IDF arresteert terreurcel die van plan was controlepost van Qalandiya te vernietigen

Plaatje hierboven: Palestijnen houden op 19 maart 2010 een doek met een swastika (nazi-hakenkruis) in de hoogte, tijdens de wekelijkse schermutselingen aan het controlepunt Qalandiya dat zich situeert ten noorden van Jeruzalem op de invalsweg naar de Israëlische hoofdstad [beeldbron: Reuters/Mohammed Torokman]

In de afgelopen twee maanden hebben de Israëlische veiligheidsdiensten een terreurcel van zeven islamitische terroristen afkomstig van het vluchtelingenkamp Qalandiya (UNRWA) opgepakt die verantwoordelijk waren voor verschillende aanslagen met explosieven en brandbommen, die van plan waren om de controlepost van Qalandiya in de buurt van Jeruzalem te vernietigen.

De leider van de terreurcel, de 19-jarige moslimterrorist Mustafa Khasabbeh, is sinds maart 2018 betrokken bij de verkoop van illegale wapens, waarvan sommige werden gebruikt bij terreuraanslagen. Hij leverde ook de explosieven die door de terreurcel werden gebruikt bij hun aanslagen.

Een officier van de Israëlische grenspolitie lichtte toe:

Het onderzoek onthulde georganiseerde terreuractiviteiten, geleid door Mustafa Khaled Shakhada Kasaba, die werd geboren in 2000 en woont in Qalandiya. Sinds maart 2018 is hij betrokken geweest bij de verkoop van wapens, waarvan sommige werden gebruikt bij terreuraanslagen op Israëlische steden. Bovendien lijkt het erop dat Mustafa explosieven en brandbommen zou leveren aan een cel van zes verdachten. Hij leidde deze cel en nam soms deel aan hun activiteiten.

Als onderdeel van de operatie arresteerden de grenspolitie en undercover soldaten vier islamitische terroristen terwijl ze brandbommen (Molotov cocktails) en explosieven gooiden. De bevindingen van hun onderzoek leidden tot raids in de Qalandiya-wijk in samenwerking met IDF-soldatyen, waarbij de andere celleden werden gearresteerd.

Plaatjes hierboven en onder: Aan de Gazaanse grens met Israël, 20 april 2018, de geboortedag van hun vereerde icoon & shahid (martelaar) Adolf Hitler, trachten enkele Palestijnen brandbommen vastgemaakt aan vliegers – en mét swastika, symbool van de nazi’s – brand te stichten in de graanvelden, akkers en bossen in de omliggende Israëlische gemeenschappen. De gelijkenis met het gekende Iwo Jima Memoriaal in Washington is niet toevallig. Die dwaze Palestijnse kids (teveel Tramadol geslikt?) hopen natuurlijk met dit plaatje hun ‘verzet tegen Den Jood‘ met dit plaatje te vereeuwigen in de geschiedenisboekjes. Nice 😦 

Plaatje hierboven: Dit Palestijnse standje is ook te vergelijken met de sovjetvlag die Russische soldaten hesen bovenop de Reichstag (het Duitse parlement) op 2 mei 1945 na de verovering van Berlijn. Beneden ligt de Hermann-Goring-Strasse (vandaag de Ebertstrasse) die naar de Brandenburger Tor loopt [beeldbron: WW2 Database]


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF nabs cell of 7 Muslim terrorists planning to burn down the Qalandiya crossing near Jerusalem” van 13 maart 2019 op de site van Israel Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelTerror cell exposed near Jerusalem – Border Police uncover terror cell plotting attacks on Israeli security officers, arrest members” van 13 maart 2018 op de site van Arutz Sheva