Palestijnen delen in de straten snoepgoed uit om moord op 2 Israëliërs te vieren

Plaatje hierboven: Gaza, 17 maart 2019. Palestijnen delen snoepgoed uit in de straten in verschillende gebieden van de Gazastrook, uit vreugde om de terreuraanslag nabij Arel waarbij de Palestijnse terrorist Omar Abu Laila 2 Israëliërs vermoordde en een derde ernstig verwondde [beeldbron: PMW/Palestine Now]

Naar aloude traditie in de Palestijnse gebieden is het telkens feest wanneer Joden worden vermoord. Of dat nu gebeurt in de Palestijnse gebieden, in Israël of in de Diaspora, ’t is hen om het even zolang het maar Joden zijn.

Om hun vreugde om het leed van de Joden te vieren delen de verscheidene Palestijnse facties en milities gewoonlijk snoepgoed uit in de straten van Gaza, in oostelijk Jeruzalem en in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, zoals ook nu gebeurde (zie de verschillende plaatjes).

De Palestijnse terreurgroepen Hamas en de Islamitische Jihad (PIJ) prezen op zondag de twee aanslagen die werden uitgevoerd door de  20-jarige terrorist Omar Abu Laila waarbij twee Israëlische Joden werden vermoord, met name de 19-jarige IDF sergeant Gal Keidan en de 47-jarige rabbijn Ahiad Ettinger. Een derde slachtoffer, IDF-soldaat Alexander Dvorsky, vecht nog voor zijn leven in het Beilinson Hospitaal.

Hamas looft de heldhaftige operatie Salfit die vanmorgen gebeurd, in reactie op de misdaden van de bezetting“, zei Hamas in een verklaring op haar officiële Telegram-account, verwijzend naar een Palestijnse stad bij Gitai Junction. “Deze moedige en gewaagde operatie bevestigt dat verzet, in al zijn vormen, de meest krachtige en succesvolle optie is om de bezetting af te schrikken, haar plannen te verijdelen en de rechten en de heilige plaatsen van onze mensen te beschermen en te verdedigen.

De woordvoerder van de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), Daoud Shehab zei: “We prijzen deze operatie en houden de hand van de uitvoerder stevig vast“, aldus de Islamitische Jihad op de nieuwssite Palestina Vandaag die verbonden is met de groep. Hij zei ook dat de terreurgroep “de helden op de revolutionaire Westelijke Jordaanoever salueert“.

De Arabische tekst bij het plaatje hieronder luidt:
Hamas verwelkomt de heroïsche operatie in Salfit


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Maurice Hirsch “PA official implicitly endorses yesterday’s terror attack in which 2 Israelis were murdered” van 18 maart 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikel van David Rosenberg “‘The PA celebrates attacks on Jews’ – US ambassador to Israel rips Palestinian Authority, Hamas for ‘celebrating’ terror attacks on Israelis, compensating terrorists’ families” van 18 maart 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelPalestinians distribute sweets after terrorist attack in Ariel report” van 18 maart 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Adam Rasgon “Hamas and Islamic Jihad praise deadly West Bank terror shootings – Hamas calls spree ‘heroic’ and ‘courageous’; Islamic Jihad spokesman says ‘we are tightly holding the operative’s hand’” van 17 maart 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Palestijnen delen in de straten snoepgoed uit om moord op 2 Israëliërs te vieren

Reacties zijn gesloten.