Hamas stuurt speelgoed vliegtuigje met handgranaat naar Israël’s kinderen

Een speeldgoedvliegtuig in hardschuim (styrofoam) met daaraan een handgranaat bevestigd, werd in de kater zondagnamiddag gevonden in een opengebied van Telor Road 234 in het District van de Regionale Raad van Eshkol, tussen de gemeenschappen Re’im en Urim.

Het vliegtuig was weer een van het bewapende speelgoed dat door Hamas en Palestijns-islamitische Jihad-terroristen het Gaza-grondgebied vanuit Gaza wordt binnengevlogen. Velen zijn ontworpen om de aandacht van jonge kinderen te trekken, in de hoop om hen ersntigte verworden of zelfs te doden. In dit geval zag een volwassene het vliegtuig als eerste en belde de Israëlische politie die een ontmijner van het bommenteam stuurde.

Het doelbewust viseren van kinderen in een conflict is een oorlogsmisdaad. Maar de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties moet Hamas of de Palestijnse Islamitische Jihad nog als een terroristische organisatie definiëren, laat staan ​​beschuldigen van het plegen van oorlogsmisdaden.

“We herhalen de richtlijnen”, las een verklaring van de Regionale Raad van Eshkol. “In alle gevallen waarin je een verdacht voorwerp tegenkomt, moeten we afstand nemen. Raak het niet aan. Meld dit aan de politie / Eshkol-hotline op 08-996-6333.”

Het messenmeisje
Eerder in de middag in Hebron, Judea, verijdelde de Israëlische grenswachtpolitie een poging tot een aanval door een tienerwannabe-terrorist. Een 17-jarig Arabisch meisje probeerde met een mes de Grot van de Aartsvaders binnen te sluipen, maar kreeg een rode vlag vanwege verdacht gedrag toen ze een controlepunt naderde in de buurt van de Tombe.

De politie vond het mes snel tijdens de routinecontrole die in dergelijke omstandigheden werd uitgevoerd, maar toen de tienerterrorist werd opgedragen om hun instructies op te volgen, begon ze met het wapen naar de officieren te zwaaien in plaats van het over te dragen. De verdachte werd snel overmeesterd door agenten ter plaatse zonder het gebruik van wapens. Ze werd gearresteerd en voor ondervraging overgedragen aan beveiligingspersoneel.

Stabbing for kids : Palestinian girl gives demo

Videoclip hierboven: Een zoveelste voorbeeld hoe reeds kleine kinderen haat en moord wordt ingeprint via de sociale media, is deze videoclip van 12 november 2015 die werd gepubliceerd op de Facebookpagina van de “Jerusalem Intifada’s Young People Coalition“. De video is bedoeld is om de steekpartijen te ondersteunen van Palestijnen in Jeruzalem, Hebron en andere delen van Judea & Samaria [beeldbron: The Times of Israel]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Gaza Terrorists Aim at Young Children, Fly Grenade Tied to Toy Plane into Israel” van 17 maart 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Hamas stuurt speelgoed vliegtuigje met handgranaat naar Israël’s kinderen

Reacties zijn gesloten.