VN Mensenrechten Raad beschuldigt Israël van oorlogsmisdaden tegen Hamasterroristen

De VN-Raad voor de Mensenrechten heeft vrijdagochtend een verslag aangenomen waarin het “blijkbaar opzettelijk gebruik van onwettige dodelijke en andere buitensporige krachten” door Israël wordt veroordeeld tegen moslimterroristen die proberen Israël binnen te vallen langs de grens met Gaza.

De stemming volgt op een rapport van de VN-onafhankelijke onderzoekscommissie waarin wordt beweerd dat 183 moslimterroristen door gewelddadige rellen langs de grens met Gaza werden uitgeroeid door Israël, waaronder 35 kind-terroristen. De commissie bepaalde dat de meerderheid van de door de Israëlische strijdkrachten geëmitteerde terroristen – 154 van de 183 – ‘ongewapend’ waren geweest.

Stemden tegen de resolutie verhuizing waren 23 naties, waaronder Australië, Oostenrijk, Brazilië, Bulgarije, Tsjechië, Fiji, Hongarije en Oekraïne. 15 landen onthielden zich, waaronder India, IJsland, Italië, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. 8 stemden tegen. Spanje was de enige Europese natie dat voor het rapport stemde.

Een absurd en hypocriet ritueel
“Dictators en hypocrieten stemmen voor dit eenzijdige, absurde pro-Hamas en terreur rapport,” zei woordvoerder Emmanuel Nahshon op Twitter. “We zullen niet meewerken aan deze bespottelijke travestie en zullen Israël en de Israëliërs blijven beschermen”, voegde hij eraan toe.

Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt tweette zijn verzet tegen het besluit en zei: “Het kan niet juist zijn dat Israël – ’s werelds enige Joodse staat – de enige natie is die de VN-Mensenrechtenraad een volledig agendapunt toewijdt. We moeten opkomen tegen discriminatie.”

Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een verklaring vrijgegeven waarin de reguliere veroordelingen van de UNHRC tegen Israël een “absurd en hypocriet ritueel” worden genoemd, en zei dat “bevindingen tegen Israël vooraf zijn bepaald” nog voorlaeer de Raad deze adopteerde.

Israël stelt met voldoening vast dat negen landen tegen de vooringenomen resolutie hebben gestemd en dat een morele meerderheid van landen de resolutie niet heeft onderschreven. In feite is dit een motie van wantrouwen ten opzichte van het rapport. Israël zal zijn recht op zelfverdediging blijven uitoefenen en zijn burgers beschermen tegen terreur en agressie. Israël zal over deze kwestie niet met de Raad samenwerken.

Totaal veroordelingen van Israël door VN Mensenrechtenraad (2006-2016)

Hieronder videoverslag van de VN Mensenrechtenraad met een scherpe repliek van kolonel Richard Kemp van 18 maart 2019:

Ik beschuldig deze commissie van het verkeerd voorstellen van Hamas’s acties, het omkeren van georganiseerd geweld in ‘vreedzaam protest’. Ik verwijt deze commissie dat ze optreedt als een instrument voor Hamas-terrorisme door Israël ten onrechte te beschuldigen van misdaden tegen de menselijkheid, door terroristische tactieken te valideren en door moord en geweld aan te zetten. De commissie verdraait deze realiteit op groteske wijze. Ik beschuldig deze raad van het overdragen van een opzettelijk bevooroordeeld mandaat aan de commissie, bedoeld om Israël te belasteren.


Bronnen:

♦ naar een artikel “UN adopts report accusing Israel of war crimes against Muslim terrorists in Gaza” van 22 maart 2019 op de site van Israel Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelThe U.N. and Israel: Key Statistics from UN Watch” van 23 augustus 2016 op de site van UN Watch

4 gedachtes over “VN Mensenrechten Raad beschuldigt Israël van oorlogsmisdaden tegen Hamasterroristen

 1. Onthouding! Het Westerse compromis in bange dagen.

  De slappe houding van de hypocriete Westerse landen is beschamend maar natuurlijk uiterst voorspelbaar.

  Hun hele geschiedenis bestaat uit compromissen & hypocriet verraad aan beschaving.

  Het énige land waar je “respect” voor kan hebben is Spanje.
  Zij spreken tenminste duidelijke taal.

  Het land van Inquisitie & Franco, dat zijn eigen bewoners in mekaar ramt en leiders in de gevangenis gooit wanneer zij protesteren voor onafhankelijkheid moet een voorbeeld zijn voor de Europeese moraal.

  Het is dus begrijpelijk dat zij aan de kant van Hamas staan samen met o.a. Saudi Arabie, Afghanistan, Bangladesh, Cuba, Somalia etc.etc.etc……. allen pilaren der moraliteit & mensenrechten.

  Like

 2. United. Nonsens =(VN) De jongens en meisjes bij dit soort elitaire kletsclubjes horen levenslang in de gevangenis thuis ,totdat zij zich bekeerd hebben tot DE WAARHEID!!!Opsluiten het deze mensen die een islamitische moordenaarsbende een hand boven het hoofd houden!!Mensenrechtenraad ? Laat mij niet lachen om deze onnozelen!!!Om SIONS wil zal ik niet zwijgen!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.