Joden hebben meer macht nodig, niet minder, om vrede met hun vijanden te bereiken

We moeten de dreigementen van onze vijanden meer ernstig nemen dan de beloften van onze vrienden
Eli Wiesel (1928-2016)

Als ik hoor dat Joden te machtig zijn, is mijn antwoord: we zijn niet machtig genoeg. Als ik hoor dat AIPAC een invloedrijke lobby is, zeg ik dat het nog meer invloed moet krijgen. Wanneer ik hoor dat Joden te veel geld bijdragen om pro-Israëlische kwesties te ondersteunen, zeg ik dat we meer moeten bijdragen.

Als ik hoor dat Joden de media controleren, vraag ik: “Waarom is zoveel van de media zo anti-Israël?” Als ik hoor dat Joden teveel invloed hebben op de uitslag van verkiezingen, zeg ik dat we onze invloed moeten vergroten.

Joden hebben enorm – disproportioneel – bijgedragen aan het succes van Amerika. Samen met andere immigranten hebben Joden geholpen ons land ten goede te verbeteren – academisch, wetenschappelijk, economisch, politiek, militair, medisch, juridisch, technologisch en op zoveel andere manieren.

We hebben het recht verdiend om op te treden als eersteklas burgers. Geen enkele andere groep wordt er ooit van beschuldigd dat hij te veel macht en invloed heeft. Die valse bewering – die teruggaat tot tijden en plaatsen waar de Joden weinig of geen invloed hadden – is een antisemitisch vooroordeel die ons meer vertelt over de antisemieten die zich erop beroepen dan over de Joden.

De geschiedenis heeft bewezen dat Joden meer macht en invloed nodig hebben dan andere groepen om hun veiligheid te verzekeren. Tijdens de jaren 1930 en vroege jaren 1940 hadden de Joden de moraliteit aan hun zijde, maar ze misten de kracht en invloed om zes miljoen van hun broers en zussen te redden van systematische moord.

Als Israël toen had bestaan, met het machtige leger dat het nu heeft, zou de geschiedenis van de Europese Joden wellicht anders zijn geweest. Als Joden in die tijd meer politieke macht in de Verenigde Staten hadden, zouden de deuren van onze natie niet gesloten zijn geweest voor onze broeders en zusters die asiel zochten om te ontkomen aan het nazisme.

In het Midden-Oosten moet Israël meer militaire macht hebben dan al zijn vijanden en potentiële vijanden gecombineerd. Zoals Benjamin Netanyahu wijselijk zei: “Als onze vijanden hun wapens neerleggen, zou er vrede zijn. Als Israël zijn wapens neerlegt, zou er een genocide zijn.”

Dus moet Israël, met of zonder de hulp van de Verenigde Staten, zijn kwalitatieve militaire superioriteit in de regio handhaven. En de regio van zijn vijanden is nu uitgebreid naar Iran en Turkije, twee niet-Arabische islamitische extreme anti-Israël-landen met machtige legers. Dus Israël moet sterker worden, niet zwakker, ondanks zijn huidige militaire superioriteit.

Elie Wiesel zei ooit dat de les van de Shoah is: “We moeten de dreigementen van onze vijanden meer ernstig nemen dan de beloften van onze vrienden.” Voor mij is een aanvullende les dat Israël en het Joodse volk machtiger moeten zijn dan hun vijanden .

De Psalmisten schreven “Hashem oz l’amo yiten; Hashem yivarech et amo b’shalom.” Ik interpreteer dit prachtige vers dat G’d het Joodse volk kracht zal geven en alleen door die kracht zullen ze vrede bereiken.

Dus als iemand ooit klaagt over Joodse macht en invloed, herinner die persoon eraan dat Joodse macht de beste weg naar vrede is: die geschiedenis heeft bewezen dat Joden zonder macht kwetsbaar zijn voor de oudste vooroordelen die de mensheid kent – een vooroordeel dat kan afnemen, zoals het meerdere decennia deed na de Tweede Wereldoorlog, maar het zal altijd opnieuw zijn lelijke kop opsteken zoals het nu weer doet in Engeland, Frankrijk, Oost-Europa en bij de extreem linkerzijde in de Verenigde Staten.

Als Joodse macht en invloed worden gebruikt voor de zaak van vrede en gerechtigheid, moeten we ons er niet voor schamen. Het zou een bron van trots moeten zijn.

door Alan M. Dershowitz

Video: Am Yisrael Chai


Bronnen:

♦ naar een artikel van Alan M. Dershowitz “We Need More Jewish Power, Not Less” van 21 maart 2019 op de site van The Jewish Press

5 gedachtes over “Joden hebben meer macht nodig, niet minder, om vrede met hun vijanden te bereiken

 1. Israel het 8 machtigste land v.d. wereld……’dat moet dus hoger!

  ‘Alle’ Joden zijn rijk…….’daar moeten we dus voor zorgen!

  Dat Jodenhaters daar een probleem mee hebben………’het zij zo!

  “15 miljoen rijke, machtige, intelligente, constructieve, innovatieve Joden in een wereld van 8 miljard mensen”, waarvan 4 miljard haters.

  Wat een succes…….., indien het allemaal waar zou zijn!

  Conclusie: Beter rijk & gehaat dan arm & geliefd verhoogt je overlevenskans.

  Arm & gehaat is een garantie voor een rampscenario…..’een scenario dat Joden maar al te goed kennen.

  Liked by 1 persoon

 2. Bedankt voor het interessante artikel. De meeste dingen die Alan Dershowitz hier noemt, zijn waar. Te beginnen met de bijdrage aan het succes van Amerika. Jammer dat Dershowitz neemt niet in rekening de mentaliteit van de huidige Amerikanen. Ook niet van degenen die zgn. hoogopgeleid zijn in universiteiten van de hoogste echelon. Beginnend met de vraag: ZITTEN DE AMERIKANEN TE WACHTEN OP DEZE BIJDRAGE? Wie spreekt meer tot de verbeelding van de gemiddelde Amerikaan? types zoals bijvoorbeeld: Al Capone, de toffe gangster die tot de dag van vandaag een topgozer is, of Dr. Jonah Salk die ervoor zorgde dat hun kinderen (ook de armen onder hen) zouden geen polio krijgen, waardoor ze levenslang gehandicapt blijven of zelfs aan doodgaan? Wie respecteert de gemiddelde Amerikaan meer? De Joodse wetenschappers die bijna iedere jaar de Nobelprijs winnen voor Amerika, of de dappere Mojahedeen zoals Ossama Bin Lader en de 20 Al Qaida moordenaars die zorgden voor de mega terreuractie van 9/11? De meest morbide sympathieen vindt men bij de “intellectuele” aka linkse kringen in de universiteiten. Daar genieten de Palestijnen – vooral de Hamas en andere organisaties die ISIS compatible zijn – van helden allure. Dat gebeurt vooral bij de Ivy League universiteiten; waar een studiejaar kost ongeveer $ 100.000. De universiteitleidingen maken op cynische wijze gebruik van Arabisch oliegeld; al wetend dat zij als tegenprestatie de sharia, de Palestijnse zaak (als speerpunt) en de Islamitische Jihad moeten toelaten. https://www.nytimes.com/2008/02/11/education/11global.html
  https://www.jihadwatch.org/2018/10/elite-us-universities-have-taken-over-614000000-from-saudi-arabia-since-2011
  https://spectator.us/harvard-mit-selling-saudis/
  De situatie in Amerika is zo erg, dat er een lijst van universiteiten werd gemaakt, waar Joden beter niet heen kunnen gaan; voor hen eigen veiligheid!.
  DEEL 2

  Like

 3. DEEL 2
  Ik vind de uitspraak van Eli Wiesel ‘We moeten de dreigementen van onze vijanden meer ernstig nemen dan de beloften van onze vrienden’ alles behalve misplaatst. AAN VRIENDEN HEEFT MEN NIETS!. Zeker niet als men alleen in de arena staat. Israël heeft maar een vriend en dat zijn de hersenen van een groep begaafde kinderen (1,5% van iedere bevolking). Israël kan uitsluitend verder bestaan als haar politieke leiding zorgt ervoor dat kinderen de beste scholing krijgen; met speciale aandacht voor kinderen die in exacte vakken uitblinken. Deze kinderen moeten ervoor zorgen dat het land zal een technologie ontwikkelen die 4 of 5 jaar verder is dat de huidige technologie. Dan men over de meest geavanceerde wapens beschikt en dat het leger over de best opgeleide soldaten, die 100% output uit hun wapens kunnen halen.
  Hier breng ik een onsympathieke voorbeelden; de Duitse Wehrmacht en het Japanse leger in de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers konden in een Blitzkrieg binnen de kortste tijd heel Europa veroveren, dankzij toptechnologie en de meest geavanceerde uitrusting. Hetzelfde gold ook voor het Japanse leger.
  Vrede zal in dit werelddeel nooit komen. De vijanden van Israël hangen een bloeddorstige god aan, genaamd Allah, die zijn bendeleden opdracht geeft iedereen te vermoorden die niet bij zijn aanhang hoort. Voor de vijanden is zijn woord geen ideologie die men kan verwerpen, maar een religieuze wet die men niet kan afwimpelen.

  Like

 4. Het is zaak en hoog tijd, dat Israël niet alleen machtiger wordt dan zijn vijanden, maar de vijanden, die de staat en Joden naar het leven staan, volledig zal verslaan. En er komt een tijd, dat dit zal geschieden. “want zie, Uwe vijanden, o HEERE!, want zie, Uwe vijanden zullen vergaan; al de werkers der ongerechtigheid zullen verstrooid worden”. (Psalm 92 : 10)

  Like

Reacties zijn gesloten.