Hamas begaat oorlogsmisdaden tegen Israël en tegen het eigen volk

Plaatje hierboven: Vrouwen in Gaza hebben nog minder rechten dan hun geiten en schapen in de stal. Alléén in de gewapende strijd tegen Israël genieten ze (min of meer) gelijke rechten als de mannen. De verlichting van de geesten is duidelijk nog niet voor morgen [beeldbron: Al Qassam Brigades/Hamas]

Hamas heeft opnieuw bewezen dat het echt een terroristische groep is die zijn bevolking onderdrukt en hen belet hun mening te uiten. Het heeft ook aangetoond dat wanneer het in problemen verkeert, het zijn uiterste best zal doen om de aandacht af te leiden van de problemen waarmee ze thuis worden geconfronteerd.

Wat Hamas betreft, is een van de beste manieren om de aandacht af te leiden van de toenemende frustratie met zijn heerschappij, door Israël en Joden aan te vallen. Dan wordt Israël gedwongen om te reageren om zichzelf te verdedigen. Dat zal Hamas in staat stellen om zijn volk te vertellen dat er geen ruimte is voor interne gevechten en geschillen “omdat we aangevallen worden door de Joden.”

Geen enkele Palestijn zou Hamas kunnen bekritiseren terwijl Israël zogenaamd Hamas ‘aanvalt’. Iedereen die dat wel deed, zou ervan worden beschuldigd om een “verrader” en “collaborateur” te zijn van de “zionistische vijand”.

Dat is precies wat er deze week is gebeurd, toen twee raketten werden afgevuurd op de Israëlische stad Tel Aviv. De raketaanval kwam kort nadat duizenden Palestijnen de straten van de Gazastrook waren opgegaan om te protesteren tegen de gruwelijke economische situatie daar – dat de voor hen bestemde fondsen worden blijkbaar afgeleid om de terreur te financieren – en eisten een einde aan de repressieve maatregelen van Hamas tegen zijn bevolking .

De leiders van Hamas waren blijkbaar verontrust door de grote protesten die plaatsvonden in de Gazastrook. Hamasleiders leken ook verontrust over de foto’s en video’s waarin Hamas-leden honderden vreedzame Palestijnse demonstranten sloegen, doodschoten en arresteerden. Hun enige ‘misdaad’ was een waardig leven, banen en een betere toekomst voor hun kinderen eisen.

Hamasleiders zouden waarschijnlijk graag zien dat Israël wraak neemt in de Gazastrook voor de raketten die naar Tel Aviv zijn gelanceerd: een dergelijke actie van Israël zou de groeiende woede onder de Palestijnen ten aanzien van de terroristische organisatie Hamas die hen sinds de zomer van 2007 regeerde, tot zwijgen brengen.

De raketten die op Tel Aviv werden afgevuurd, en de daaruit voortvloeiende Israëlische militaire aanvallen tegen Hamas en de doelen van de Islamitische Jihad in de Gazastrook, hebben inderdaad het nieuws over de botsingen tussen Hamas en Palestijnse demonstranten overschaduwd. Plots praatte iedereen alleen over de raketaanvallen op Tel Aviv, en Hamas leek weg te komen met het slaan en schieten op vreedzame demonstranten.

In de afgelopen paar dagen waren duizenden Palestijnen de straat opgegaan van de door Hamas geregeerde Gazastrook om te protesteren tegen de ellendige economische situatie, verergerd door een Hamas-besluit om hen nieuwe belastingen op te leggen. De ongekende protesten, die werden uitgevoerd onder de vlagWij Willen Leven!‘, hebben de Hamas-heersers van de Gazastrook kennelijk verrast.

Plaatje hierboven: Gaza, 15 maart 2019. Tegen de achtergrond van de onderdrukking van de beweging ‘Wij Willen Leven!‘ roept Rabah Muhanna, lid van het politburo van de  marxistische terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), de nationale troepen op voor een spoedbijeenkomst en eist dat Hamas zich verontschuldigt [beeldbron: Amad]

De leiders van Hamas hadden blijkbaar de massale protesten niet voorzien. Hamasleiders lijken te hebben gerekend dat hun repressieve maatregelen tegen Palestijnen in de Gazastrook zo hard waren dat niemand publiekelijk zou durven protesteren tegen de verslechterende economische en humanitaire situatie aldaar.

Dat zou de reactie van Hamas op de massale protesten kunnen verklaren, die in alle opzichten hysterisch en extreem gewelddadig was. Binnen de 24 uur openden Hamas-militieleden en veiligheidsagenten het vuur op honderden Palestijnse demonstranten, die zongen: ‘We hebben honger!‘ En ‘Red Gaza van de hongerdood!

Palestijnse ooggetuigen zeiden dat Hamas honderden militieleden gebruikte van zijn militaire vleugel, de Al-Qassam Brigades, en veiligheidsagenten om de demonstraties te verpletteren. “Al-Qassam-milities mishandelen, arresteren, bedreigen, onderdrukken, belegeren en leggen resoluties op over vrijheden”, meldde Mohammed Bassouni, een inwoner van de Gazastrook.

Foto’s van gewonde Palestijnen (gebroken armen, blauwe plekken over het hele lichaam) zijn op sommige sociale mediasites opgedoken en tonen de wreedheid van het geweld dat Hamas gebruikte om de demonstranten uiteen te drijven. Het is ook vermeldenswaard dat veel van de Palestijnen die brutaal door Hamas werden geslagen, kinderen waren.

Het geweld in de straten van de Gazastrook is waarschijnlijk het ergste sinds Hamas twaalf jaar geleden de controle over de Gazastrook in handen kreeg. Sindsdien heeft Hamas bijna twee miljoen Palestijnen gehouden die daar gijzelaars van het onderdrukkende regime zijn. Hamas heeft van de Gazastrook een dictatuur gemaakt waarin dagelijks de openbare vrijheden worden aangevallen.

Hamas heeft de Palestijnen meegenomen naar een aantal oorlogen met Israël die de levens van talloze inwoners van Gaza hebben vernietigd. Volgens veel Palestijnen komt wat Hamas in de Gazastrook doet neer op oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Plaatje hierboven: Gaza, 20 maart 2019. Eerst wapens voor de strijd tegen Israël, daarna brood voor het volk. Toekomstige shaheeds (martelaren) van de Al Qassam Brigades (Hamas) showen hun mortierinstallaties. Geen eten voor het volk want al de miljoenen dollars en euros die de Gazastrook maandelijks krijgen toegestopt vanuit het buitenland gaat unaniem naar bewapening, de bouw van gebetonneerde aanvalstunnels en uitrusting van de milities ter voorbereiding van het volgende offensief tegen Israël [beeldbron: Al Qassam Brigades/Hamas]


Bronnen:

♦ naar een artikel (ingekort) van Bassam Tawil “Hamas War Crimes against Israel, Palestinians” van 18 maart 2019 op de site van The Gatestone Institute

♦ een artikel op deze blogVN halen uit naar gewelddadige onderdrukking van volksprotesten in Gaza door het Hamas regime” van 19 maart 2019 en een artikelVoor 3de dag op rij demonstreren Palestijnen in Gaza tegen het regime van Hamas en Co” van 17 maart 2019 en een artikelPalestijnen betogen in Gaza tegen Hamas; vrijdagse grensrellen opgeschort na raketaanval” en een artikelGeen vrije meningsuiting in Palestijnse gebieden: arrestatie, marteling van journalisten” van 16 maart 2019