Israëlische soevereiniteit in Judea & Samaria toepassen en hoop op een Palestijnse staat afsnijden

Parlementslid voor de Joods Huis partij, Motti Yogev, riep op zondag de regering op om de Israëlische soevereiniteit in Judea en Samaria toe te passen als reactie op de moorddadige terroristische aanslag op het verkeersknooppunt Ariel waarbij de 19-jarige sergeant van de IDF Gal Keidan werd vermoord.

Naast de oorlog tegen de terreur moeten we de vestigings onderneming in Judea, Samaria en de Jordaanvallei versterken. Er moet nog steeds iets worden gedaan om het beleid van afschrikking en het gerechtelijk systeem te versterken dat niet genoeg doet om de huizen van de terroristen te vernietigen en hun families te verdrijven,vertelde Yogev aan Arutz Sheva.

Maar tegelijkertijd,” zo vervolgde hij, “moeten we elke politieke hoop afsnijden voor de oprichting van een Palestijnse staat van moordenaars die nooit heeft bestaan ​​en nooit zal bestaan. De richting zou moeten zijn om soevereiniteit overal in het land van Israël toe te passen en om honderdduizenden Joden naar Galilea, de Negev en naar Judea en Samaria te brengen, onze grip te blijven versterken en terrorisme te blijven bestrijden. Dat is het antwoord.

Yogev was van mening dat de Israëlische reactie op het afvuren van twee raketten op Tel Aviv van vorige week te zwak was en hij zei: “Ik dacht dat een zwaardere reactie nodig was, waaronder het viseren van de leiders van Hamas en de Islamitische Jihad. Dat is het afschrikmiddel. De Gazastrook is voor niemand in de wereld van geen enkel belang en raakt enkel ons qua veiligheid en zal ons blijven storen. Dit is de ideologie rond Hamas en de terroristische organisaties.

Op een dag zullen we geen andere keuze hebben dan een operatie te beginnen, zoals we in het verleden deden met Operatie Defensief Schild deden, om ook terug te keren naar veiligheid en humanitaire controle in de Gazastrook. Mijn perceptie is dat we op een dag ook de Gazastrook zullen hervestigen, omdat alleen een terugkeer naar deze gronden zal leiden tot veiligheid voor de Gaza-enveloppe en voor alle delen van Israël waarnaar raketten worden afgevuurd. Alleen op deze manier kunnen we terugkeren naar de controle over de gebieden van het land Israël en ze niet veranderen in basissen van terreur, zodat we de veiligheid kunnen herstellen en afhankelijk zijn van nationale consensus.

Ook Bezalel Smotrich, voorzitter van de conservatieve Nationale Unie partij riep op maandag op om de Palestijnse Autoriteit te ontbinden:

De Palestijnse Autoriteit (PA), die terreur ondersteunt en aanmoedigt, moet worden neergehaald – niet opgewaardeerd. De Oslo-mentaliteit die de PA tot een terreurbestrijdende contractant van de IDF heeft gemaakt, heeft ons te veel bloed gekost. Het is tijd dat we het opgeven. [PA Chairman Mahmoud] Abbas is geen haar beter dan Hamas.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benny Tocker “‘Cut off hope for a Palestinian state’” van 18 maart 2019 en een artikelSmotrich: Bring down the Palestinian Authority” op de site van Arutz Sheva