Palestijnse leiderschap: geen vrede of verzoening met de ‘ongelovigen’

In een recente beweging zijn Palestijnen begonnen hun toevlucht te nemen tot de islam om hun felle verzet tegen normalisering van de betrekkingen met Israël te rechtvaardigen. Palestijnse leiders en activisten hebben al lang politieke en nationalistische redenen aangehaald om hun verzet tegen elke vorm van normalisatie met Israël te verklaren – maar de islam is een nieuwe factor in de mix.

Het toegenomen gepraat over de mogelijkheid van een aantal Arabische landen om hun betrekkingen met Israël te normaliseren, heeft de Palestijnen ertoe aangezet een campagne te voeren die erop gericht is de Arabische leiders onder druk te zetten om zich te onthouden van een dergelijke stap. De meest recente campagne is getiteld: ‘Normalisatie is een misdaad’.

Vrede met Israël is tegen Islam
Ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit die niet bekend staan ​​als bijzonder religieus hebben de Arabische staten gewaarschuwd dat normalisatie met Israël neerkomt op verraad. Mahmoud al-Aloul, vice-voorzitter van de regerende Fatah-factie van de Palestijnse Autoriteit (onder leiding van Mahmoud Abbas), ging zelfs zover dat hij de Arabische normalisatie met Israël beschreef als een “steek in de rug van de Palestijnen”.

Aloul en andere Palestijnse functionarissen zeggen dat ze gekant zijn tegen de Arabische normalisatie met Israël, omdat de Palestijnen bang zijn om achtergelaten te worden door hun Arabische strubbelingen. Hun belangrijkste argument is dat normalisatie met Israël alleen moet plaatsvinden nadat, en niet eerder, nadat het Israëlisch-Palestijnse conflict is opgelost.

PLO-secretaris-generaal Saeb Erekat drong er bij de Arabische staten op aan zich te houden aan het Arabische vredesinitiatief van 2002, dat stelt dat Arabische landen normale betrekkingen met Israël zouden opbouwen na een volledige Israëlische terugtrekking naar de pre-1967 linies, waaronder de Golanhoogte, en de oprichting van een onafhankelijke en soevereine Palestijnse staat.

De Palestijnen zijn echter kennelijk van mening dat hun oproepen aan de Arabische landen aan dovemansoren gericht zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat de Amerikaanse regering doorgaat met haar inspanningen om enkele Arabische staten te overtuigen om een ​​normale band met Israël aan te gaan voordat het Israëlisch-Palestijnse conflict wordt opgelost.

De uitspraak van de Palestijnse Geleerdenvereniging is ook gericht op het sturen van een bericht naar de Amerikaanse regering dat Palestijnen en de moslims niets te maken hebben met de ‘Deal of the Century’. Bovendien dient het als een herinnering dat zelfs als sommige Arabieren vredesverdragen met Israël zouden ondertekenen  er altijd moslims zullen zijn die hen als ‘verraders’ zullen aanklagen en hen ervan zullen beschuldigen dat ze tegen de Koran en de uitspraken van de islam handelen. In het licht van deze dreiging is het moeilijk te zien hoe Abbas of een Palestijnse leider zou kunnen instemmen met elke vorm van verzoening en normalisatie met de ‘zionistische vijand’.

Intussen is Abbas zich er terdege van bewust dat moslims hem zullen veroordelen – en misschien een fatwa uitroepen die zijn dood eist – als hij ooit vrede durft te sluiten met de Joden. Die verdenking zou zijn recente opmerking tijdens een bezoek aan Egypte kunnen verklaren, toen hij zou hebben gezegd dat hij niet van plan is zijn leven als verrader te beëindigen door concessies te doen aan Israël. Het valt nog te bezien of de Arabische en islamitische wereld de houding van Abbas zullen onderschrijven en zich laten intimideren door Palestijnse islamitische geestelijken.

Lees hier het volledige artikel van Khaled Abu Toameh


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians: No Peace or Reconciliation with the ‘Infidels‘” van 4 maart 2019 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “Palestijnse leiderschap: geen vrede of verzoening met de ‘ongelovigen’

  1. Yeshua=(JEZUS) zou tegen Abbas(=vader van de leugen?)zeggen : jouw vader is de duivel ,dat zei HIJ ook tegen mijn volk ( het Joodse volk). De islam heeft dus zo’n 1,8 miljard volgelingen,die de duivel als vader hebben (onbewust)!Ook de meerderheid van de Europese “leiders” laten zich door deze duivelse bedrieger misleiden en grote delen van de Europese bevolkingen stemmen stilzwijgend toe ,gezien het grote aantal duivelse tempels oftewel moskeeën ,die totaal onterechte zijn gefaciliteerd !!!!Om Sions wil mogen wij niet zwijgen!!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.