De VN-Mensenrechtenraad moet de PA en Hamas veroordelen voor misbruik van Palestijnse kinderen

Op maandag 18 maart is de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNHRC) samengekomen om zijn gebruikelijke routine van veroordeling van Israël weer op te nemen, met name omtrent Israël’s vermeende behandeling van Palestijnse kinderen.

De realiteit is dat, hoewel Palestijnse kinderen inderdaad lijden, degenen die verantwoordelijk zijn voor dat lijden, de leiders van de Palestijnse Autoriteit zijn die systematisch de Palestijnse jongeren heeft beroofd van hun jeugd door hen op te voeden om hen geweld en dood door martelaarschap te zien als idealen om naar te streven.

Als gevolg hiervan hebben Palestijnse kinderen en tieners al jaren actief deelgenomen aan geweld en moorddadig terrorisme en hebben ze de prijs betaald met hun leven en als gevangenen in Israëlische gevangenissen. Terwijl de UNHRC Israël altijd snel veroordeelt voor de dood van de Palestijnse tienerterroristen en voor het opleggen van gevangenistermen aan gearresteerde tienerterroristen, moet het in plaats daarvan de PA veroordelen voor het gebruik van kinderen als strijders in strijd met het internationale recht en de goede zeden.

Trainingskamp van Hamas in Gaza
voor kinderen ‘gewapend’ met nepgeweren

Israël kan niet de schuld krijgen van het arresteren of neerschieten van iemand die zich verdedigt tegen de PA-terreur, zelfs als de terrorist een tiener is. Waar het op neer komt is dat indien de PA zou stoppen met het gebruik van kinderen als terreur-strijders, er geen Palestijnse kindterroristische gevangenen zouden zijn en mogelijk geen / veel minder minderjarige slachtoffers.

De PA is niet de enige die misbruik maakt van de Palestijnse jeugd. Hamas stuurt ook kinderen naar de frontlinie in hun campagnes tegen Israël, het meest recentelijk tijdens de gewelddadige confrontaties die het heeft georganiseerd aan de grens van Gaza met Israël sinds 30 maart 2018 onder de vlag van de ‘Mars van de Terugkeer’.

Die ‘Mars van de Terugkeer’ is in weze een eufemistische naam die verwijst naar het infiltreren van Israël met als doel het faciliteren van de zogenaamde terugkeer van miljoenen Palestijnse vluchtelingen naar hun beweerde huizen in Israël. Om het doel van het geweld en de mars duidelijk te maken, zei Hamas-leider Yahya Sinwar: “We zullen de grens [met Israël] afsluiten en hun [Israëlische] harten uit hun lichamen scheuren” in Al Jazeera op 6 april 2018.

Palestijnse tieners worden door Hamas
gesommeerd om over het veiligheidshekken te klauteren

Ironisch genoeg, terwijl de PA zich schuldig maakt aan dezelfde misdaad om kinderen in gevaar te brengen in naam van ‘de strijd’, verschenen in de officiële dagkrant van de PA twee artikelen omtrent het wekelijkse geweld aan de grens met Gaza, waarbij de hypocriete auteurs Hamas bekritiseren omdat ze Palestijnse kinderen naar de conflictgebieden had gestuurd om slag te leveren met Israëlische soldaten.

Hamas bekritiserend omdat het Palestijnse kinderen betrekt bij deze incidenten, schreef Muwaffaq Matar, een lid van de Revolutionaire Raad van Al Fatah in de officiële krant van de PA Al-Hayat Al-Jadida op 10 februari 2019:

Onze kinderen zijn ons nationale project voor de toekomst. Spelen met hun leven is verraad en een misdaad … Palestijnse kinderen begeleiden naar de plaatsen van confrontatie met de bezetting, hen toestaan ​​hen te bereiken of ze naar deze gevaarlijke locaties te vervoeren, moet worden gezien als indirecte hulp aan de misdaad tegen de mensheid … De bescherming van onze kinderen zijn een morele, menselijke en nationale verplichting, die niet moet verdwijnen uit het geweten van degenen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de demonstraties, activiteiten en confrontaties met de bezettingsmacht … Martelaarschap-dood (Shahada) voor niets is geen heldendom.

In een oproep om Hamas verantwoordelijk te houden voor het misbruik van kinderen, schreef de redactie in de officiële PA krant Al-Hayat Al-Jadida op 11 februari 2019:

Er is geen andere keus dan deze na te streven [d.w.z. Hamas] die nog steeds het leven van onze kinderen in gevaar brengen vanwege de Israëlische moordende kogels door hun populistische vertoningen. We moeten niet langer zwijgen over deze kwestie. Palestina heeft het recht dat haar kinderen zullen leren en opgroeien om de pijlers te zijn van de toekomst van vrijheid en onafhankelijkheid, en de kinderen in Palestina hebben het recht om door Palestina te worden beschermd en verdedigd zodat zij een gelukkig leven kunnen leiden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de PA Hamas ervan beschuldigt de mars voor zijn eigen doeleinden te gebruiken. In april 2018, bijna onmiddellijk na het begin van het geweld, beschuldigde Mahmoud Abbas’ belangrijkste adviseur voor islamitische zaken en Opperste sharia-rechter Mahmoud Al-Habbash Hamas ervan dat het in Gaza opzettelijk Palestijnen naar de grens met Israël stuurde “om te gaan sterven” met als enige doel dat Hamas verhalen van dode Palestijnen zou hebben om aan de [internationale] media te vertellen.

De duidelijke wens om jongeren voor terreur te gebruiken tijdens deze confrontaties aan de grens met Gaza werd belicht in een Facebook-bericht van 14 maart 2019 dat werd geschreven door de organisatoren van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’  (screenshot onderaan), waarin specifiek de jeugd werd opgeroepen om deel te nemen aan terreur:

Rebellerende jongeren. Behandel serieus en neem niet licht op de verzoeken om een ​​mes, dolk of handwapen mee te brengen, als je er een hebt, en ze onder je kleren te verberegen en ze niet te gebruiken of te tonen, behalve als je een van de [Israëlische] soldaten identificeert of kolonisten. Dood Israëlische burgers niet, maar geef ze onmiddellijk over aan het verzet, want dit is het punt waar Israël bang voor is, omdat het weet dat de overvaller elke gewenste conditie kan instellen.

De instructies beschreven ook hoe massa’s Palestijnen ‘collectief’ het veiligheidshekken zouden doorbreken met behulp van bulldozers:

Op een bepaald moment … zal er een collectieve opmars naar de prikkeldraadomheining zijn, totdat we het met onze sterke handen en blootgestelde lichamen in één keer verwijderen, terwijl we geholpen worden door luidsprekers en oproepen van ‘Allahu Akbar’ (dat wil zeggen, Allah is de Grootste) door de massa’s. Ga daarom niet individueel vooruit, doe dit met de collectieve voorhoede volgens de instructies, want er zullen bulldozers aan de achterkant zijn die vooruit zullen gaan om het hek volledig te verwijderen.

De Gazanen kregen de opdracht om zich niet te bekommeren om “de gewonden of de martelaren” maar zich te concentreren op “het slagveld”:

Bekommer jezelf niet om de gewonden of de martelaren (Shahids), want de medische teams achter ons zijn er klaar voor. Let gewoon op het slagveld en handel wijselijk en volgens de instructies.

Hoewel de aanval van de PA op Hamas’ gebruik van kinderen in terreur zeker passend is, is het ook hypocriet aangezien het de PA zelf is die de geest van Palestijnse kinderen fundamenteel vergiftigt en hen aanmoedigt om deel te nemen aan terreurdaden tegen Israël en Israëliërs.

Hieronder de bewuste arabische tekst met ‘instructies’


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch, Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “UNHRC should condemn the PA and Hamas for abuse of Palestinian children” van 17 maart 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “De VN-Mensenrechtenraad moet de PA en Hamas veroordelen voor misbruik van Palestijnse kinderen

  1. The UNHRC moet maar één ding doen……zichzelf opheffen!

    Een totaal mislukte organisatie waarvan 65 miljoen arme & hongerige vluchtelingen afhankelijk zijn (tendens stijgend) terwijl de afgevaardigden, wonend in dure hotels en vergaderend in sjieke vergaderzalen in Geneve, het maar over één ding eens kunnen worden………….de zovéélste veroordeling van Israel.

    Deze UNHRC heeft zijn dieptepunt bereikt.

    Like

Reacties zijn gesloten.