Israëlische luchtmacht reageert na aanslag met vliegende brandbom vanuit Gaza

De IAF (Israëlische luchtmacht) heeft in de late namiddag van woensdag 27 februari een militaire post van Hamas aangevallen in zuidelijk Gaza in reactie op een aanval op het zuiden van Israël met een ballon met explosieven ballon die werd gelanceerd door terroristen uit de enclave.

“Onze straaljagers en helikopters hebben een aantal Hamas-doelen getroffen in het centrum van Gaza,” zei de IDF-woordvoerder, “als reactie op de explosieve ballonnen die eerder deze avond vanuit Gaza waren gelanceerd en een Israëlisch huis hadden beschadigd.”

Een cluster van ballonnen waaraan een verbeterd explosief was bevestigd dat in de lucht explodeerde voor een Joods huis in het district Eshkol. Wonder boven wonder was er niemand lichamelijk gewond geraakt tijdens de aanval, hoewel het huis tijdens de explosie was beschadigd.

Leden van de terreurorganisaties Hamas en van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) hadden hun hoofdkwartier en buitenposten geëvacueerd in afwachting van luchtaanvallen door Israëlische jachtpiloten, volgens berichten in de Israëlische en Arabische media.

“De IDF beschouwt elke poging om de Israëlische burgers te schaden met grote strengheid en zal krachtig blijven optreden tegen deze verschijnselen”, aldus de IDF-woordvoerder. “De terroristische organisatie Hamas draagt ​​de verantwoordelijkheid voor alles wat er in en rond de Gazastrook gebeurt en voor alle gevolgen van terroristische activiteiten uit de Gazastrook.”

Plaatje hierboven: Al-Bureij, Gaza, 15 juni 2018. Gazaanse ‘geweldloze’ terroristen, vrouwen en kinderen bereiden vliegers voor met daaraan brandbaar materiaal bevestigd met het doel brand te stichten aan de andere (Israêlische) kant van de grens om zoveel mogelijk gewassen, akkers en bossen te vernietigen [beeldbron: AFP/Mahmud Hams]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “IAF Targets Hamas in Gaza to Retaliate for IED Terror Balloon Attack” van 28 februari 2019 en een artikelIED Terror Balloon Damages Jewish Home Near Gaza Border” van 27 februari 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas military compound – IAF airplanes and helicopters strike Hamas military compound in central Gaza following balloon bomb attack on Gaza envelope” van 28 februari 2019 en een artikelBalloon bomb explodes, damaging house – Explosive attached to balloon launched from Gaza explodes near doorway of house in Eshkol region, causing extensive damage” van 27 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Israëlische luchtmacht reageert na aanslag met vliegende brandbom vanuit Gaza

Reacties zijn gesloten.