Op zondag 10 maart 2019: Meer dan 60 rallies over de hele wereld tegen antisemitisme

Op initiatief van de Wereld Zionistische Organisatie (WZO) zullen meer dan 60 rallies over de hele wereld plaatsvinden, parallel aan het hoofdevenement in Israël, met als doel om de kwestie van antisemitisme tot de top van de nationale prioriteiten te verheffen. Tijdens het evenement in Jeruzalem worden foto’s en video-fragmenten van de rally’s over de hele wereld op gigantische schermen geprojecteerd.

De centrale betoging vindt plaats op zondagmiddag in Jeruzalem. Tegelijkertijd zullen wereldwijd tientallen vergelijkbare evenementen worden gehouden: in Brazilië, Zuid-Afrika, Australië, Roemenië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, de VS, Hongarije, Italië, Georgië, Turkije, Polen, Argentinië, Uruguay, Spanje, Bolivia, Mexico en meer. In sommige landen worden rally’s op verschillende locaties gehouden.

Yaakov Hagoel, plaatsvervangend en interim-voorzitter van de Wereld Zionistische Organisatie en hoofd van de strijd tegen antisemitisme, zei: “De tijd is gekomen om de kwestie van antisemitisme tot de top van prioriteiten te verheffen.”

“We staan ​​hier vandaag en op verschillende locaties over de hele wereld om te zeggen ‘Dit is de limiet.’ We bevinden ons in een moeilijke en pijnlijke periode die snel is verslechterd door het gekrabbel van karikaturen en antisemitische graffiti, tot de vernietiging van graven tot aan ernstige fysieke schade aan Joden in een aantal landen. We hebben niet het recht of het vermogen om even op onze tong te bijten om daarna onze levens parallel voort te zetten. Zwijgen is geen optie.”

“We staan ​​hier, met name midden in de dag, om te zeggen dat we niet zullen zwijgen en niet gewoon doorgaan met werken. Recente gebeurtenissen zijn niet langer slechts een waarschuwing, maar eerder een wake-up call voor de rest van de wereld, Joden en niet-Joden. Ik roep alle leiders van de landen op om de strijd tegen antisemitisme bovenaan de prioriteitenlijst te plaatsen en het antisemitisme uit hun landen te elimineren.”


Bronnen:

♦ naar een artikelOver 60 rallies around the world against anti-Semitism – We will not be silent and continue on as usual” van 7 maart 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelGlobal Rally Against Antisemitism – Hate Stops Here” op de site van World Zionist Organization (WZO)

Een gedachte over “Op zondag 10 maart 2019: Meer dan 60 rallies over de hele wereld tegen antisemitisme

Reacties zijn gesloten.