Onze strategische puinhoop in het conflict met de Balestijnen (Arabieren kunnen geen ‘P’ uitspreken)

Onze strategische Balagan

Balagan: chaos, totale wanorde, een grote puinhoop (stamt uit het Russisch).

De brandgevaarlijke en explosieve ballonnen worden nog steeds over onze zuidelijke grens gestuurd en de speciale ‘nachteenheid‘ van Hamas blijft autobanden verbranden en explosieven over het hek gooien, evenals om over te steken naar Israël, soldaten aan te vallen en proberen te bereiken burgers. We blijven ‘reageren’ door lege installaties te bombarderen of te beschieten.

We zijn voorzichtig om hen niet te doden, omdat ons wordt verteld dat als we hen doden, hun eer vereist dat ze ons in ruil daarvoor ook doden; dit zal tot een escalatie leiden. Ze willen dat, zo wordt ons verteld, omdat er een humanitaire crisis is in Gaza, voornamelijk omdat hun rivalen in de Palestijnse Autoriteit salarissen hebben verlaagd aan PA-functionarissen in Gaza die ofwel voor Hamas werken of niets doen.

Als er een escalatie komt, zal de crisis erger worden en zullen de VN of andere externe troepen ingrijpen en ze geld geven, dat ze hoe dan ook zullen uitgeven aan wapens of tunnels. Tot voor kort stond Israël toe dat Qatar miljoenen geld naar Hamas stuurde, omdat niets hen bozer maakt dan dat het geld zou opraken.

Als er een escalatie is, zullen Hamas, Hezbollah, de PLO en zelfs Iraanse troepen in Syrië hun inspanningen coördineren, zal er een twee- of drie frontenoorlog zijn en zullen we veel slachtoffers lijden, hoewel we zouden “winnen”. Dat zou ze geven wat ze willen, wordt ons verteld.

Er is een nieuwsbericht dat emblematisch is voor de waanzin rondom onze betrekkingen met onze Palestijnse Arabische vijanden. Het lijkt erop dat de Israëlische gevangenisdienst niet heeft kunnen voorkomen dat mobiele telefoons naar faciliteiten worden gesmokkeld waar Hamas-terroristen gevangen zitten, dus installeren ze signaal verstoorders.

Maar, en zet je nu schrap voor dit: de IDF heeft hen gevraagd om het werk op te schorten vanwege “de mogelijke impact op de situatie in de gebieden.” He he 🙂

Tegelijkertijd probeert het Iraanse regime de raketten van Hezbollah te upgraden met nauwkeurige begeleidingskits. Wij handelen hiertegen, voor zover de Russen dit toestaan, maar waarschijnlijk vertragen we het gewoon en stoppen het niet.

Iran werkt ook aan het oprichten van sjiitische strijdkrachten in Syrië en Irak, en natuurlijk met het voortzetten van zijn ballistische raketten en nucleaire programma’s. We zijn zeker ook in deze gebieden actie aan het nemen, openlijk en verborgen, maar nogmaals, deze operaties zijn alleen in staat om het proces te vertragen en niet te stoppen.

Ondertussen proberen de waqf en radicale moslims hier thuis de overblijfselen van onze soevereiniteit op de Tempelberg verder uit te roeien. We hebben vorig jaar bewezen dat we niet voorbereid waren om het te verdedigen, toen ze Israël dwongen terug te vallen van het installeren van metaaldetectoren en camera’s bij de ingangen naar de berg om te voorkomen dat meer van onze politieagenten vermoord worden. Mijn voorspelling is dat we ons ook over deze laatste provocatie zullen buigen.

En dan is er het illegale bedoeïenenkamp van Khan al-Ahmar (plaatje hieronder), waarvan zelfs het Hooggerechtshof zegt dat het moet worden afgebroken, wat Bibi plechtig heeft beloofd te zullen doen, maar dat we blijkbaar niet kunnen slopen omdat de Europeanen het niet leuk zouden vinden.

Een ding waarmee we vandaag de dag blijkbaar niet te maken hebben, is de druk van een Amerikaanse regering om steeds meer concessies te doen aan de Palestijnen, omwille van een onmogelijke vrede. Dit zou kunnen veranderen na onze verkiezingen in april, wanneer het megadaal Trump onthuld zal worden. Maar ik denk het niet – mijn gevoel is dat de Trump-regering veel sympathieker is tegenover Israël dan de laatste paar, en niet zal proberen een oplossing op te leggen waar we niet mee kunnen leven.

Lees hier het volledige artikel van Victor Rosenthal


Bronnen:

♦ naar een artikel van Victor Rosenthal “Our Strategic Balagan – Balagan: chaos, total disorder, huge mess. Borrowed from Russian” van 8 maart 2019 op de site van Abu Yehuda

Een gedachte over “Onze strategische puinhoop in het conflict met de Balestijnen (Arabieren kunnen geen ‘P’ uitspreken)

  1. Geweldig weergegeven alle hypocrisie wegkijken en demoniseren van het joodse volk
    Hoeveel geduld heeft God nog?
    Shalom voor Israël
    Eens zal Israël het centrum van de wereld zijn wat een tijd zal dat zijn een tijd om naar te verlangen

    Like

Reacties zijn gesloten.