Terrorisme in februari: 1 moord en vele gewonden, 146 aanvallen met stenen, 65 brandbommen enz.

Arabische terroristen die onder de bevoegdheid vallen van de Palestijnse Autoriteit voerden in februari honderden aanvallen uit tegen Israëliërs, waaronder een dodelijke steekaanval, 146 aanvallen met stenen en puin en 65 aanvallen met brandbommen, volgens gegevens die werden gepubliceerd door Hatzalah Without Borders in Judea en Samaria.

Op 19 februari werd Ori Ansbacher, een 19-jarig meisje uit Tekoa, verkracht en vermoord door Hebraf resident Arafat Arafaiya, wiens familie in verband werd gebracht met de terroristische organisatie Hamas. Arafaiya werd een dag later door de Israëlische Special Forces gevangen genomen in een leeg gebouw bij een moskee in Ramallah. Hij was twee keer eerder gearresteerd omdat hij dreigde Joden te vermoorden.

Acht Israëli’s, waaronder zes burgers en twee soldaten, raakten gewond bij stenigingsaanvallen. Eén Israëliër raakte gewond toen hij werd aangevallen door Arabische herders. Elf explosieve ladingen geplant door Arabische terroristen gingen af ​​en verwondden twee IDF-soldaten in twee afzonderlijke incidenten. Veiligheidstroepen hebben zeven steek-aanvallen gedwarsboomd, waarbij 13 terroristen werden aangehouden.

Deze statistieken bevatten niet de honderden IED’s (geïmproviseerde explosieven) die door Arabische terroristen werden gegooid bij IDF-soldaten die de grens met Gaza veiligstellen tijdens het door Hamas geleide ‘Mars van Terugkeer’ -geweld in het zuiden van Israël. Handelingen van landbouwterreur en vandalisme deden zich bijna dagelijks voor.

In het rapport wordt opgemerkt dat het aantal stenigingaanvallen in het rapport, 146, waarschijnlijk aanzienlijk hoger is, omdat veel van dergelijke incidenten door de slachtoffers niet worden gemeld.

Maart werd eveneens gewelddadig ingezet. Palestijnse terroristen vielen voertuigen aan die op Highway 60 reisden met Israëlische kentekenplaten op zaterdagnacht 2 maart bij het kruispunt Al-Khader aan de rand van Jeruzalem. De aanvallers slingerden brandbommen (molotovcocktails) naar de voertuigen die richting Gush Etzion reden. Geen van de reizigers raakte fysiek gewond, volgens Hatzalah Without Borders. Er is geen informatie over schade aan de voertuigen.

En deze maandagochtend 4 maart raakten twee Israëlische soldaten gewond bij een aanslag in Samaria. Het incident vond plaats in het dorp Kafr Nimma ten noordwesten van Ramallah in het Binyamin-district van Samaria, toen terroristen met hun wagen tegen hoge snelheid opzettelijk op een groep Israëlische soldaten inreden nabij de ingang van het dorp.

Palestijnen gooien molotov-cocktails (brandbommen) naar Israëlische burgers en soldaten


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Ramming Attack in Binyamin, Officer Seriously Injured, Riot Erupts” van 4 maart 2019 een artikelTerrorism in February: 1 Murder, 146 Stoning Attacks, 65 Firebombs” van 3 maart 2019 en een artikel van Hana Levi Julian “Firebombing Attacks South of Jerusalem” van 2 maart 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Terrorisme in februari: 1 moord en vele gewonden, 146 aanvallen met stenen, 65 brandbommen enz.

Reacties zijn gesloten.