Duitsland: PFLP terroriste Rasmea Odeh krijgt spreekverbod op BDS event en moet het land uit

Rasmea Odeh, een Palestijnse vrouw die in Israël werd veroordeeld voor terrorisme voor haar aandeel in de moord op Leon Kanner en Eddie Joffe in de supermarkt in Jeruzalem in 1969, is verteld Duitsland te verlaten nadat de autoriteiten haar optreden hadden geannuleerd op een BDS-evenement in Berlijn. Israël had de geplande gebeurtenis zwaar bekritiseerd.

Het optreden van de veroordeelde Arabische terroriste Rasmea Yousef Odeh om in Berlijn te pronken als symbool van het ‘verzet’ werd tijdig gestopt dankzij demonstranten en zij die de rechtsstaat respecteren. Duitse functionarissen hebben haar verboden deel te nemen aan politieke activiteiten en vroegen haar het land te verlaten vanwege de angst om opruiing tegen Israël te veroorzaken, volgens een bericht van zaterdag op de site van DW News.

De thans 72-jarige Odeh is een Jordaanse terroriste die lid was van de maxistische Palestijnse terreurgroep het Volksfront voor de Bevrijding van de Palestijnse (PFLP) en die heeft opgeroepen tot een wereldwijde boycot van de staat Israël. Ze zou normaliter vrijdag spreken in een cultureel gemeenschapscentrum in de wijk Kreuzberg in Berlijn.

“Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Als echter de staat Israël en de Joden meedogenloos worden vervolgd, is de rode lijn overschreden”, zei de Berlijnse minister van Binnenlandse Zaken, Andreas Geisel, op vrijdag. Burgemeester van Berlijn, Michael Muller, zei in een verklaring dat Berlijn een tolerante stad is waar geen ruimte is voor extremistische propaganda. “Anti-Israëlische en antisemitische wrok verpakt in bevrijdingsretoriek horen bij ons niet thuis”, zei hij.

Het Schengenvisum van Odeh werd ingetrokken op basis van de Residence Act van het land, volgens welke de politieke activiteit van een buitenlander kan worden beperkt als het vreedzaam samenleven of de openbare veiligheid in gevaar wordt gebracht. Duitsland trok Odeh’s Schengen-visum in op een last-minute beslissing vrijdag na zware kritiek van Israëlische functionarissen en protesten door Duitse joodse organisaties. Met het Schengen-visum kan een persoon tot 90 dagen reizen voor toeristische of zakelijke doeleinden overal in het ‘Schengengebied’ van de Europese Unie.

PFLP-adept
Odeh werd in maart 1969 gearresteerd en in 1970 door een Israëlische rechtbank veroordeeld tot levenslange opsluiting voor haar rol in de bomaanslag op een supermarkt in Jeruzalem waarbij Leon Kanner en Eddie Joffe het leven lieten, en tevens voor haar lidmaatschap van de verboden terreurgroep PFLP. Echter Odeh zat van haar levenslange gevangenstraf slechts 10 jaar effectief achter de tralies.

In 1980 werd Odeh vervroegd vrijgelaten naar aanleiding van een gevangenenruil met Libanon. Zij was één van de 76 Palestijnen die in Israëlische cellen zaten gevangen die, conform een akkoord tussen Israël en de PFLP van 14 maart 1979, werden ingeruild voor één Israëlische soldaat, met name de 29-jarige Avraham Amram die sinds 5 april 1978 gevangen zat in Libanon.

Begin 1980 werd Odeh op vrije voeten gelaten in Jordanië van waaruit ze in 1994 naar Amerika reisde en in 2004 Amerikaans onderdaan werd. Zij werd later actief in de Arab American Action Network in Chicago waar ze mede-directeur werd. Odeh werd reeds op 17 oktober 2013 beschuldigd van immigratie fraude. Maar ze zal haar uitzetting nog vier jaar lang blijven aanvechten voor de rechtbank. Echter, in 2014 pleitte ze schuldig dat ze haar bij haar immigratieaanvraag in 1994 had gelogen over haar crimineel verleden.

De marxistische PFLP in Gaza vandaag

De PFLP staat al ruim 20 jaren op de Amerikaanse lijst van verboden terreurorganisaties (met name 61 organisaties en entiteiten). De Amerikaanse lijst wordt regelmatig bijgewerkt, de laatste keer op 16 augustus 2017 met de toevoeging van de terreurorganisatie Hizbul Mujahideen (HM) uit Kasjmier, Pakistan.

Op de Europese lijst staan aanmerkelijk minder organisaties vermeld, met name 22. Ook de PFLP alsook de PFLP-GC staan op die lijst vermeld. De lijst werd voor het laatst bijgewerkt op 21 januari 2017. Onlangs werd Hamas terug toegevoegd aan de EU-lijst nadat het daar om onbegrijpelijke redenen drie jaar geleden werd verwijderd.


Bronnen:

♦ naar een artikelGermany cancels BDS event, deports terrorist who murdered 2 Israeli students in Jerusalem” van 17 maart 2019 op de site van Israel Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelBerlin blocks appearance by convicted Palestinian terrorist” van 16 maart 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Germany Revokes Visa, Asks Convicted Arab Terrorist Rasmea Odeh to Leave” van 16 maart 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelBerlin blocks appearance of convicted Palestinian terrorist Rasmea Odeh” van 16 maart 2019 op de site van Die Welle (DW)

Een gedachte over “Duitsland: PFLP terroriste Rasmea Odeh krijgt spreekverbod op BDS event en moet het land uit

 1. Eén zwaluw brengt nog géén zomer.

  Deze éne juiste beslissing van de Duitsers (al was er wel héél véél overtuigingskracht voor nodig) weegt niet op tegen de vele foute.

  1) Het Duitse parlement verwierp een motie om haar anti Israel beleid in UN organisaties te veranderen (406 van de 645 tegen // 62 onthoudingen)……..ook de CDU (Merkels Partij) met hun ‘christelijke waarden was unaniem-1.

  2) Duitsland was/is een dominerende factor van het instand houden van de Iran ‘deal’ en dus van de Ayatolla’s die wekelijks Israel bedreigen met vernietiging.

  3) Duitsland is de grootste financier van anti Israel NGO’s.

  4) Duitsland weigert om Hezbollah als terreur groep te benoemen waardoor deze het recht heeft om met hun haatboodschap door de Duitse straten te marcheren.

  5) Duitsland heeft zonder schroom haar poorten geopend voor 1.5 miljoen Jodenhaters.

  etc.etc.etc.

  Duitsland zoals we het kennen is helemaal terug!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.