De Palestijnse Autoriteit betaalt zijn terroristen beter dan artsen en rechters

Als het geld spreekt dan spreekt de Palestijnse Autoriteit boekdelen met de enorme bedragen die het aan gewelddadige criminelen uitbetaalt, ongeacht met om even even welke terreurgroep ze verbonden zijn.

Zo gaf de PA onlangs toe dat het in 2018 minstens 502 miljoen sjekels (123 miljoen euros) aan salarissen betaalde aan terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen. De hoogte en de duur van de uitkering is afhankelijk van de aard van de terreurdaad en vooral hoeveel Joden de bewuste terrorist heeft vermoord. Voor het geval de terrorist bij zijn terreurdaad overlijdt gaan de centen naar de nabestaanden.

Hoewel het beleid van de Palestijnse Autoriteit om financiële beloningen aan terroristen aan te bieden goed gedocumenteerd is, onthult een recent rapport van de Palestinian Mediawatch (PMW) dat deze stipendia de salarissen kunnen overschrijden die artsen en rechters in de Palestijnse samenleving verdienen.

Volgens het PMW-rapport, dat gebaseerd is op vertalingen van artikelen in het officiële dagblad Al-Hayat Al-Jadida van de PA, naast andere bronnen, zijn de salarissen voldoende om leden van de Hamas-terreurgroep bewonderend te kijken naar zijn bittere rivaal de PA en haar overkoepelende organisatie de PLO.

Bijvoorbeeld, Khader Mahjez, een zelfbenoemde terrorist die was gearresteerd als stichtend lid van Hamas, legde uit: “De PLO was het niet eens over mijn band met Hamas toen ik een van de oprichters van [Hamas] was, maar toen ik gevangen werd gezet op beschuldiging [van banden te hebben met] Hamas, heeft de PLO me een schadevergoeding betaald en heeft me niet gevraagd naar mijn banden met de organisatie.

Marwan Abu Shariah heeft een vergelijkbaar verhaal en vertelde: “Ik ben voor de PLO en bezorgd om diens lot, want toen ik in de gevangenis zat ging mijn vader naar een PLO-ministerie in Amman en ontving een maandelijkse toelage van hen voor een getrouwde gevangene, zonder dat ze hem naar mijn aansluiting en mijn mening over de PLO hebben gevraagd.

Hij voegde eraan toe: “Ik ben voor de PLO omdat ik ontdekte dat alle gevangenen, en vooral de gevangenen van Hamas en Islamitische Jihad, hun salarissen van de PLO ontvangen, en dat ze soms hoger zijn dan salarissen van rechters en artsen. Dit is terwijl hun facties hen en hun families geen tiende gaven van wat de PLO hen gaf, ondanks de moeilijkheden en pesterijen waarmee de PLO in deze kwestie te maken heeft. Als ze niet voor deze salarissen waren, zouden hun families aan hun lot zijn overgelaten. Hetzelfde geldt voor de martelaren en de gewonden.

Volgens PMW: “Deze zeldzame verklaringen tonen aan dat [PA president Mahmoud] Abbas, met behulp van de betalingen van de PA aan de terroristen, de loyaliteit van de Palestijnse bewoners in Gaza, één terrorist per keer, koopt. Onder de PA’s 2004 van de Wet van Gevangenen en Vrijgelaten Gevangenen, hebben zowel gevangenen als ex-gedetineerden het recht om betalingen te ontvangen van de PA, die toegaf dat ze in 2018 meer dan € 123 miljoen aan salarissen en andere voordelen aan terroristen en vrijgelaten gevangenen betaalden.

Eerder onthulde PMW de rol die het betaal-om-te-moorden programma van de PA betaalt voor het aanzetten tot terreur, waarbij Palestijnen toegeven dat ze opzettelijk aanvallen uitvoeren om alleen PA-betalingen voor zichzelf of voor hun gezin te ontvangen. Khaled Rajoub bekende bijvoorbeeld dat hij na het opbouwen van enorme schulden probeerde om Israëlische soldaten te vermoorden en hoopte dat hij zelf zou worden gedood, “zodat mijn kinderen een [PA] uitkering ontvangen en gelukkig leven.

Toen Rajoub werd gevraagd of hij opnieuw een moord wilde plegen, antwoordde hij: “Natuurlijk 100%. Ik zeg je, als je me vrijlaat, doe ik het zo snel mogelijk opnieuw. Ik zal een andere auto meenemen en ik zal [soldaten] overvallen tijdens de eerste militaire post die ik zie. Ik zal er zoveel mogelijk doden en ook als ze op mij schieten en ik sterf zie ik geen andere oplossing.”


Bronnen:

♦ naar een artikelTerrorists Get Paid More than Doctors and Judges by Palestinian Authority” van 19 maart 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch en Nan Jacques Zilberdik “Abbas buys the support of Palestinians in Gaza one terrorist at a time” van 19 maart 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “De Palestijnse Autoriteit betaalt zijn terroristen beter dan artsen en rechters

  1. Met andere woorden; vrede kan alleen bereikt worden door elke steun, van welke aard ook, aan de PLO generaties lang te stoppen!

    Like

  2. De wijze van denken in de EU moet om en dat bereik je niet door de EU vijandig te benaderen, maar door zieltjes te winnen. Goed leiderschap, zelfvertrouwen, eerlijkheid, daadkracht, sterkte en redelijkheid. Samenwerken is beslist noodzakelijk. Hamas en de PA zijn maar tijdelijke entiteiten. De mensen die ze menen te vertegenwoordigen zie ik allemaal niet zo snel migreren. Grote migraties zijn zeldzaam en dan meestal toch op beperkte schaal. Een grote uitzondering kennen we hier natuurlijk allemaal. Dat maakt deze juist zo bijzonder.

    Like

Reacties zijn gesloten.