Holocaust volgens Al Fatah: Joden verdienden te worden gedood omwille van ‘wie ze zijn’

Plaatje hierboven: Gezamelijke Duits-Oekraïense parade in Ivano-Frankivsk op 26 juli 1941 aan het begin van Operatie Barbarossa. Naar schatting collaboreerden meer dan een miljoen Oekraïeners met de nazi’s en duizenden namen actief deel aan de Holocaust. In 1942 dienden alleen al bij de Duitse Waffen-SS reeds 238.000 Oekraïeners [beeldbron: Wikipedia]

In een recent artikel op de officiële Facebookpagina van de Al-Fatah-factie geleid door president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, brengt Al Fath een verhaal waari wordt beweerd dat “Joden tijdens de Holocaust bereid waren Russische burgers levend te begraven om zichzelf te redden.

De post bevatte drie afbeeldingen (plaatje hieronder) uit de Tweede Wereldoorlog van massagraven naast de tekst van een Russische memoires van een anonieme gevangene, die naar verluidt detailleerde hoe de Russen de instructies van de nazi’s om de Joden levend te begraven niet wilden uitvoeren.

Echter, de Joden daarentegen waren wel bereid om hetzelfde bevel toe te passen tegen de Russen om hun eigen vel te redden. De foto’s en het verhaal zijn samen met verschillende andere foto’s geplaatst onder de kop “Dit zijn belangrijke documenten die moeten worden beoordeeld.”

De voormalige gevangene schreef in zijn ‘memoires’:

“In 1941 hebben de Duitsers ons diepe kuilen in de grond laten graven. Toen we klaar waren met wat ze wilden, brachten ze een groep joden mee, gooiden ze in de put en bevalen ons ze te begraven. We weigerden deze gruwelijke daad uit te voeren. Dus de Duitsers bevalen ons in erin te werpen in plaats van de Joden en bevalen hen om ons te begraven. De Joden begonnen zonder aarzeling het vuil op ons te gooien. Het vuil bedekte ons bijna, maar de Duitsers stopten hen en namen ons mee naar buiten. We waren verrast toen de Duitse commandant tegen ons schreeuwde: ‘Ik wilde je laten weten wie de Joden zijn en waarom we ze vermoorden!'”

Plaatje hierboven: Screenshot van de bewuste afbeeldingen op de officiële Fatah Facebook-pagina waaruit niet-gearchiveerde memoires wordt geciteerd waarin wordt beweerd dat Joden bereid waren om Russische burgers levend te begraven om zichzelf te redden. De bewuste post op Facebook werd na het verschijnen van een artikel op PMW meteen verwijderd omdat het uiteraard om de zoveelste Palestijnse kwakkel ging [beeldbron: PMW]

Er zijn geen bronnen opgegeven voor het vermeende getuigenis. De post, gepubliceerd op 27 februari, werd maandag gemeld door de Palestijnse Media Watch-groep, een in Jeruzalem gevestigde niet-gouvernementele toezichthoudende organisatie. “Een antisemitische boodschap van de PA is dat de Joden de bron zijn van alle kwaad in de wereld, en dat ze slechte karaktereigenschappen bezitten en daarom moeten worden geëlimineerd voor het welzijn van de hele mensheid“, zei PMW.

Fatah koos ervoor om de tekst zonder commentaar te plaatsen,” voegde de groep eraan toe. “Het veroordeelde dit verhaal niet omdat Joden kwaadaardig, zelfzuchtig en ondankbaar waren. Evenmin distantieerde het zich van de rechtvaardiging door de nazi-commandant van de moord op Joden in de Holocaust gebaseerd op het antisemitische vooroordeel dat Joden deze karaktertrekken in zich zouden dragen.

PMW merkte op dat het verhaal lichte gelijkenissen vertoont met een historisch verslag in een bericht van 27 november 1942 van de Jewish Telegraph Agency (JTA) waarin Oekraïense burgers, Joods en niet-Joods, de opdracht kregen van nazi’s om elkaar levend te begraven – maar beide partijen weigerden dit te doen. De nazi’s doodden ze allemaal samen. Het JTA-verhaal was gebaseerd op een rapport van een sergeant van het Rode Leger:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Stuart Winer “Fatah posts story claiming Jews were willing to bury Russians alive in WWII – Facebook page of PA president’s party publishes passage from unsourced Russian memoir that recounts how Jewish people allegedly agreed to brutally kill others to save themselves” van 6 maart 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “Holocaust explained by Fatah: Jews deserved to be killed because of ‘who they are’ – Fatah justifies murder of Jews in the Holocaust with story of alleged Jewish selfishness and evil” van 4 maart 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelNazis Bury Alive Old Jews and Ukrainians for Refusing to Ther Each Other” van 27 november 1942 op de site van Jewish Telegraph Agency (JTA)

Een gedachte over “Holocaust volgens Al Fatah: Joden verdienden te worden gedood omwille van ‘wie ze zijn’

  1. Als we allemaal een steentje bijdragen dan worden dergelijke organisaties één voor één geëlimineerd. Kwaad worden heeft geen zin. Voorlichting voor degenen die willen luisteren wel.
    Overigens lees ik dat er net een democraat gekozen is in de Senaat, begrijp ik, die het niet zo met Joden kan vinden en dat niet onder stoelen of banken steekt. Zo zelfs dat er een hele commotie ontstaan is. Waar maak je meer ongerust over?

    Like

Reacties zijn gesloten.