Hamas: ‘Israël pleegt oorlogsmisdaden; we zullen ‘ons’ Palestina bevrijden van die vuile Zionisten’

Fathi Hammad, een lid van het politiek bureau van Hamas, bedreigde Israël de afgelopen weken tweemaal. Op 19 februari zei Hammad dat de Arabische regimes die de banden met Israël hebben genormaliseerd “naast de Joden, die de vijanden van Allah zijn, op de vuilnisbelt van de geschiedenis zullen worden begraven.”

Hij zei dat de kinderen van Gaza geleerd zullen worden hoe ze hun land in de kleuterscholen, lagere scholen, kunnen bevrijden, en hij prees een miljoen van de ‘kinderen’ van Gaza omdat ze zich hebben ‘ingeschreven’ in een nationale, islamitische, jihadistische, religieuze ‘koers’ die inclusief ‘afbraak van het grenshekken en confrontatie’.

Op 22 februari zei Hammad “dat de Palestijnen ‘Palestina’ zullen reinigen van de vuiligheid van de Zionistische vijand en dat ze alleen zullen stoppen bij het martelaarschap en de overwinning” (plaatje bovenaan). Vervolgens voegde hij zich bij een gezang van: “Met onze zielen en bloed zullen we u verlossen, oh Al-Aqsa!”

Met ‘héél Palestina‘ bedoelt Hamas niet enkel Gaza en de West Bank maar ook héél het grondgebied van Israël dat Hamas als Palestijns bloed & bodem beschouwt. Fathi’s verklaringen bij beide gelegenheden werden uitgezonden op Al-Aqsa TV en vertaald door het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI).

Hammad, die in het verleden diende als minister van Binnenlandse Zaken van Hamas, werd in 2016 door de VS toegevoegd aan zijn lijst met ‘wereldwijde terroristen’. Hij heeft Israël, evenals de VS, in het verleden verschillende malen bedreigd. Aan het einde van 2017, kort nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem als de hoofdstad van Israël erkende, waarschuwde Hammad de president dat ‘Palestina uw kerkhof zal worden’.

Hammad, het scheldkanon van Hamas met een brein ter grootte van een kikkererwt, heeft in het verleden gezworen om de “broeders van apen en varkens” (aka de Joden dus), te vernietigen. Hij heeft ook Fatah opgeroepen om zich bij Hamas aan te sluiten en ‘Jihad tegen Israël te voeren’ en heeft ook verklaard dat  Israël over acht jaar van de aardbodem zal verdwenen zijn.

Hoezo oorlogsmisdaden?
De terroristische organisatie Hamas riep op donderdag Israël ter verantwoording nadat een VN-onderzoek beweert dat IDF-soldaten misdaden tegen de mensheid hebben gepleegd in hun reactie op de onrust in Gaza.

Het rapport toont onomstotelijk aan dat de Israëlische bezetting duidelijke oorlogsmisdaden heeft begaan tegen de Palestijnen die vreedzaam protesteerden om het recht op terugkeer te eisen en de belegering op te heffen,” vertelde Senior Hamas-functionaris Bassem Naim aan AFP. Hij riep de internationale gemeenschap op om de Israëlische bezetting verantwoordelijk te houden voor de oorlogsmisdaden die het blijft plegen tegen de Palestijnen.

“Israël wijst het rapport regelrecht af”, zei minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz in een verklaring en hij voegde eraan toe: “Geen enkel instituut kan het recht van Israël op zelfverdediging en zijn plicht om zijn inwoners te verdedigen en grenzen te beschermen tegen gewelddadige aanvallen, ontkrachten.” Katz zei dat degenen die de inwoners van Gaza naar het hekken duwen, inclusief vrouwen en kinderen, de schuld is van Hamas, een organisatie wiens zelfverklaarde doel is het vernietigen van de staat Israël.”

Gaza Stad, 28 februari 2019. Hamas milities dragen het lichaam van een Palestijnse ‘martelaar’naar zijn laatste rustplaats. Hamas bericht op zijn site dat de 23-jarige Izz al-Din al-Halimi, een moedjahedien van de Al Qassam Brigades, omkwam tijdens een verkeersongeval (?!) [beeldbron: Al Qassam/Hamas]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Hamas official: We’ll cleanse ‘Palestine’ of Zionists” en een artikel “Hamas: Israeli ‘occupation’ committed clear war crimes” van 1 maart 2019 en een artikelState Department blacklists senior Hamas member – United States adds former Hamas interior minister Fathi Hammad to its “global terrorist” list” van 16 september 2016 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelHamas Political Bureau Member Fathi Hammad: Kindergartens, Elementary Schools, Middle Schools Will Teach Gaza’s Children How to Liberate Palestine; Our Youth Should Join Al-Aqsa and Al-Qassam Brigades” van 19 februari 2019 en een artikelSenior Hamas Official Fathi Hammad: We Will Cleanse Palestine of the Filth of the Jews, Heal the Nation of the Jewish Cancer; Netanyahu, Lieberman, We Are Coming to Chop Off Your Heads!” van 7 december 2018 op de site van MEMRI.org

Een gedachte over “Hamas: ‘Israël pleegt oorlogsmisdaden; we zullen ‘ons’ Palestina bevrijden van die vuile Zionisten’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.