Palestijnse Autoriteit onderwijst zijn kinderen dat ‘heel Palestina naar ons zal terugkeren’

Op de openbare Vlaamse omroep VRT NWS lees ik deze ochtend 11 maart een zoveelste Israëlbashing artikel onder de titel “‘Israël is enkel de staat van de Joden’ volgens Netanyahu“, waarin de auteur zich druk maakt om de Joodse natiestaatwet die op democratische wijze met een meerderheid van stemmen door de Knesset werd goedgekeurd op 18 juli 2018.

Jammer dat we onze omroep nooit horen fulmineren tegen de Palestijnen (zowel Hamas in Gaza als Al Fatah op de Westbank) die een echte Apartheidsstaat prediken. Dan zou het pas een interessante discussie kunnen worden. Dan zou VRT NWS ons kunnen leren dat de Palestijnen in werkelijkheid nooit geïnteresseerd zijn geweest in een onafhankelijke staat.

Het enige wat die zgn. “onafhankelijkheidsstrijders voor Palestijnse soevereiniteit” echt wilden (en nog steeds nastreven), was dat de Joden er geen hebben. Vandaar de noodzaak aan een Joodse Natiestaatwet om te voorkomen dat de Palestijnse Arabieren de enige Joodse staat in de wereld en de enige democratische in het Midden-Oosten van de kaart zouden vegen, hun enige en uitgesproken ultieme doel

Want, ondanks de verzekeringen van leiders van de Palestijnse Autoriteit dat ze een tweestatenoplossing ondersteunen en naast Israël willen leven, waarmee het enkel haar gulle westerse donoren naar de mond praat en verder niks, blijft de Palestijnse Autoriteit haar kinderen onderwijzen dat “aan Israël een einde zal komen en het land zal terugkeren naar de Palestijnen,” zo berichtte gisteren Palestinian Media Watch.

Met een tekening van een kaart van ‘Palestina’ die heel Israël samen met de PA-gebieden omvatte, verklaarde de gastheer in een educatief programma voor kinderen The Best Home, dat werd uitgezonden op 21 februari 2019 op de  officiële Palestijnse omroep PA-TV, waarin de Palestijnse kinderen werd verzekerd dat “heel Palestina naar ons zal terugkeren” (zie hier het videoverslag van PMW met bovenaan een screenshot).

Met andere woorden: zelfs de gekende Palestijnse eis “Recht op Terugkeer” waarvoor Hamas al bijna een jaar de boel op stelten zet in Gaza aan het veiligheidshekken met Israël onder de noemer ‘Grote Mars van de Terugkeer’ -protesten, is louter boerenbedrog. Zij willen helemaal niet “terugkeren” naar het vermeende “land van hun voorouders”.

Zij willen simpelweg de Joden eruit, de Arabieren erin, de Joden verdrinken in de Middellandse Zee en hen elke vierkante meter grond ontnemen. Dat is zelfs geen streven naar een Palestijnse Apartheidsstaat, maar op voorbedachte wijze genocide op het Joodse volk van Israël prediken! Dàt is wat de Palestijnen onverholen hun volk en kinderen onderwijzen en voorhouden, van de wieg tot in het graf.

Ook de minster van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit Sabri Saidam bracht onlangs identiek dezelfde boodschap, met name dat “heel Israël ‘Palestina’ is”. Minister Saidam nam deel aan het programma ‘In the Minister’s Seat’ dat werd uitgezonden op de officiële omroep PA TV.

Op het plaatje hierboven dat minister Saidam op 6 maart 2019 op zijn eigen Facebookpagina plaatste, is hij samen te zien  met een jong meisje, Sidra Al-Shawamreh. De minister hield  in zijn handen een ere-plaquette vast waarop een kaart van ‘Palestina’ werd afgebeeld die geheel Israël omvat.

Minister van Opvoeding Sabri Saidam bekleedt ook functies in het Fatah Central Committee, is plaatsvervangend secretaris van Fatah (de politieke factie van PA president Mahmiuyd Abbas), is viceminister van de Revolutionaire Raad en dient als adviseur van president Mahmoud Abbas inzake communicatie- en informatietechnologie.

Ook op de website van de Commissie voor Informatie en Cultuur van Al Fatah, verspeidde de Fatah-beweging van Abbas een gelijkaardige boodschap op 16 januari 2019, met name dat heel Israël ‘Palestina’ is in een tekening van een tatoeage met de titel ‘Jordanië en Palestina.’ De cartoon toont een arm en pols met een blauwe tatoeage die als bloedaders in de vorm van Jordanië en ‘Palestina’ werden getekend, waarbij Israël gewoon werd opgeslokt.


Bronnen:

♦ naar een artikelPA continues to teach that Israel is ‘Palestine’ – PA leaders and propaganda teach that Israel is temporary, will be replaced by ‘Palestine” van 10 maart 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “Official PA TV teaches children that Israel will come to an end: “All of Palestine will return to us” van 10 maart 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

4 gedachtes over “Palestijnse Autoriteit onderwijst zijn kinderen dat ‘heel Palestina naar ons zal terugkeren’

 1. Israel, het Joodse land….gelegitimeerd door de Natiestaatwet.

  Dat onze VRT vrienden hier een probleem mee hebben is hun zaak.

  Misschien komt dit omdat Belgie 4 regeringen nodig heeft om een soort Natie te vormen om dan uiteindelijk tot een mini aanhangsel in de EU te verworden.

  Israel, klein in opppervlakte maar groots in daden, Joods in ideologie maar Democratisch in uitvoering is hierdoor een leidend licht onder de Verwarde Naties zonder ideologie of grootse daden waar ook de democratie in een negatieve spiraal is beland.

  Het zou de VRT vrienden sieren eerst de Belgische & Europeese problemen te bekritiseren voor zij Israel moraal lessen geven over vrijheid & democratie.

  Like

 2. @Misschien komt dit omdat Belgie 4 regeringen nodig heeft

  Het is nog veel erger dan dat:

  Elke gemeenschap en elk gewest hebben een eigen parlement en een eigen regering. In theorie zou België zeven parlementen en zeven regeringen moeten tellen: 3 gemeenschappen + 3 gewesten + 1 federale overheid = 7 parlementen en regeringen.

  Toch hebben we ‘maar’ zes parlementen en zes regeringen: het Vlaams Parlement en de Vlaamse Regering besturen zowel de Vlaamse Gemeenschap als het Vlaamse Gewest.

  1) Federale Overheid met de Kamer van Volksvertegenwoordigers en Senaat

  Gemeenschappen
  2) Vlaams Parlement
  3) Parlement van de Franse Gemeenschap (gevestigd in Brussel)
  4) Parlement van de Duitstalige Gemeenschap (gevestigd in Eupen)
  5) Waals Parlement
  6) Brussels Parlement

  De verschillende gemeenschappen hebben nog eens aparte miniparlementjes in het Brusselse Parlement: de gemeenschapscommissies. Ze zijn samengesteld uit vertegenwoordigers van de gemeenschappen in Brussel.

  Raad Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC)
  Parlement Franstalige Brusselaars (CoCoF)

  Liked by 1 persoon

 3. Na deze hele uitleg blijkt het dat we dan toch maar 6 regeringen nodig hebben om de natie draaiend te houden.

  Gelukkig maar want je weet ‘ieder nadeel heeft z’n voordeel en zo hebben een heleboel politici, bestuurders, afgevaardigden, vrienden & lobbyisten tenminste een goeie baan.

  Liked by 1 persoon

 4. @dat we dan toch maar 6 regeringen nodig hebben

  Zoals je kon zien hebben we ook een stukje Duitsland aka 4) Parlement van de Duitstalige Gemeenschap (gevestigd in Eupen)

  Met wat “geluk” komen de Duitsers dat ooit nog eens inpikken. Die zogeheten Ooskantons zijn tenslotte duizend jaar lang Duitse bodem geweest 🙂

  Dan is er tcoh alvast één regering minder in België.

  Intussen ‘koloniseren’ en bouwen de Belgen illegale ‘nederzettingen’ in de Oostkantons nadat Duitsland WO I had verloren en deze eeuwenoude Duitse gebieden in 1920 door België waren veroverd en geannexeerd.

  In mei 1940 bij het uitbreken van WOII was dat het eerste stukje land dat de nazi’s annexeerden bij het Duits Rijk. Die Duitstaligen waren voor vier jaren even weer volbloed Duitsers waar ze nadieneen zware tol voor moesten betalen.

  Like

Reacties zijn gesloten.