IsraAID stuurt noodhulpteam naar Mozambique na de doortocht van cycloon Idai

Deze week zal IsraAID, de toonaangevende Israëlische humanitaire NGO, een noodhulpteam inzetten in Mozambique naar aanleiding van de verwoestingen die werden aangericht na de doortocht van de cycloon Idai.

Idai kwam aan land in de buurt van de havenstad Beira op donderdag, met zware regenval, overstromingen en modderstromen die een golf van vernietiging achterlieten in delen van Mozambique, Zimbabwe en Malawi.

Momenteel wordt gevreesd dat tot nu toe meer dan 1000 mensen zijn omgekomen, met honderdduizenden mensen en veel gemeenschappen die zware verliezen leden aan gewassen, vee, gebouwen en infrastructuur.

Het team van IsraAID zal hulpgoederen distribueren, psychologische eerste hulp verlenen en de toegang tot zuiver water herstellen en psychologische ondersteuning bieden aan gemeenschappen op basis van een beoordeling van verdere behoeften.

In 2018 bereikten IsraAID Emergency Response teams 26.300 mensen met veilig water, psychologische en gemeenschapsondersteuning en hulp na negen rampen in zeven landen.

In de afgelopen twee jaar heeft de Israëlische humanitaire hulpgroep gereageerd op de tyfonen Usman en Ompong / Mangkhut op de Filippijnen, de orkanen Florence, Michael en Harvey, en de bosbranden in Noord-Californië in de Verenigde Staten, overstromingen in India en Nepal, en modderstromen in Sierra Leone en Colombia.

De teams van IsraAID zijn nog steeds op de grond in Guatemala na de uitbarsting van de Fuego-vulkaan vorig jaar, in Mexico na de aardbevingen in 2017, en de Dominikaanse Republiek en Puerto Rico na de orkaan Maria in 2017.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraAID responds devastating Mozambique cyclone” van 20 maart 2019 op de site van IsraAid

♦ naar een artikel en video van ILTV “Isra-Aid sends emergency team to Mozambique” van 22 maart 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “IsraAID stuurt noodhulpteam naar Mozambique na de doortocht van cycloon Idai

  1. Israel doet eigenlijk meer dan christenen, en vervullen zonder dat ze het willen Jezus wens!

    Like

Reacties zijn gesloten.