Twee soldaten gewond bij auto-ramming aanval in Samaria; 2 aanvallers gedood

Twee Israëlische soldaten raakten maandagochtend vroeg gewond bij een aanslag in Samaria. Het incident vond plaats in het dorp Kafr Nimma ten noordwesten van Ramallah in het Binyamin-district van Samaria, toen terroristen met hun wagen tegen hoge snelheid opzettelijk op een groep Israëlische soldaten inreden nabij de ingang van het dorp.

Soldaten van de eenheid openden het vuur op de terroristen, doodden er twee en verwondden een derde, zei een woordvoerder van het IDF. “IDF-soldaten die langs de kant van de weg ten noordwesten van Ramallah stopten, werden overreden door terroristen. Als reactie schoten de troepen op de terroristen af, neutraliseerden twee van hen en verwondden elkaar licht. Extra troepen zijn op weg naar het toneel.

Naar verluidt verkeert een van de twee soldaten die bij de aanval gewond raakten in kritieke toestand. De tweede zou licht gewond zijn geraakt tijdens de aanval. Het ernstig gewonde slachtoffer is geïdentificeerd als een officier van de IDF, terwijl het tweede slachtoffer is geïdentificeerd als een officier van de grenspolitie. De gewonden werden obergebracht naar het Tel Hashomer Hospitaal in Ramat Gan, buiten Tel Aviv.

“’s Nachts raakte een officier van het IDF zwaar gewond en werd een soldaat van de grenspolitie licht gewond als gevolg van een aanslag op de auto in Kafr Ni’ma, ten noordwesten van Ramallah,” verklaarde de woordvoerder van het IDF. “De gewonde soldaten werden geëvacueerd naar een ziekenhuis voor verdere medische behandeling. Hun families zijn op de hoogte gebracht.”

“De soldaten openden het vuur op de terroristen. Twee van hen werden geneutraliseerd en de derde terrorist raakte licht gewond,” zei de IDF, eraan toevoegend dat versterkingen naar het gebied werden gestuurd.

De Hamas-terreurgroep prees de aanval en zei dat het aantoonde “dat de Palestijnse natie haar strijd tegen de bezetter zal voortzetten totdat het zijn rechten verdient en zijn land bevrijdt. De boodschap van de twee shaheeds [martelaren] die werden gedood in de vroege uren van de ochtend, in het westen van Ramallah is dat ze niet zullen rusten voordat de bezetting is verdreven en hun heilige plaatsen zijn bevrijd, en dat de plannen om Jeruzalem te Judaïseren niet zullen slagen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “IDF officer seriously injured in terror attack in Samaria – 2 injured after terrorists run down group of Israeli soldiers. 2 terrorists eliminated, third wounded” van 4 maart 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “Ramming attack in West Bank by three terrorists, two soldiers wounded – One IDF soldier was badly injured and a second soldier was lightly injured” van 4 maart 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Two soldiers wounded in West Bank car-ramming; 2 attackers killed – IDF officer seriously injured, border guard lightly hurt; third assailant in the vehicle lightly injured, army says” van 45 maart 2019 op de site van The Times of Israel