Sheba Medisch Centrum in Tel HaShomer gerangschikt als 10de beste hospitaal ter wereld

Het Chaim Sheba Medisch Centrum in Tel HaShomer is door Newsweek Magazine gerangschikt als een van ’s werelds 10 beste ziekenhuizen. Het Israëlische medische centrum komt binnen op nummer 10 op de lijst van het tijdschrift. De beroemde in Minnesota gevestigde Mayo Kliniek voert de ranglijst aan.

Andere ziekenhuizen op de lijst zijn het Singapore Algemeen Hospitaal, het Johns Hopkins Hospitaal in Baltimore, het Charité-ziekenhuis in Berlijn, het Toronto Algemeen Hospitaal, het Hospitaal van de Universiteit in Tokyo het Hospitaal van de Universiteit in Lausanne, Zwitserland.

 In zijn rapport noemde Newsweek het medisch centrum in Ramat Gan “een wereldleider in medische wetenschappelijke en biotechnologische innovatie, zowel in het Midden-Oosten als elders in de wereld” en merkte op dat het “centra omvat nagenoeg alle medische afdelingen en specialiteiten en behandelt jaarlijks meer dan 1 miljoen patiënten.”

Volgens het tijdschrift wordt 25% van alle klinisch onderzoek in Israël uitgevoerd in de ultramoderne faciliteiten van Tel HaShomer. In een verklaring zei Tel HaShomer dat de ranking van het ziekenhuis “het product is van 70 jaar uitmuntendheid, professionaliteit en innovatie en dankzij de duizenden toegewijde Sheba-medewerkers, zowel uit het heden als verleden tijd.”

“‘Als staatsziekenhuis zullen we hier blijven om de beste medische behandeling te bieden aan iedereen die het nodig heeft en de grenzen van wat mogelijk is, uit te dagen en uitgedaagd te worden en de staat Israël op een respectabele plaats te plaatsen op de wereldwijde gezondheidskaart.”

Plaatsvervangend minister van Volksgezondheid Yaakov Litzman prees het succes van het medisch centrum als een ‘erecertificaat’ voor het ziekenhuis en voor het Israëlische gezondheidszorgsysteem als geheel. Hij merkte op dat het Sheba Medisch Centrum de ‘eervolle prestatie’ had bereikt onder leiding van ziekenhuisdirecteur Dr. Yitzhak Kreiss.

Het Sheba Medisch Centrum in het Tel Hashomer Hospitaal, de grootste medische faciliteit van Israël, kondigde begin vorig jaar aan dat het van plan is om een ​​nieuw centrum voor nucleaire geneeskunde en moleculaire beeldvorming te bouwen, dat kan worden gebruikt voor de diagnose en behandeling van een groot aantal ziekten, waaronder een aantal kankers, hartziekten en de ziekte van Alzheimer.

De bouw van het centrum wordt gefinancierd door Roman Abramovich, de Russische zakenman en miljardair die aandelen bezit in de staal gigant Evraz, Norilsk Nickel en het Britse voetbalteam Chelsea.

Abramovich doneerde $ 20 miljoen voor het project en heeft tot nu toe in totaal $ 57 miljoen gegeven aan Sheba voor diverse andere initiatieven, waaronder aan de Sheba Cancer and Cancer Research Centres, het Pediatric Middle East Congenital Heart Centre en het Sheba Heart Center, zei Sheba’s directeur-generaal professor Yitshak Kreiss.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maytal Yasur Beit-Or “Sheba Medical Center ranked world’s 10th best hospital” van 21 maart 2019 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Sheba Medisch Centrum in Tel HaShomer gerangschikt als 10de beste hospitaal ter wereld

Reacties zijn gesloten.