Dierenrechten organisatie eist stopzetten ontklauwen van leeuwen in Rafah Zoo van Gaza

Plaatje hierboven: Gaza, 10 maart 2016. Je zal maar een leeuw zijn in de Gazastrook…. De verhuis van deze zieke en ernstig verwaarloosde leeuw in een dierentuin in Tulkarim naar de Palestijnse gebieden in Samaria werd mogelijk gemaakt in een gemeenschappelijke inspanning van Israël’s COGAT organisatie en het Gazaanse ministerie voor Landbouw [beeldbron: The Unveiled]

Omdat de eigenaar van Rafah Zoo in Gaza van plan is meer leeuwen te ontklauwen, heeft de internationale dierenwelzijnsorganisatie Four Paws de lokale autoriteiten opgeroepen om een ​​einde te maken aan deze ‘wrede marteling‘.

In januari werden de klauwen van een jonge leeuwin, Falestine genaamd, brutaal verwijderd met een tuinschaar in Rafah Zoo in de Gazastrook, zodat “bezoekers en kinderen naar de dierentuin met haar konden spelen“, zei de dierenarts Fayez al-Haddad, die de leeuwin opereerde. De actie leidde tot wereldwijde verontwaardiging met talrijke dierenrechten die de daad veroordeelden.

Nu is dezelfde dierenbezitter van plan om de pijnlijke operatie uit te voeren op nog twee leeuwen – zo nodig zonder dierenarts,” zei Four Paws in een verklaring op dinsdag. “Deze leeuwen wachten op hetzelfde lot als hun verminkte zus, om speelgoed te worden voor bezoekers van de dierentuin.

De organisatie drong er bij ‘de verantwoordelijke autoriteiten’ op aan om in te grijpen voordat het te laat is. Een Four Paws-petitie die de sluiting van de dierentuin eist en de verplaatsing van meer dan ’40 lijdende dieren’ naar heiligdommen in de regio is ondertekend door meer dan 120.000 mensen wereldwijd.

Hierin roepen ze op tot de definitieve sluiting van de beruchte dierentuin, die sinds het begin van het jaar regelmatig schokkende krantenkoppen heeft gehaald. Half januari werden vier bevroren leeuwenwelpen aangetroffen en een paar weken later verschenen de schokkende beelden van de verminkte leeuwin:

Video: Dieren uit Rafah Zoo hebben je hulp nodig!

De veertien maanden oude leeuwin [die in januari werd ontklauwd] is voor altijd verminkt door de brutale en onethische procedure die bekend staat als ‘declawing’“, legde Four Paws uit. “Een soortgelijk lot wacht op haar twee broers en zussen, met de eigenaar van Rafah Zoo die aankondigt dat hij de klauwen van alle jonge leeuwen zal laten verwijderen.

In een onlangs gepubliceerde video zei de eigenaar dat als hij niet over een dierenarts beschikt, hij ‘zelf de operatie zal uitvoeren’. De eigenaar van de dierentuin beweert ook “een gewond vossenpoot met een cirkelzaag te hebben geamputeerd.” Four Paws dierenarts Dr. Amir Khalil, die uitgebreide ervaring heeft met dergelijke reddingsmissies, heeft in 2014 en 2016 twee dierentuinen geëvacueerd in Gaza en zei dat de recente verklaringen van de eigenaar van de dierentuin ‘verschrikkelijk zijn.’

Uiteraard is er absoluut geen begrip voor dergelijke praktijken m.b.t. het dierenwelzijn,” legde hij uit. “Zijn vroegere en geplande procedures zijn niets anders dan wrede verminkingen waaronder de dieren hun hele leven zullen lijden. We dringen er bij de autoriteiten op aan om actie te ondernemen voordat meer dieren enige pijnlijke marteling te verduren krijgen.

Omdat de eigenaar van Rafah Zoo in Gaza van plan is meer leeuwen te ontklauwen, heeft de internationale dierenwelzijnsorganisatie Four Paws de lokale autoriteiten opgeroepen om een ​​einde te maken aan deze ‘wrede marteling’.

leeu-op-boomPlaatje hierboven: Deze Afrikaanse leeuw Salam, 5 jaar oud, duidelijk blakend van gezondheid, werd hier gefotografeerd werd nadat hij in een boom is geklommen in het Safaripark van Ramat Gan nabij Tel Aviv, Israel, op dinsdag 26 november 2013. Een leeuw die de bomen inkruipt komt eerder zeldzaam voor. Waarschijnlijk werd hij achterna gezeten door een Palestijnse terrorist, maar dat is nog niet bewezen [beeldbron: AFP/Ariel Schalit]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ilanit Chernick “Four Paws calls on authorities to stop declawning of lions at Gaza Zoo – In January, a young lioness named Falestine had her claws brutally removed with garden shears at Rafah Zoo in the Gaza Strip” van 5 maart 2019 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Dierenrechten organisatie eist stopzetten ontklauwen van leeuwen in Rafah Zoo van Gaza

  1. De zogenaamde Palestijnen kunnen geeneens voor mensen zorgen laat staan voor dieren islam zijn barbaren

    Like

Reacties zijn gesloten.