‘Hamas maakt consequent verkeerde keuzes voor het volk van Gaza’, zegt Friedman

Plaatje hierboven: De Amerikaanse ambassadeur aan Israël David Friedman bezocht op zondag 10 maart 2019 een tunnel van Hamas. De tunnels worden gebruikt door terreurgroepen zoals Hamas en de PIJ om wapens te smokkelen en Israëlische burgers te terroriseren [beeldbron: twitter Lindsay Graham]

De Amerikaanse ambassadeur aan Israël David Friedman kreeg op zondag samen met senator Lindsey Graham (R-SC) een rondleiding door een Hamas-terreurtunnel onder de grens tussen Israël en Gaza, wijzend op de tragische verspilling van geld en materialen die veel beter hadden besteed kunnen worden voor meer humanitaire doeleinden.

Friedman wees Graham erop dat het geld dat de terroristische groep verspeelde om tunnels zoals deze te bouwen in de hoop Israël aan te vallen of een nieuwe oorlog te beginnen, genoeg zou zijn om twee nieuwe scholen te bouwen, oftewel 30 nieuwe huizen.

Zoals met de meeste anderen werd ook deze specifieke tunnel al bedraad voor communicatie en elektriciteit. De tunnel is ook volledig gebetonneerd met cement dat door buitenlandse donoren wordt gefinancierd en via Israël aan de Gastrook wordt geleverd met het doel om huizen te bouwen voor de verpauperde bevolking en de noodzakelijke infrastructuur te herstellen en wegen aan te leggen.

Echter, niets van dat alles is ermee gebeurd. “Hamas maakt consequent de verkeerde keuzes voor de bevolking van Gaza”, schreef Friedman in een bericht op de sociale netwerksite van Twitter. ‘”Het is hartverscheurend,” voegde hij eraan toe.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “‘Hamas Consistently Makes Wrong Choices for People of Gaza,’ Says Friedman” van 10 maart 2019 op de site van The Jewish Press