Israëlisch reddingsteam naar Ethiopië nadat twee Israëliërs omkwamen in dodelijke vliegtuigcrash

Vlucht ET 302 stortte op zondagochtend 10 maart neer bij de stad Bishoftu, 62 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Addis Ababa, zei de luchtvaartmaatschappij, waarmee werd bevestigd dat het vliegtuig een Boeing 737-800 MAX was. “Er waren 157 passagiers afkomstig uit 33 landen waren aan boord“, zei Tewolde tijdens een persconferentie waarvan geen enkele de crash heeft overleefd.

Samen met twee Israëliërs omvatten de doden één Belgische, vijf Nederlanders, Keniaanse, Ethiopische, Amerikaanse, Canadese, Franse, Chinese, Egyptische, Zweedse, Britse, Indiase, Slowaakse, Oostenrijkse, Zweedse, Russische, Marokkaanse, Spaanse en Poolse passagiers.

Addis Ababa is een populair tussenhalte voor Israëliërs die naar Afrika, India en andere bestemmingen in het Verre Oosten reizen. Ethiopian Airlines opereert zeven dagen per week twee vluchten per dag van en naar Israël. Volgens een KAN Bet-rapport vlogen vorig jaar 152.000 Israëliërs met Ethiopian Airlines.

De Israëlische BHV-groep ZAKA zond laat op zondagavond een delegatie naar de locatie van de vliegtuigcrash in Ethiopië “om de Israëlische slachtoffers te lokaliseren en identificeren, om hun overblijfselen te verzamelen in overeenstemming met de Joodse wetgeving en om een ​​volledige Joodse begrafenis te verzekeren“, zei de groep.

Sinds de ontvangst van het tragische nieuws heeft het hoofdkantoor van ZAKA constant contact gehad met het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, het Israëlische consulaat in Addis Abeba en de afgevaardigde van Chabad in Ethiopië, Rabbi Eliyahu Chaviv. “Helaas hebben we veel ervaring opgedaan met het op professionele wijze omgaan met dergelijke incidenten“, zei ZAKA voorzitter Yehuda Meshi-Zahav.

Een moment van stilte werd gehouden op het U.N. Europese hoofdkantoor in Genève. “Het is een van de grootste catastrofes die we in jaren hebben gehad”, vertelde directeur-generaal Michael Moller de aanwezigen.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli Rescue Team Heads for Ethiopia in Aftermath of Deadly Plane Crash” van 11 maart 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelTwo Israelis killed in Etyhiopian Airlines crash” van 10 maart 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelZAKA dispatches team to search for Israelis killed in Ethiopia plane crash” van 11 maart 2019 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.