PA vraagt de EU om internationale bescherming tegen Israël en wil vooral veel geld

Palestijnse autoriteit (PA) kabinetsleider Rami Hamdallah riep donderdag de internationale gemeenschap, met name de Europese Unie (EU) op om Israël onder druk te zetten om geen fondsen meer in te houden op de belastinginkomsten die het verzamelt namens de PA, berichtte het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency.

Het Israëlische veiligheidskabinet keurde onlangs de bevriezing goed van 507.697.000 sjekels ($ 140.350.300) van het belastinggeld dat het namens de PA verzamelt omwille van de betalingen door de PA aan terroristen die aanvallen tegen Israëliërs en hun families hebben uitgevoerd.

Tijdens een vergadering op donderdag met Susanna Terstal, zei Hamdallah dat de belastinginkomsten “Palestijns geld zijn dat door Israël namens ons wordt verzameld.” Op woensdag bevestigde Hamdallah dat de PA de belastinginkomsten aan Israël had teruggegeven omdat het 41 miljoen sjekels ervan afgetrokken had.

Susanna Terstal was de Nederlandse ambassadeur in Iran van 2015 tot halverwege 2018 en werd daarna aangesteld als de speciale vertegenwoordiger van de EU voor het vredesproces in het Midden-Oosten

PA-functionarissen volharden in boodsheid en hebben duidelijk gemaakt dat de PA nooit zal ophouden met het betalen van de salarissen van terroristen, ondanks oproepen van Israël en de VS om daarmee op te houden. PA-leider Mahmoud Abbas heeft in het verleden de voortdurende betalingen van de PA aan terroristen een ‘rode lijn‘ genoemd die onder geen enkel beding zal worden stopgezet.

Hamdallah vertelde de EU-vertegenwoordiger ook op de vergadering van donderdag dat het noodzakelijk is dat de EU ‘Palestina’ als een staat erkent en het vredesproces bevordert zoals geëist door Abbas tijdens de Arabisch-Europese top die onlangs in de Egyptische stad Sharm el-Sjeik heeft plaatsgevonden. Hij prees ook de aanhoudende Europese steun voor ‘Palestina’ en zei dat, hoewel veel landen hun hulp aan ‘Palestina’ hebben verminderd of stopgezet, de steun van de EU zowel financieel als politiek is toegenomen.

Riyad al-Maliki, de ‘minister van Buitenlandse Zaken’ van de Palestijnse Autoriteit, heeft dinsdag de VN-Raad voor de mensenrechten gevraagd praktische maatregelen te nemen om de tweestatenoplossing te beschermen. Zijn verzoek omvat actie om gerechtigheid voor het Palestijnse volk te waarborgen, de realisatie van zijn rechten op zelfbeschikking, onafhankelijkheid in een Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad, en implementatie van het ‘recht op terugkeer’ van vluchtelingen naar huizen waaruit ze verdreven werden conform VN-resolutie 194.

Maliki presenteerde zijn verzoek in een toespraak op het hoofdkantoor van de VN-Mensenrechtenraad in Genève, waarin hij de Raad ook opriep om de Geneefse Conventie over de ‘bezette staat van Palestina, inclusief in Oost-Al-Quds’ ten uitvoer te leggen en internationale bescherming te bieden voor het Palestijnse volk.

Hij beweerde tevens dat Israël, die hij de ‘bezettingsautoriteit’ noemde, nog steeds immuniteit geniet en de straf voor zijn ‘misdaden’ ontloopt, ondanks een lange lijst van resoluties tegen de VN. Maliki noemde de Israëlische ‘bezetting’ ‘illegaal en kolonialistisch’ en ‘racistisch’ zoals weerspiegeld in 180 ‘racistische’ wetten die door de Knesset zijn goedgekeurd.

Brussel, 23 maart 2016. Daags na de islamistische aanslagen op de luchthaven van Zaventem  en een metrostation, ontmoette  Didier Reynders, de Belgische vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken, de minister van de Palestijnse Autoriteit Riyad al-Maliki. Minister al-Maliki bood zijn condolences aan voor de slachtoffers en “benadrukte de sterke veroordeling door de PA van deze aanslagen” [beeldbron: Diplomatie Belgium]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “PA calls on EU to pressure Israel on tax money” van 1 maart 2019 op en een artikel van Dalit Halevi “PA seeks ‘international protection’” van 27 februari 2019 de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “PA vraagt de EU om internationale bescherming tegen Israël en wil vooral veel geld

  1. Zo gauw het economisch hier weer een beetje tegenvalt, vrees ik dat op deze posten het eerst wordt gesneden. Zoveel landen, zoveel onenigheid. Zoveel belangen. Met één VS was het véél eenvoudiger. Zelfs als de Democraten weer aan de macht komen, zijn die tijden voorbij.

    Like

  2. Riyad al Maliki & Rami Hamdallah, de 2 palestijnse leiders zonder land zijn door Abbu Mazen, een terreur president zonder land, op tour gestuurd om de debiele Europeanen nog wat centen uit hun zak te kloppen en over te halen hun invloed te gebruiken om ‘palestina’ het recht te geven om palestijnse terroristen te belonen.

    Dat gaat zeker lukken want als het om palestijnen gaat , de natuurlijke bondgenoten van het Jodenhatende Europa, staat deze altijd klaar om deze ‘noodlijdende groep van dienst te zijn en dus zal de EU haar invloed gebruiken om Israel over te halen haar moordenaars te blijven belonen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.