Melanie Phillips: Antisemitisme ontketent in het Westen; hoe is het zo uit de hand kunnen lopen?

Waarom is antisemitisme nu uit de hand gelopen in het Westen? Joodse haat, helaas, is altijd bij ons. Het meest dat we kunnen verwachten, is dat het wordt onderdrukt door een ondubbelzinnige sociale afkeuring. Wat ervoor zorgt dat het explodeert in een ongecontroleerde epidemie is de verzwakking van dat krachtige sociale stigma.

Na de Holocaust was de enorme omvang van die misdaad zodanig dat het antisemitisme ondergronds ging. Dergelijke uitdrukkingen werden wel beschouwd als de provincie van krankzinnigen aan de rand van de samenleving die dienovereenkomstig werden gemeden.

Wat u vertelt dat de Joden in de problemen zitten, is wanneer dergelijke uitdrukkingen door een kritische massa van de bevolking worden beschouwd met onverschilligheid of zelfs goedkeuring. Dat is wat er nu gebeurt in Groot-Brittannië, Amerika en delen van het Europese vasteland.

Afgelopen weekend paradeerden deelnemers aan een straatviering voor de vastentijd in de Belgische stad Aalst met gigantische poppen van grotesk karikaturale Joden die op gouden munten stonden met geldzakken aan hun voeten. Een, met een rat in zijn schouder, rookte een sigaar en stak een hand uit alsof hij geld wilde verzamelen. De Nederlandse opperrabbijn Binyomin Jacobs veroordeelde deze vertoning als “schokkende, typische, antisemitische karikaturen uit 1939.”

Het meest schokkende ding was echter dat de mensen die deze carnavalstoet produceerden, geen toestemming werden geweigerd of als sociale paria’s van het carnavalfeest werden uitgestoten.  Integendeel: ze construeerden deze obsceniteit in de veronderstelling dat het de goedkeuring en het enthousiasme van al de inwoners van Aalst zou krijgen. En ze zaten er niet eens zover naast.

In Amerika tweette de kersverse congresvrouw van Minnesota, Ilhan Omar, al snel na haar verkiezing dat AIPAC de steun van het Congres had “afgekocht” met de hulp van “de Benjamins.” Na een herinnering dat ze in 2012 Israël had beschuldigd van ‘de wereld te willen hypnotiseren’ en bad dat ‘Allah de mensen wakker schudt en hen helpt [Israëls] kwade daden te zien”, gaf ze een zwakke verontschuldiging uit waarna haar claim van een Joodse samenzwering nog verdubbelde.

Toch heeft de voorzitter van het parlement Nancy Pelosi (Democrats-California) Omar daadwerkelijk benoemd tot lid van de Commissie Buitenlandse Zaken, die haar een platform geeft om Israël te bashen. Erger nog, de Democraten hebben ook gefaald om op te treden tegen andere Jodenjagers en bashers van Israël, zoals Omar’s eerstejaars vertegenwoordigers Alexandria Ocasio-Cortez en Rashida Tlaib, terwijl vooraanstaande Democraten ook verschenen op platforms met de virulente antisemitische natie van de islamleider Louis Farrakhan.

Omar verergerde haar misdrijf verder door vorige week te beweren dat zij en Tlaib alleen maar van antisemitisme werden beschuldigd omdat zij moslims waren, en dan suggereerden dat aanhangers van Israël in het Congres dachten aan ‘loyaliteit aan een vreemd land’. De juiste reactie op zo’n brutaal en herhaald antisemitisme zou zijn om Omar van het Congres te verwijderen.

Toch poseerde Pelosi met Omar en Ocasio-Cortez, samen met een zwarte vrouwelijke novice congresvrouw, op de cover van Rolling Stone magazine (plaatje hieronder), dat Pelosi’s officiële website afgelopen weekend promootte met de legende: “Een foto zegt meer dan duizend woorden”, en dat deze “miljoenen dromen voor vrouwen en meisjes in heel Amerika” waard was.

Erger nog, temidden van het verzamelen van tumult over de opmerkingen van Omar, konden de Democraten zichzelf er niet toe brengen om te stemmen over een zwakke motie waarin antisemitisme in het algemeen werd veroordeeld, maar vernoemde Omar niet. Ze werken nu naar verluidt aan een motie om alle vooroordelen te veroordelen. Terugkerend van het veroordelen van de antisemieten in hun eigen gelederen, hebben ze helemaal geen actie tegen hen ondernomen.

Lees hier verder het volledige artikel van Melanie Phillips


Bronnen:

♦ naar een artikel van Melanie Phillips “How anti-Semitism became unleashed in the West” van 7 maart 2019 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

6 gedachtes over “Melanie Phillips: Antisemitisme ontketent in het Westen; hoe is het zo uit de hand kunnen lopen?

 1. De haters van de GOD van Israël willen zich weer vergrijpen aan ZIJN oorspronkelijk verbondsvolk ,De SCHEPPER van hemel en aarde kunnen de volkeren niet aankomen of aanvallen ,dus dan maar ZIJN oude en blijvende verbondsvolk proberen te lasteren !Nog zie ik hoe die oude islamitische terreurbaas Abbas ten onrechte een staande ovatie kreeg van de meerderheid van de europarlementariërs op 23 juni 2016 ,dezelfde dag dat een nipte meerderheid van de Engelse bevolking voor de Brexit koos !Nee Jodenhaat zit de leiders en veel Europese politici in hun DNA (genen)!Wie zwijgt stemt toe!!Om Sions wil zal ik niet zwijgen,JEZUS leeft!!!

  Like

 2. Hoe is het zo uit de hand kunnen lopen?

  Moeiteloos.
  Ieder virus word een pandemie wanneer er geen vaccin is.

  Verdwenen ziektes gaan de wereld opnieuw veroveren door de weigering om kinderen te vaccineren.

  Hetzelfde gebeurt er met het Jodenhaat virus waar überhaupt nog nooit een vaccin voor is uitgevonden.

  Jodenhaat is het hoog besmettelijke virus van gefrustreerde
  Ultra Linkse ideologen, Ultra Rechtse Losers, fanatieke Moslims en ignorante African Americans…………..en alles er tussen in.

  Hun argument?

  De wederopstanding van de Joden na Auschwitz en het opbouwen van een van de sterkste staten op de planeet….ondanks alle moeite om dit te verhinderen!

  Like

Reacties zijn gesloten.