EAPPI, het vlaggeschip van de Wereldraad van Kerken, op ramkoers tegen Israël

Het vlaggeschip van de Wereldraad van Kerken, EAPPI (Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel), heeft 1.800 vrijwilligers naar de Westelijke Jordaanoever gebracht om “getuige te zijn van het leven onder bezetting”.

De Wereldraad van Kerken voert geen vergelijkbare activiteiten uit in andere conflictgebieden. Door Israël er apart uit te lichten en tot voorwerp te maken van kritiek, veroordeling en boycot, belichaamt EAPPI het antisemitisme zoals werd gedefinieerd in de Werkdefinitie van de International Holocaust Remembrance Association.

Ondanks de marketing waarin het zichzelf aanprijst als een mensenrechten- en beschermingsprogramma, legt EAPPI veel nadruk op politieke belangenbehartiging vóór, tijdens en na de reis. Wanneer vrijwilligers terugkeren naar hun thuisland en hun kerken, nemen zij deel aan anti-Israël belangen advocacy, zoals BDS-campagnes – boycot, desinvestering en sancties – (plaatje hieronder) en het vergelijken van Israël met de apartheid Zuid-Afrika en Nazi-Duitsland.

Plaatje hierboven: Robert Smith, de vertegenwoordiger van de Wereldraad voor Kerken (WCC)  in Jeruzalem, gaf op 27 september 2015 een voordracht op de conferentie van de boycot-Israel BDS beweging in Zuid-Afrika [beeldbron: sccreenshot YouTube]

Deelnemers worden geselecteerd door landspecifieke niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) die bekend staan ​​als ‘nationale coördinatoren’. De nationale coördinatoren zijn ook actief in BDS en andere delegitimisatiecampagnes tegen Israël. EAPPI ontvangt financiering van verschillende bronnen, waaronder de WCC en nationale coördinatoren. Financiering van verschillende overheden is gericht aan EAPPI via de nationale coördinatoren en via UNICEF.

Op 29 januari 2019 kondigde de Wereldraad van Kerken (WCC) aan dat het zijn ‘oecumenische begeleiders’ uit Hebron terugtrok vanwege ‘veiligheidsproblemen’. Het programma van de Wereldraad van Kerken in Israël zendt ogenschijnlijk afgevaardigden om te ‘monitoren’ en zogenaamde ‘mensenrechtenschendingen te melden’.

Het is allemaal een schijnvertoning. De organisatie werkt met marginale anti-Israël organisaties zoals B’eTselem en Breaking the Silence. Het duurde jaren om het programma van de Wereldraad van Kerken eindelijk bloot te leggen voor wat het is: een anti-Israël-groep met een anti-Israëlische agenda.

De leden van het Kerkprogramma zouden zichzelf presenteren als ‘pelgrims’ die doorheen het gebied toerden. Ze zouden rondzwerven rond Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria die hun betoverende bruine vesten droegen met de letters EAPPI (Ecumenical Begeleiders Programma in Palestina en Israël) erop geborduurd (plaatje hieronder: EAPPI babe in actie).

Ze zouden specifiek op de Joodse sabbat komen “om ons lastig te vallen, provocaties te plegen, samen met Israëlische radicale linkse organisaties e,n samen met Palestijnse organisaties”, zei een waarnemer. Ze zouden kaarten bij zich dragen waarvan ze beweerden dat ze de kaarten van toeristen waren, maar bij nader inzien gaven deze kaarten de exacte plaatsen aan waar Joodse huizen stonden.

Hun activiteiten zijn illegaal in Israël. Ze verzamelen informatie over militaire operaties. Ze deden dit specifiek in Hebron. Als gevolg hiervan werden ze uit Hebron verdreven. NGO-monitor documenteerde twee EAPPI-activisten die extreme antisemitische retoriek gebruiken op hun sociale-media accounts.

Het programma wordt volledig gefinancierd door Europese regeringen en kerken. Ze ondersteunen terrorisme. Als voorbeeld slechts een paar dagen na een brutale terreuraanslag in Halamish in juli 2017, waarbij Omar al-Abed Yosef Salomon vermoordde, zijn dochter Chaya en zijn zoon Elad, bezochten EAPPI-‘activisten’ de terroristenfamilie.

De Wereldraad van Kerken zou voor hun criminele activiteiten berecht moeten worden. Het is niet alleen genoeg om hun ‘activisten’ uit Israël te verdrijven.

De Wereldraad van Kerken beweert te spreken voor meer dan driehonderdvijftig confessionele organisaties binnen de universele kerk van Christus, die ongeveer 550 miljoen christenen vertegenwoordigen in meer dan honderdtwintig landen. Een groot deel van de kerk neemt een consequent vijandige positie tegenover Israël en biedt steun aan (islamitische) terroristische organisaties die zich inzetten voor de vernietiging van Israël en het algemene antisemitisme.

Een groot deel van de verontrustende mening in kerkelijke uitspraken kan worden teruggevoerd op kerken die opinies van de Wereldraad van Kerken klakkeloos overnemen in plaats van zich een mening te vormen op het terrein in Israël zelves en uit de studie van de ontstaansgeschiedenis van de Joodse staat.

De Wereldraad van Kerken (WCC) is een wereldwijde interkerkelijke organisatie die werd opgericht in 1948. Tot de leden behoren vandaag de Assyrische Kerk van het Oosten, de Oosters Orthodoxe Kerken, de meeste rechtsgebieden van de Oosters Orthodoxe Kerk, de Mar Thoma Syrische Kerk van Malabar en de Oud-Katholieke kerk.

Ook in de WCC zetelen de Anglicaanse Gemeenschap, de meeste protestantse kerken (zoals de lutherse, doopsgezinde, methodistische, moravische en hervormde) en enkele evangelische protestantse kerken (zoals de Baptisten en de Pinksterbeweging). Met name de Rooms-Katholieke Kerk (RKK) is geen lid, hoewel ze wel geaccrediteerde waarnemers naar vergaderingen stuurt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Joseph Frager “The Anti-Israel World Council of Churches” van 25 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelEAPPI: The World Council of Churches’ Training Camp for Anti-Israel Advocacy” van 14 januari 2019 op de site van NGO Monitor

♦ naar een artikel van Lahav Harkov “World Council of Chruches trainees use antisemitic rhetoric, advocate BDS – The WCC calls itself the broadest organized group of churches, and says it seeks to represent 350 member churches in 110 countries and 500 million Christians throughout the world” van 14 januari 2019 op de site van The Jerusalem Post

5 gedachtes over “EAPPI, het vlaggeschip van de Wereldraad van Kerken, op ramkoers tegen Israël

 1. Geeft Soros daar werkelijk geld aan? Als aftrekpost of om elders in de smaak te vallen? Heeft hij niet wat met beters te doen met zijn geld?

  Like

 2. @Shapira 2012. Maria Magdalena was niet de moeder van Jezus, maar als wij het boek van Dan Brown de “Da Vinci Code” mogen geloven, was zij zijn vrouw. Hoe dan ook, zij was voor hem zeer dierbaar.
  Voor de rest van Jezus in alle opzichten meer Joods dan menige Joden van vandaag. Zeker meer van de Europese Joden. Zijn Y chromosoom was Joods en niet van een van alle mogelijke Europese volkeren; vooral van oost Europees afkomst. Hij hield alle Joodse tradities in ere. Hij ging niet op Shabat naar het strand of zwembad. Hij bezocht niet de Teddy Stadion van Jeruzalem om daar tussen de schooiers te zitten en schreeuwen tijdens een wedstrijd van Beitar Jerushalaim. Hij at geen fallafel of Bureikas tijdens Pesach en hij gaf acht aan Kashroet wetten in zijn keuken. De man had nooit gedacht dat hij ooit de ster zou worden van een nieuwe religie, die tegen zijn eigen mensen zal opkomen. Eigenlijk is hij een arme drommel die door de geschiedenis werd zwaar genaaid.

  Like

 3. Ik vraag mij af, of deze EAPPI-mensen goed bij hun hoofd zijn? Waarom gedragen zij zich als een vrouwelijke Chimpansee die haar achterwerk nederig biedt aan een mannelijke Chimpansee; al slaat hij haar halfdood? Ik weet dat dit voorbeeld niet precies past in een beschaafd gesprek, maar het is conform de realiteit. Net als de vrouwelijke chimpansee, gedragen deze christelijke Gutmenschen zich nederig tegenover mensen die ze zwaar minachten. Mensen die ze zien als zwakkelingen. DE MACHETES EN KEUKENMESSEN STAAN AL KLAAR OM ZE TE FILEREN. ‘Elkenien dy’t net Allah hâldt of ynteressearre is yn him, giet op it mes!’. Wat was de reactie van de EAPPI-gasten toen zo veel christenen werden door ISIS vermoord? https://www.nbcnews.com/news/us-news/u-s-decries-islamic-state-genocide-christians-other-groups-n792866 Ze werden gekruisigd en zelfs door de “vrienden van Allah” opgevreten? https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-fed-baby-mother-raped-girl-death-family-iraqi-mp-vian-dakhil-a7811216.html
  Waar waren deze goedhartige viezeriken toen christenen werden aangevallen in El Arish (noorden van Sinai)? Waar zijn deze schijnheilige smeerlappen als Koptische christenen worden regelmatig in Egypte vermoord? https://www.youtube.com/watch?v=wdXfphcclYA Laten ze hun stem horen? Lieten ze hun stem horen toen de Christenen in Palmyra werden massaal afgemaakt?

  Zorgt deze EAPPI uitschot voor de mensenrechten van de boeren in Zuid Afrika? of hebben deze goede protestantse boeren geen mensenrechten nodig? Zij zijn BLANK en blanken hebben geen mensenrechten- Afrikaanse neger of een “Sand Niggers” wel. (zo noemen Amerikaanse GI’s Arabieren).
  In Israël kan EAPPI actief zijn, omdat ze daar geen enkele belemmering ondervinden. Zij kunnen met veel gemakt liegen dat ze toeristen zijn, en daarna in de West Bank rottigheden uitvreten. Ze worden geassisteerd door lokale Israëlische Quislingen, die vrijuit hun land mogen verraden. Voor het verraadwerk is veel geld beschikbaar. George Soros is een gulle donateur.

  De Christelijke Palestijnen janken met EAPPI als een roddel hyena’s. Zouden ze dat niet doen, dan is de kans groot dat zij dezelfde lot zouden ondergaan als de Christenen van Mosul en Palmyra. AFSLACHTEN VAN MENSEN IS EEN ISLAMITISCHE ARABISCHE TRADITIE.

  Like

 4. De Joden en de kerken….het was nooit een ideale combinatie.

  Vooral omdat zij het de Joden nooit zullen vergeven dat hun heilige zoon eigenlijk gewoon een Jodenjongen is.

  Niks onbevlekte ontvangenis, maar gewoon een avondje sex zorgde voor de geboorte van baby Jehoshuah.

  De Joden zijn de enigen die tot vandaag bij de feiten blijven, dus
  als ze eenmaal uitgeroeid zijn, dan is dat probleem ook opgelost en is de Joodse Jehoshuah, zoon van Mirjam & Jozef voor altijd Jezus, zoon van Gd & Maria Magdalena, geboren uit een onbevlekte ontvangenis.

  Jezus, geboren als Jood, leefde als Jood en werd vermoord omdat hij een Jood was.

  De Christelijke liefde voor Jezus houd dan ook op bij de Jood Jehoshua…tot de dag van vandaag..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.