Joden doen wat ze al eeuwen doen: herstellen wat door de goyim (niet-Joden) werd vernield

Plaatje hierboven: Een arbeider verwijdert met een hoge druk reiniger de antisemitische graffiti die op een 90-tal grafstenen, zerken en monumenten met gele verf werden gespoten op 18 februari 2019 op de Joodse bergaafplaats van Quatzenheim, in het oosten van Frankrijk [beeldbron]

Veerkracht, de kracht om weer op te staan, de wonden te likken, te herstellen en weer op te bouwen wat werd vernietigd, is wellicht één van de meest merkwaardige eigenschappen van het Joodse volk. Vanaf de vernietiging van de Eerste en de Tweede Tempel in Jeruzalem en hun verdrijving uit het Heilig Land door de Romeinen, hebben Joden uit pure noodzaak van ‘veerkracht’ een nobele kunst gemaakt.

Alles wat de goyim (niet-Joden) vernietigt zullen wij vroeg of laat weer opbouwen en het nog mooier maken dan het voorheen was,” klinkt het hoopvol maar bijzonder vastberaden en ook “Tot volgend jaar in Jeruzalem!…” bidden de Joden in de Diaspora haast dagelijks, terwijl ze de pijn van de haat en misprijzen verbijten en het verlies van hun nabestaanden trachten te verwerken.

Jodenhaat is van alle tijden, heeft plaatsgevonden in alle werelddelen, geinstigneerd door alle religies en door alle volkeren en hun leiders uitgevoerd. Geen enkele haat ter wereld wordt zo universeel gedeeld en geformuleerd als de Jodenhaat. Geen enkele haat heeft zo systematisch geleid tot opeenvolgende vervolgingen en genocides.

Om nog niet te spreken van de materiële verwoestingen van Joodse scholen, synagoges, begraafplaatsen, monumenten, de uitroeiing van complete gemeenschappen, hele dorpen en steden. Maar de Jood? Hij stond weer op, pakte zijn ploeg en houweel weer ter hand, en begon opnieuw het land te bewerken en op te bouwen.

Plaatje hierboven: De gedenksteen werd teruggelegd en hersteld. Dit monument staat op de plek van de oude synagoge van Straatsburg, Franrijk, die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s werd verwoest. Eerder op 2 maart 2019 werd deze beschadigd maar is thans weer hersteld.

Kijk maar naar Israël en de restauratie van de Joodse staat die begon in de 2de helft van de 19de eeuw en thans één van de rijkste, welvarendste landen is geworden in onze tijd en de enige democratie die in het Midden-Oosten bestaat. Maar in de Diaspora krijgen de Joden het steeds harder te verduren. In alle werelddelen steekt de draak van het antisemitisme weer de kop op. Niet in het minst in Duitsland, Polen, Oekraïne, Groot-Brittannië en … Frankrijk!

Herstelwerk
De Joodse begraafplaats in het dorp Quatzenheim in het oosten van Frankrijk, waar bijna 100 grafstenen werden ontheiligd en twee weken geleden met swastika’s werden beschilderd, is gerestaureerd en op zondagochtend 3 maart werd er een gebedsdienst gehouden.

Aanwezig bij de dienst in Quatzenheim, in de buurt van Straatsburg, waren de opperrabbijn van Straatsburg Rabbi Avraham Weill, burgemeester van Straatsburg Roland Ries, verschillende leden van het nationale parlement en senaat, en zo’n 1000 leden van het publiek, waaronder veel niet-Joodse inwoners van Quatzenheim (bevolking 795) en de omliggende dorpen.

Weill zei dat het heel ontroerend was dat zoveel leden van het publiek naar de gebeurtenis kwamen in solidariteit met de Joodse gemeenschap, en zei dat velen van hen, waaronder niet-Joden, tijdens de dienst zichtbaar emotioneel waren geweest. Ries vertelde Weill na de ceremonie op zondag dat “elk letsel aan de Joden een blessure voor ons is“, en zei dat hij er zeker van was dat de daders gepakt en voor het gerecht gebracht zouden worden.

“We zullen er alles aan doen om deze verachtelijke mensen te vinden en we zullen niet toestaan ​​dat de structuur van onze goede relaties met de Joodse gemeenschap wordt verbroken,” zei de burgemeester. Weill, die ook lid is van de permanente commissie van de Raad van Europese Rabbijnen, zei dat de Joodse gemeenschap meer inspanningen eiste om de recente golf van antisemitische aanvallen te stoppen.

“We kunnen niet gewend raken aan dit soort antisemitische aanvallen en de wetshandhavingsautoriteiten in Frankrijk moeten dit regelen op de meest vastberaden en snelle manier”, zei de rabbi tijdens de ceremonie. “We weten niet waarom deze vuile golf [van incidenten] op dit specifieke moment is ontstaan, en in mijn hart ben ik diep bezorgd over wat er vandaag zou kunnen gebeuren. Wat zal er komen na de ontheiliging van de graven en de gedenksteen,” vervolgde Weill.

Plaatje hierboven: Een arbeider verwijdert met een hoge druk reiniger de antisemitische graffiti in de Joodse begraafplaats


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jeremy Sharon “Desecrated Jewish cemetary in France restored” van 4 maart 2019 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Joden doen wat ze al eeuwen doen: herstellen wat door de goyim (niet-Joden) werd vernield

 1. Inderdaad, Joden herstellen de puinhopen van de haat om daarna als een fenix uit de as te herrijzen.

  2019
  De Joodse Staat Israel;

  Het 8 sterkste land ter wereld!

  Het land met op plaats 9 de beste gezondheidszorg ter wereld!

  Het land met op plaats 11 de meest gelukkige mensen ter wereld!

  Het land met 12 Nobelprijswinnaars!

  Israel als 4e land op de maan???????

  Like

 2. De Joden zijn een zeer sterk volk en daar kan ik over meespreken, en ook dit artikel laat dit zeer goed doorschemeren!

  Like

Reacties zijn gesloten.