Palestijnse stenengooier gedood en drie anderen gewond aan controlepost van Bethlehem, Judea

Een soldaat van de Israëlische IDF die op woensdagavond gestationeerd was op een militaire post nabij Bethlehem, zag hoe Palestijnen stenen smeten naar voorbijrijdende Israëlische voertuigen.

Als reactie vuurde hij met zijn wapen naar de relschoppers. Palestijnse media berichtten dat de 26-jarige Ahmed Manasara hierbij werd gedood en drie anderen gewond als gevolg van de schietpartij. Na het gebruikelijke protest van de PA zei de woordvoerder van de IDF dat “het de details mbt. het incident zal onderzoeken.

Kandidaat voor de verkiezingen Itamar Ben-Gvir, voor de conservatieve partij Otzma Yehudit, zei in reactie:

We hebben een situatie bereikt waarin een soldaat Joden niet meer mag verdedigen zonder dat er een onderzoek wordt geopend. Het woordvoerbureau van de IDF geeft een beloning voor terreur. Soldaten die vanochtend deze aankondiging zien en een vergelijkbaar incident moeten afhandelen, zullen niet durven reageren. Een soldaat die op terroristen schiet, moet geprezen worden en niet naar verhoorkamers worden gestuurd en de legalisering die de afschrikkende werking van de IDF aantast, moet nu worden gestopt.

De dag voordien op dinsdagavond gooiden terroristen explosieven naar de IDF-soldaten die de toegang voor gelovige Joden tot het Graf van Jozef in Shechem (Nabloes) veiligstelden. De strijdkrachten reageerden door het vuur te openen naar een voertuig van waaruit de terroristen opereerden.

Bovendien reed een militair voertuig in op het Arabische voertuig waarbij de twee terroristen, de 21-jarige Raed Hashem Muhammad Hamdan en de 20-jarige Zaid Imad Muhammad Nuri werden gedood. Er vielen  gelukkig geen gewonden onder de soldaten.

Dat incident kwam uren nadat het Israel Security Agency (Shin Bet), de Yaman en de IDF terrorist Omar Abu-Laila hadden uitgeschakeld, die eerder deze week de dubbele steek- en schietaanval uitvoerde op het knooppunt Ariel en op het knooppunt Giti Avisar. In de gecombineerde aanval werden IDF-soldaat Staff Sergeant Gal Keidan en Rabbi Ahiad Ettinger vermoord en raakte een andere soldaat ernstig gewond.

De Shin Bet zei dat tijdens de omsingeling van het gebouw waarin Abu Laila zich bevond in het dorp Abwein, bij Ramallah, de terrorist het vuur opende op de Israëlische troepen waarop een vuurgevecht uitbrak waarbij de terrorist werd gedood.

Plaatje hierboven: De 20-jarige Omar Abu Laila die 2 Israëliërs vermoordde nabij Ariel, werd twee dagen later geneutraliseerd door de IDF en de Shin Bet. Hij werd tot die moorden militair opgeleid en klaargestoomd door Hamas die ook het plaatje hierboven op de site van de Al Qassam Brigades publiceerde [beeldbron: Hamas]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Rock terrorism: Arab killed by IDF fire – IDF soldier opens fire after rocks thrown at Israeli vehicles. One Arab killed, three wounded” van 21 maart 2019 en een artikelTwo terrorists eliminated near Joseph’s Tomb” van 20 maart 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelPalestijn gedood op Westelijke Jordaanoever” van 21 maart 2019 op de site van VRT NWS

♦ naar een artikelIDF Soldier Opened Fire at Arab Stone Throwers Near Efrat” van 21 maart 2019 op de site van The Jewish Press