Kaart van Palestina die Israël uitwist te zien tijdens de multiculturele nacht in Atlanta

Een kaart die Palestina laat zien in plaats van het huidige Israël, werd getoond tijdens een multiculturele nacht op een middelbare school in Atlanta.

De kaart werd geplaatst op een tafel gewijd aan de Palestijnse cultuur tijdens het jaarlijkse evenement op de Autrey Mill Middle School in Alpharetta. Er werd geen contextuele informatie getoond op de kaart, die geen melding maakte van Israël, meldde de Atlanta Journal-Constitution.

Ik ben buitengewoon teleurgesteld en walg van de personen die een ongevoelige politieke en geografische vertegenwoordiging hebben gepresenteerd,” schreef de schooldirecteur Trey Martin in een brief aan de ouders. “Dit display vertegenwoordigt niet onze schoolcultuur, die inclusie en eenheid waardeert.”

Martin merkte op dat “meer dan 500 mensen en 15 landen op het evenement donderdagavond vertegenwoordigd waren. We veroordelen deze poging om onze multiculturele avond te gebruiken voor de eigen politieke of religieuze agenda“, schreef hij. “Weet dat dit type display niet aanvaardbaar is en ook niet wordt ondersteund door de faculteit en het personeel van Autrey Mill Middle School. Deze school is er voor kinderen, niet voor politiek.

De middelbare school bevindt zich in de buurt van verschillende synagogen en een gemeenschapsgebouw van Chabad, zo meldde de Atlanta Jewish Times. Fulton County Schools zei dat een woordvoerder het incident onderzoekt. Het is niet bekend of het werd getoond door een student, ouder of docent.

Plaatje hierboven: In de eerste week van februari 2019 werden met zwarte verf swastika’s gespoten binnen en buiten de Hogeschool van Atlanta [beeldbron: The Yeshiva World]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Map of Palestine displacing Israel shown at Atlanta school’s multicultural night” van 12 maart 2019 en een artikel van David Bedein “The school books of the Palestinian Authority – A long-term study shows how students learn that a peaceful resolution of the conflict is not an option” van 8 december 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Eddie Samuels “Controversial Map May Have Been Pre-Approved” van 12 maart 2019 op de site van The Atlanta Jewish Times

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Map of Palestine displacing Israel shown at Atlanta-area school’s multicultural night” van 11 maart 2019 en een artikelSwastikas sprayed inside and outside of an Atlanta-area high school” van 9 februari 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

2 gedachtes over “Kaart van Palestina die Israël uitwist te zien tijdens de multiculturele nacht in Atlanta

  1. “””De palestijnse cultuur”””.
    Kan iemand uitleggen wat die precies inhoud?

    Dit soort acties laten vooral de domheids cultuur van de participerende multiculturele analfabeten zien.

    Like

Reacties zijn gesloten.