Nooit vergeten: 8 jaar geleden vermoordden 2 arabieren een Joods gezin van vijf in Itamar in hun bed

Nooit vergeten, nooit vergeven. Op 11 maart herdachten wij de vijfvoudige bloedige massacre die plaatsvond op 11 maart 2011 in de Joodse gemeente Itamar in Judea & Samaria. Korte tijd later besloten om de ‘nederzetting’ versneld te legaliseren en zelfs verder uit te breiden met nieuwe woningen.

Acht jaar geleden braken twee islamitische terroristen gewapend met messen het huis van het gezin Fogel binnen in de Joodse gemeenschap van Itamar en slachtten bijna het hele gezin terwijl ze sliepen: Ruthie (35), Ehud (36) en 3 van hun kinderen, Yoav (11), Elad (4) en Hadas, een baby van 3 maanden oud die werd onthoofd.

De dag nadat het nieuws van de slachting op vijf leden van de Fogel familie bekend raakte in de Gazastrook, ontstond er die  zaterdag   na het bloedbad spontaan een volksfeest en werden er massaal zoetigheden uitgedeeld aan voorbijgangers en automobilisten in de straten van Rafah.

Anderhalve maand later werden de moslimterroristen Amjad en Hakim Awad, twee neven afkomstig uit het nabij gelegen Arabische dorp Awarta, respectievelijk 18 en 19 jaar oud, gearresteerd voor de terreuraanval. Een militaire rechtbank bestrafte elke terrorist met een gevangenisstraf van 130 jaar. Ze biechten de moorden op, drukten geen wroeging uit en voerden de terreuraanslag opnieuw uit voor veiligheidsfunctionarissen.

Tijdens hun bekentenissen bleken ze weinig aangedaan door de verschrikkelijke wreedheden die ze hadden begaan. Het enige waar ze spijt van hadden was het feit dat ze niet wisten dat twee andere kinderen van het gezin, Roi, 8 jaar en Shai, 2 jaar, zich tijdens de slachting in een andere kamer bevonden, want anders hadden ze die ook vermoord, zeiden de moordenaars. Het zesde kind, Tamar Fogel, was op het ogenblik van de feiten niet in huis en was diegene die bij haar thuiskomst de gruwelijke ontdekking deed.

Vele leden van de familie Awad in Awarta zijn lid of worden gelinkt met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina [PFLP]. Vele leden van hen zijn geboren en getogen vechtersbazen en potentiële moordenaars waarvan verscheidene onder hen een mooi palmares bijeen hebben gegaard van allerhande misdrijven en gruwelijke moorden.

Het ware gezicht van de terreur was te zien in Itamar
Waarschuwing: erg expliciete beelden!


Bronnen:

♦ naar een artikelWe remember the Itamar massacre: Fogel family butchered while sleeping” van 11 maart 2019 op de site van Israel Behind the News (BTN)

♦ alles over de massacre in Itamar op deze blog (22 artikels) in de rubriek ‘Itamar

2 gedachtes over “Nooit vergeten: 8 jaar geleden vermoordden 2 arabieren een Joods gezin van vijf in Itamar in hun bed

  1. Shalom Willy;
    Gezegend zijn diegenen die de Eeuwige als Raadgever en Verlosser hebben aan genomen.
    Chaq Sameach.

    Like

  2. alhoewel een mens niet kan leven met de doden, mogen we zoiets nooit vergeten en dat geldt voor iedereen!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.