoel en uit het zicht van buitenlandse camera’s de Al Qassam Brigades naarstig verder aan de uitbreiding en opstelling van hun zware wapens [beeldbron: Al Qassam/Hamas]

Duizenden Palestijnen protesteerden vrijdag langsheen de grens met de Gazastrook en gooiden explosieven en stenen naar soldaten die reageerden met traangas en af ​​en toe met scherp vuurden. Palestijnen zeiden dat twee mensen werden gedood.

Ook vrijdag richtte een ballon met daaraan een brandbom gehecht en die vanuit Gaza werd gelanceerd, een brandje aan tussen enkele huizen in de nabijgelegen Israëlische kibboets van Nir Am. Het vuur was snel gedoofd en er waren geen meldingen van verwondingen. Er ontstond even later wel een nieuwe brand in de buurt van Kibbutz Be’eri.

Tijdens de rellen langs het veiiligheidshekken probeerden de Palestijnen op verschillende plaatsen de grensafrastering te vernietigen, maar ze werden teruggedrongen door de IDF. Het door Hamas gerunde ‘gezondheidsministerie’ van Gaza, aka Pallywood, zei dat twee Palestijnen, een 18-jarige en een 29-jarige, werden doodgeschoten en 55 anderen gewond raakten.

Eerder op donderdag had een Israëlische tank een militaire post van Hamas in de zuidelijke Gazastrook beschoten, uren nadat een uit de lucht gevlogen explosief was ontploft. Het tuig was blijkbaar uit de Palestijnse enclave afkomstig en explodeerde op Israëlisch grondgebied, zonder echter veel schade aan te richten.

Plaatje hierboven: Hamas guerilleros bereiden zich voor op wat komen zal … Screenshot uit een video van de Al Qassam Brigades naar aanleiding van de dood van hun geestelijke leider de 67-jarige sjeik Ahmed Yassin die exact vijftien jaar geleden, op 22 maart 2004, werd geliquideerd door Israël. Een Israëlisch AH-64 Apache-helikopter-vuurde enkele Hellfire-raketten af naar Yassin in Gaza die op slag werd gedood samen met zijn beiden lijfwachten [beeldbron: Al Qassam/Hamas]

Plaatje hieronder: Sjeik Ahmed Yassin, in de lente van 2004 aangekomen bij zijn 72 maagden en pedofiel Yasser Arafat, in de herfst van datzelfde jaar aangekomen bij zijn 72 jongetjes … Iedereen blij <sic> Joseph Farrah in 2003: “I mean Arafat is a homosexual. There are also persistent rumors that he is a pedophile. I mean, in his private life, he is everything the Islamic culture detests – a closet pervert” [bron]


Bronnen:

♦ naar een artikel2 said killed in riots on Gaza border, fire balloons cause blazes in Israel” van 22 maart 2019 en een artikelIsrael shells Hamas post after explosion of balloon-borne bomb from Gaza” van 21 maart 2019 op de site van The Times of Israel