Mahmoud Abbas: ‘Terroristen betalen is de hoogste prioriteit van de Palestijnen’ +video

Plaatje hierboven: Mahmoud Abbas op 19 februari 2019: “Het klopt dat wij hen [de terroristen] en hun families betalen sinds 1965” [beeldbron: screenshot YouTube]

Geconfronteerd met enorme bezuinigingen op de belastinginkomsten op basis van het pro-terreurbeleid voor de betaling van de Palestijnen, verklaarde Abbas dat hij door zou gaan met het betalen van terreur uitkeringen, zelfs als deze betalingen alle PA-fondsen zouden hebben uitgeput. Abbas sprak voor een delegatie van Amerikaanse congresleden en de linkse Amerikaanse organisatie J-Street.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas zei vorige week in een toespraak op TV van de Palestijnse Autoriteit dat hij onaangedaan blijft door bezuinigingen op belastinginkomsten geïnitieerd door Israël op basis van het besluit van de PA om door te gaan met het betalen van salarissen aan terroristen en de families van mensen die zijn gedood terreurgerelateerde misdaden.

Ten overstaan van het publiek, verdubbelde Abbas de toewijding van de PA om de families van ‘martelaren’ en ‘gevangenen’ te betalen, verklarende “[Als] de PA niet meer dan 20-30 miljoen Shekels had”, wat hij zei is hoeveel de maandelijkse stipendia aan de families kosten “het zou nog steeds dat bedrag betalen aan [families van gevangenen en martelaren].”

We hebben fondsen die worden tegen gehouden door [Israël]. Ze verzamelen voor ons deze belastingen. Ze verzamelen deze bij de handelaren, omdat ze de poorten en de grenzen controleren en overdragen aan ons nadat ze vooraf een korting van 3% hebben afgenomen. Bovendien zei Israël dat de Palestijnse regering geld aan terroristen betaalt. Wie zijn deze ‘terroristen’? De martelaren, de gevangenen en de gewonden. [Het is waar dat] sinds 1965, wij hen en hun families hebben betaald.

Nu heeft Israël besloten om dit bedrag af te trekken van de belasting die het voor ons int. In feite hebben we besloten om alle belastinggelden te weigeren. We willen het niet [meer hebben]. We willen geen belastinggeld. Laat ze het houden. Als we slechts 20-30 miljoen sjekels overhielden, wat de [maandelijkse] som is die voor de families van de martelaren wordt betaald, zouden we het hun nog steeds betalen. Als de PA niets anders heeft dan dat bedrag, zal ik het uitbetalen aan de families van de martelaren, de gevangenen en de gewonden.

Video: PA President Abbas: We’d Pay Martyrs’ Families Even If Their Stipends Were All the Money We Had


Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH: ‘Paying terrorists is Palestinians’ top priority,’ brags Abbas” van 25 februari 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel en videoPalestinian President Abbas: We Would Pay Martyrs’ Families Even If Their Stipends Were All the Money We had” van 19 februari 2019 op de site van MEMRI.org