10 leden van Islamitische Staat geëxecuteerd door rivaliserende jihadisten in Syrië

Trewijl de wereld, de Verenigde Naties, de Europese Unie en het Islamitisch blok over elkaar vallen in hun haast om Israël te verooroordelen voor het minste vermeende vergrijp, lopen de baardmensen van islam ongestoord op vrije voeten en moorden alsof het hun lust en hun leven is.

Zo werden op zaterdag 2 maart ’19 tien leden van de Islamitische Staat zonder vorm van proces stanrechtelijk geëxecuteerd in de Idlib-provincie in Syrië door Tahrir al-Sham, volgens Ebaa News Agency, een nieuwsartikel dat de rivaliserende jihadistische alliantie steunt.

Ebaa zei dat de executies plaatsvonden in reactie op een zelfmoordaanslag van een islamitische staat in een restaurant in Idlib een dag eerder. Hoewel de Islamitische Staat en de groepen die Tahrir al-Sham vormen, inclusief Al Qaida’s voormalige gelieerde onderneming, het Nusra Front, zich abonneren op de jihadistische ideologie van de harde lijn, hebben ze elkaar jarenlang tegengewerkt.

De Islamitische Staat heeft vrijwel het gehele grondgebied van het Syrische leger verloren, gesteund door Rusland, Iran en sjiitische moslimmilities, en een rivaliserende campagne van Koerdische en Arabische groepen in het noorden, gesteund door de Verenigde Staten.

Ebaa citeerde Anis al-Shami, een veiligheidsfunctionaris van Tahrir al-Sham, die zei dat de executies “vandaag op de plaats van de misdaad een eerlijke straf is die hen zou kunnen afschrikken en hen uit hun verdoving zouden halen.” Het publiceerde afbeeldingen (plaatje hierboven) die gemaskerde schutters tonen in de 10 bebaarde mannen met een nekschot afmùaakten die voor hen op de stoep zaten [beeldbron: Mirror]

Reuters kon het rapport van het bureau niet onafhankelijk verifiëren. Tahrir al-Sham is de belangrijkste jihadistische groep in het noordwesten van Syrië, met een grote gewapende aanwezigheid overal in Idlib, waaronder langs de Turkse grens. De Islamitische Staat, die in 2014 grote delen van het grondgebied in Syrië en het aangrenzende Irak veroverde, wordt nu geconfronteerd met een definitieve territoriale nederlaag in een kleine enclave in Oost-Syrië.

Plaatje hierboven: Kaboel, Afghanistan, 10 november 2015. Taliban had 5 miljoen Afghani’s geësit om de 19-jarige Rokhshana vrij te laten. Omdat haar echtgenoot het bedrag niet tijdig kon ophoesten werd Rokhshana vervolgens dood gestenigd door militanten van de Taliban [beeldbron: Daily Outlook Afghanistan]


Bronnen:

♦ naar een artikel10 Islamic State members executed by rival jihadists in Syria” van 4 maart 2019 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “10 leden van Islamitische Staat geëxecuteerd door rivaliserende jihadisten in Syrië

  1. daar zijn we weer van verlost, want anders komen ze weer terug naar huis, en begint de miserie van aanslagen weer opnieuw.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.