Hamas en Co bereiden zich voor op een nakende confrontatie met de Joodse staat

De Arabische nieuwssite Al-Hadaf berichtte op dinsdag 12 maart dat een vooraanstaande Hamas-bron de geïntensiveerde activiteiten van de terreurorganisatie onthulde, berichtte Israel Hayom.

Paranoïa slaat weer toe in Gaza
Deze activiteiten, zei de bron, zijn bedoeld om een ​​”omvangrijke Israëlische operatie” in Gaza tegen te houden, die naar verwachting zal plaatsvinden vóór de verkiezingen van 9 april. De site citeerde een Hamas-ambtenaar die zei dat ondanks Egypte’s inspanningen om vrede te bewerkstelligen, Hamas zich opmaakt voor een escalatie met Israël en dat Israël zijn activiteiten in Gaza heeft geïntensiveerd.

Hamasleiders hebben ook de richtlijnen voor de militaire vleugel gewijzigd om te voorkomen dat agenten in Gaza opereren. Volgens de nieuwe richtlijnen moeten terreuractivisten geen geschenken ontvangen van mensen die ze niet kennen, vermijden om ’s nachts rond te lopen of alleen te rijden en smartphones die niet zijn geïnspecteerd volledig vermijden.

“Israël is aansprakelijk zoals er iets op het terrein zou gebeuren, zoals het afvuren van een raket, om een ​​ongekende luchtaanval op oppositielocaties en leiders rond Gaza te beginnen,”  zei de bron. Het rapport zei ook dat verschillende mensen werden gearresteerd op verdenking van Israëlische agenten te zijn en dat de terreurorganisaties vooral op hun hoede waren voor Israëlische agenten en dat een netwerk van lokale bevolking de IDF had geholpen Gaza te infiltreren.

Plaatje hierboven: Gaza, dertien in een dozijn gewapende Palestijnse terreurgroepen in de Strook. De diverse facties zijn herkenbaar aan hun gekleurde hoofdbanden en logo’s. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: Israël van de kaart vegen en de Joden in de zee drijven… [beeldbron: Pal Info]


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: Hamas readying for Israeli attack” van 12 maart 2019 en een artikel van Hezki Baruch “Jewish Home: Committed to the south and to defeating Hamas’” en een artikel van Gary Willig “‘If they launched missiles at Tel Aviv it would not be allowed’” van 11 maart 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Col. (res.) Ronen Itsik “The Palestinians’ dangerous gamble” en een artikel van Nikki Guttman “IDF attacks targets in Gaza in response to rocket fire” van 10 maart 2019 op de site van Israel Hayom