Palestijnse Ariel terrorist die 2 Israëli’s vermoordde geneutraliseerd door IDF en Shin Beth

Plaatje hierboven: De 20-jarige Omar Abu Laila die 2 Israëliërs vermoordde nabij Ariel, werd twee dagen later geneutraliseerd door de IDF en de Shin Bet. Hij werd tot die moorden militair opgeleid en klaargestoomd door Hamas die ook het plaatje hierboven op de site van de Al Qassam Brigades publiceerde [beeldbron: Hamas]

De IDF heeft zondag de Palestijnse terrorist gedood die de schietpartij in de buurt van de stad Ariel, de stad op de Westelijke Jordaanoever, uitvoerde, waarbij twee Israëliërs werden gedood en een ernstig gewond.

Aan het einde van dinsdagavond omsingelde de IDF het Palestijnse dorp Abwain, in de buurt van Ramallah waar de terrorist Omar Abu Lila zich had verschuild. Palestijnse bronnen berichtten dat IDF-soldaten de plek hadden gelocaliseerd waar Abu Laila zich ophield. Volgens de bronnen werden er vanuit het huis schoten afgevuurd op de Israëlische soldaten waarna vervolgens de stroom van het dorp werd afgesneden.

Er ontspon zich een kort vuurgevecht waarbij de terrorist werd doodgeschoten door de IDF tijdens zijn poging tot arrestatie. Er zijn tijdens het incident geen soldaten gerapporteerd die gewond zouden zijn. De veiligheidsoperatie werd uitgevoerd door de Shin Bet, de IDF en de speciale contra-terreur eenheid Yamam, de Israëlische S.W.A.T. Speciale technologie werd gebruikt om de terrorist te lokaliseren en te identificeren.

Het vuurgevecht in Abwain komt na een intense tweedaagse klopjacht op de Palestijnse terrorist, geïdentificeerd als Omar Abu Lila. Zondag schoot hij naar Israëli’s op zowel de Ariel Junction als de Gitai Avishar kruising en ontvluchtte het toneel. Premier Benjamin Netanyahu bedankte de veiligheidstroepen voor hun inspanningen en  snelheid waarmee de terrorist werd opgespoord en uitgeschakeld: “De lange arm van Israël kan iedereen bereiken die probeert zijn burgers schade toe te brengen.

Tamar Ettinger, wiens echtgenoot Ahiad tijdens de aanslag van zondag werd gedood, bedankte ook de veiligheidstroepen voor hun snelle interventie en riep op tot het verbannen van de familie van terroristen.

De terrorist Abu Lila stal een voertuig en reed op zondag naar het nabijgelegen knooppunt Gitai Avishar, waar hij soldaten en burgers begon te beschieten. Een burger, de 47-jarige rabbijn Ahiad Ettinger en een vader van 12, raakte ernstig gewond toen hij probeerde Abu Lila te stoppen. “Net voordat Ettinger werd neergeschoten, merkte de rabbijn dat hij zich temidden van een aanslag bevond, trok zijn pistool en schoot een aantal keren naar de terrorist,” vertelde zijn schoonzoon Zeev Goldstein. De rabbijn bezweek op maandag aan zijn verwondingen.

Gal Keidan (19), een soldaat die het knooppunt Ariel bewaakte, werd ter plaatse gedood en maandagochtend begraven in zijn geboortestad Beersjeba. Een andere soldaat, geïdentificeerd als Alexander Dvorsky, een jonge immigrant uit Moldavië, raakte gewond maar hij zou naar verluidt thans buiten levensgevaar zijn.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “Ariel terrroist killed by IDF forces after fire exchange” van 20 maart 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Elior Levy, Elisha Ben Kimon en Itai Blumental “IDF kills Ariel Junction terrorist – IDF forces surrounded a building where Omar Abu-Lila, the terrorist who shot and killed two people in the Sunday terror attack in Ariel Junction, was staying; Forces shot him dead as he opened fire at them” van 19 maart 2019 op de site van Ynet News

2 gedachtes over “Palestijnse Ariel terrorist die 2 Israëli’s vermoordde geneutraliseerd door IDF en Shin Beth

 1. Eindexamen gehaald!

  Zie hier het resultaat van het palestijnse schoolsysteem (gedrukt, gecontroleerd & betaald door de EU) en de opvoeding van ouders, ook door dit systeem vervormd.

  Is er nu niemand bij de palestijnen die eindelijk gaat begrijpen dat ze letterlijk rondjes in doodlopende straten lopen en hier geen meter mee opschieten.

  Wanneer gaat de realiteit eindelijk inwerken en gooien ze hun manipulerende leiders & westerse ‘helpers het gebied uit.

  Alleen dan hebben ze een kans op een fatsoenlijk leven.

  Like

 2. Voorlopig zijn er blijkbaar nog steeds vrijwilligers. De haat zit diep. De indoctrinatie werkt goed.
  De steun van Westerse leiders en het geld van gemanipuleerde NGO’s helpt ook niet.
  De tijd voor verzoening lijkt ver weg. De Palestijnse Arabieren zullen eerst de realiteit onder ogen moeten durven zien en de eerste stappen moeten zetten voor werkelijke vrede.
  Hoelang nog?

  Like

Reacties zijn gesloten.