30 grafstenen op Joodse begraafplaats in Massachusetts gevandaliseerd

Swastika’s en antisemitische uitspraken werden geklad op minstens 30 grafstenen op een Joodse begraafplaats in Zuid-Massachusetts. “Het vandalisme op de Hebreeuwse begraafplaats in Fall River, Massachusetts vond plaats in het weekend,” vertelde de politie aan de lokale media.

Onder de graffiti die met een zwarte stift waren getekend waren “Heil Hitler”, “Hitler was right” (Hitler had gelijk), “Expel The Jew” (Gooi de Jood buiten) en “Oy vey, this is MAGA Country.” MAGA verwijst naar de slogan van de presidentiële campagne van president Donald Trump 2016, die staat voor Make America Great Again.

De graffiti werden op zondag 17 maart ’19 opgemerkt nadat politieambtenaren het kerkhof bezochten en reageerden op een bericht dat een verdacht voertuig daar twee dagen was geparkeerd, meldde de Providence Journal. De auto was verdwenen toen de politie op zondagmiddag op de begraafplaats arriveerde. De politie in Fall River onderzoekt het incident.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “30 gravestones vandalized at Jewish cemetery in Massachusetts” van 19 maart 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)