Hamza Bin Laden belooft het werk van zijn vader te voltooien en Israël te vernietigen

Plaatje hierboven: De appel valt nooit ver van de boom. De Saoedische Osama Bin Laden (links), leider van het beruchte Al Qaeda en de vleesgeworden nachtmerrie van de VS (WTC 9/11), hier samen met zijn zoontje Hamza Bin Laden (rechts). Dat zoontje is inmiddels een flinke vent van 30 jaar en heeft zich voorgenomen het werk van zijn vader af te maken inclusief de vernietiging van Israël [beeldbron: Libyan Express]

De Verenigde Staten hebben donderdag een beloning van $ 1 miljoen uitgeloofd voor informatie die kan leiden tyot de aanhouding van de zoon van al-Qaeda-leider Osama bin Laden, die hem ziet als een opkomend gezicht van extremisme. De locatie van Hamza bin Laden, soms de “kroonprins van de jihad” genoemd, is al jaren onderwerp van speculatie met berichten over hem die in Pakistan, Afghanistan, Syrië of onder huisarrest in Iran woont.

“Hamza bin Laden is de zoon van de overleden voormalige AQ-leider Osama bin Laden en is een opkomende leider in de AQ-franchise,” las een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken, verwijzend naar Al-Qaeda. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het $ 1 miljoen zou bieden voor informatie die leidt naar zijn locatie in welk land dan ook.

Bin Laden, die volgens de Verenigde Staten rond de 30 is, heeft gedreigd met aanvallen op de Verenigde Staten om de dood in 2011 van zijn vader te wreken, die ondergedoken was in de Pakistaanse garnizoenstad Abbottabad en geliquideerd werd door de Amerikaanse special forces. Amerikaanse inlichtingendiensten zien steeds meer de jongere Bin Laden als een opvolger van zijn vader voor de mantel van de wereldwijde jihad, vooral omdat de nog extremere Islamitische Staatsgroep op zijn laatste strook land in Syrië werd teruggedrongen.

Meteen nadat de VS 1 miljoen dollars op het hoofd van Hamza bin Laden plaatste, kondigde Saudi-Arabië op vrijdag aan dat het het burgerschap van Hamza Bin Laden heeft ingetrokken, aka de zoon van de al-Qaida-leider die een steeds prominentere figuur in het terreurnetwerk is geworden. Het koninkrijk had eerder in 1994 het burgerschap van zijn vader Osama bin Laden afgenomen, terwijl hij in ballingschap leefde in Soedan, toen Hamza bin Laden nog maar een kind was. Waar hij nu is, blijft een open vraag.

Als leider van Al-Qaida heeft Osama bin Laden leiding gegeven aan een reeks aanslagen, waaronder de bomaanslagen van 1998 in de VS in Kenia en Tanzania, en het bombarderen van de USS Cole voor de kust van Jemen. Hij en anderen hebben de aanslagen van 11 september 2001 op New York en het Pentagon uitgezet en uitgevoerd, wat leidde tot de Amerikaanse invasie van Afghanistan. US Navy SEALS heeft Bin Laden uiteindelijk vermoord in een inval in een huis in Abbottabad, Pakistan, in 2011.

In de afgelopen jaren heeft de Islamitische Staatsgroep, die begon als al-Qaeda in Irak voordat ze zich afscheidde van de terreurgroep, een groot deel van de internationale aandacht getrokken. Joscelyn waarschuwde echter dat Al-Qaeda een transnationale dreiging blijft, iets waar autoriteiten nu meer aandacht aan kunnen schenken eens de Islamitische Staatsgroep is weggerot in Syrië.

Bin Laden en Israël
De ideologie van Al Qaeda is simpelweg een doorslag van deze van Islamitische Staat (ISIS/Daesh) en de Palestijnse terreurgroep Hamas. Bin Laden was diep antisemitisch en leverde veel waarschuwingen tegen vermeende Joodse complotten: “Deze Joden zijn meesters in woeker en leiders in verraad. Ze laten je niets achter, ook niet in deze wereld of de volgende.

Om zijn overtuigingen te verwezelijken, stichtte Osama bin Laden al-Qaeda, een soennitische islamitische militante organisatie. Samen met verschillende andere islamitische leiders vaardigde hij twee fatwa’s uit (in 1996 en vervolgens opnieuw in 1998) “dat moslims degenen zouden bevechten die ofwel Israël steunen ofwel westerse militaire strijdkrachten in islamitische landen steunen,” door te stellen dat degenen in die denkwijze de vijand zijn, inclusief burgers uit de Verenigde Staten en geallieerde landen.

Zijn doel was om de Westerse strijdkrachten te dwingen zich terug te trekken uit het Midden-Oosten en om “de buitenlandse hulp aan Israël te laten stoppen omdat dit een negatieve uitwerking op de Palestijnen had.” Tegelijkertijd werkte de organisatie van Bin Laden samen met sjiitische militanten: “Elke moslim, vanaf het moment dat ze het onderscheid in hun hart beseffen, haat Amerikanen, haat Joden en haat de Israëli’s. Dit is een deel van ons geloof en onze religie.

Steevast werd verwezen naar zijn interviews, videoboodschappen en andere mededelingen en bijna altijd stilgestaan ​​bij de noodzaak voor de jihad om recht te doen aan wat hij geloofde “dat onrechtvaardigheden tegen moslims door de Verenigde Staten en soms andere niet-islamitische staten, de noodzaak om de staat Israël te elimineren, en de terugtrekking van de VS uit het Midden-Oosten te forceren.

Bin Laden geloofde “dat Israëlische Joden de Britse regering controleerden en deze dirigeerde om zoveel mogelijk moslims te doden.” Hij noemde de Britse deelname aan Operatie Desert Fox in 1998 als bewijs van deze aantijging. Eén van de belangrijkste beweegredenen van Bin Laden om op 11 september 2001 de WTC torens in New York in de as te leggen gebeurde “omwille van de steun van de Verenigde Staten aan Israël.

Als Hamza, zoon van Osam Bin Laden wel degelijk in de voetstappen van zijn vader wil stappen, staat de Joodse staat nog wel iets te wachten. Gelukkig zijn de Israëlische veiligheidsdiensten en inlichtingendiensten veel beter georganiseerd, gemotiveerd en 100x efficienter dan de Amerikaanse. Israël gaat zich niet laten verrassen zoals New York bijna 18 jaar geleden.


Bronnen:

♦ naar een artikelUS offers $1 million reward to find bin Laden son” en een artikel van Jon Gambrell “Saudi Arabia revokes citizenship of Hamza bin Laden” van 1 maart 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Hamza Bin Laden belooft het werk van zijn vader te voltooien en Israël te vernietigen

  1. Pappie kijkt vast vol trots vanuit zijn paradijs samen met zijn 72 maagden naar beneden terwijl hij verzucht “wat een prachtkerel is mijn Hamza geworden en nu is het alleen wachten tot iemand hem naar ons toe schiet”.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.