Hamas vuurt raketten en ballonbommen af naar Israël; IDF bestookt terreurnesten in Gaza

Op vrijdagochtend 8 maart ’19 werden door Hamas en Co enkele raketten afgevuurd door moslimterroristen in Gaza naar het zuiden van Israël. Code Rood raketalarmsirenes weerklonken in de Centrale Negev en de Eshkol Regional Council in het zuiden van Israël. Volgens de eerste rapporten explodeerde een raket in een open gebied zonder verwondingen of schade aan te richten.

Zoals elke vrijdag na het gebed in de moskee, waar de batterijen van de jonge Palestijnse heethoofden worden opgeladen met Joden- en Israëlhaat, trokken zo’n 8000 door Hamas gesponsorde terroristen naar het veiligheidshekken met Israël om rel te schoppen, staken autobanden in brand, gooiden stenen, brandbommen en granaten naar de Israëlische soldaten.

De hele dag door probeerden vrouwen, jongens en kinderen over het veiligheidshekken te klimmen of hette beschadigen dat Gaza scheidt van Israël in een dolle poging om Israël binnen te vallen en joden te vermoorden. De hele dag door werden duizenden explosieve apparaten en brandbommen die aan ballonnen waren bevestigd door moslimterroristen in Gaza naar het zuiden van Israël gelanceerd.

Volgens Arabische rapporten werd een moslimterrorist die geïdentificeerd werd als de 23-jarige Tamer Khaled Mustafa tijdens de gewelddadige rellen neergeschoten en uitgeschakeld. Het door Hamas geregeerde ‘gezondheidsministerie’ in Gaza zei dat 41 moslimterroristen door live vuur gewond zijn geraakt, waaronder 15 minderjarigen, twee vrouwen, vier paramedici en twee journalisten. Een andere terrorist was kritisch gewond en wacht momenteel op een upgrade om alsnog ‘uitgeschakeld’ te worden.

Eerder die vrijdagmorgen arresteerden de IDF-troepen twee islamitische terroristen die probeerden het veiligheidshekken te doorbreken en Israël vanuit Zuid-Gaza binnen te vallen. De terroristen waren bewapend met drie messen en enkele handgranaten. Ze werden gearresteerd in de buurt van de grensovergang en door veiligheidstroepen opgepakt en opgeleid ter ondervraging.

Een Israëlische reactie liet n,iet lang op zich wachten. IAF-straaljagers bombardeerden doelwitten van de terreurgroep Hamas in het noorden van Gaza. Volgens Arabische rapporten was een faciliteit van het Hamas-marine-commando het doelwit van een drone en werd vervolgens volledig vernietigd door twee raketten die vanuit een straaljager werden gelanceerd. Vanuit Noord-Gaza werden de IDF-jets door terroristen van Hamas beschoten, echter zonder doel te treffen.

Hamas: Vrouwen en kinderen als menselijk schild

Plaatje hierboven en onder: Gaza, vrijdag 8 maart 2019. Bekijk deze foto van dichterbij. Zie je de vrouw de Israëlische grensomheining beklimmen tijdens een rel in Gaza? Kijk nu en zie wat zich op de grond achter haar schuilhoudt. Hamas gebruikt zijn vrouwen en kinderen als menselijke schilden en houdt zijn gewapende milities veilig buiten schot.

Hamas beloofde onlangs elk van de vrouwen en kinderen 300 sjekels (ca. € 73) als ze erin slagen gewond te raken, dit uiteraard om de anti-Israël propaganda in de internationale pers te stofferen. Een zoveelste cynisch dieptepunt in de guerilla-oorlog van Hamas met Israël  [beeldbron: tweet BTNews]


Bronnen:

♦ naar een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at Israeli civilians in southern Israel” en een artikelMuslim terrorist shot and eliminated during Friday riots after mosque along the Gaza border” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in Gaza in response to rocket fire” van 8 maart 2019 op de site van Behind The News (BTNews)

♦ naar een artikelArmy strikes Hamas targets in Gaza after rocket hits Israeli territory” van 9 maart 2019 en een artikel2 Gazans nabbed after infiltrating into Israel, sparking panic” en een artikelRocket fired toward Israel following Gaza border clashes” van 8 maart 2019 en een artikelNetanyahu warns Hamas over uptick in Gaza border violence” van 7 maart 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Hamas vuurt raketten en ballonbommen af naar Israël; IDF bestookt terreurnesten in Gaza

  1. Wat een geduld heeft Israël met deze beestmensen ongelooflijk het wordt tijd dat hamas en co definitief wordt geëlimineerd

    Like

Reacties zijn gesloten.