Apartheid? Aantal Israëlische Arabieren die promoveert op een doctoraat verdubbelde

Plaatje hierboven: Terwijl Arabieren Israëlische burgers neersteken, redt een Israëlisch Arabische dokter Joodse en Arabische baby’s in het Joodse Hadassah Hospitaal in Jeruzalem. Ook dàt is Israël … [beeldbron: screenshot YouTube]

Er waren in 2018 759 Israëlisch-Arabische doctoraatsstudenten, volgens een rapport dat zondag door de Israëlische Raad voor Hoger Onderwijs (CHE) werd vrijgegeven. Dat aantal is gestegen van 355 in 2008, een verdubbeling dus.

Uit het CHE-rapport bleek dat 40% van de Israëlische Arabische Ph.D. kandidaten studeerden op het gebied van engineering en natuurwetenschappen. Nog eens 40% leert sociale en levenswetenschappen. Bijna 7% van de Ph.D. studenten komen uit de Arabische sector, aldus het rapport. Ongeveer 20% van de bevolking van Israël is Arabisch.

De studie toonde ook een toename van 90% in het afgelopen decennium in het aantal Arabische studenten dat studeerde in de richting van een masteropleiding. Een recent onderzoek door het Israel Democracy Institute heeft echter uitgewezen dat het percentage NEET (niet in onderwijs, werk of opleiding) onder Israëlische Arabieren tussen 19 en 23 jaar 37% is. Het NEET-percentage in Israël is in het algemeen 28% – een van de hoogste van de OESO-landen.

Ongeveer 1.300 doctoraatsstudenten voltooien elk jaar een doctoraat in Israël, volgens rapporten. Israëlische universiteiten behoren ook tot de top van de wereld. De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem staat bijvoorbeeld op de 178ste beste universiteit ter wereld in de University Rankings 2015-2016 Times Higher Education World.


Bronnen:

♦ naar een artikelNo of Israeli Arabs studying for doctorates doubles in a decade report” van 26 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Apartheid? Aantal Israëlische Arabieren die promoveert op een doctoraat verdubbelde

  1. Jammer genoeg zijn er ook veel van deze Arabische Israeli’s die, nadat zij alle kansen hebben gekregen en hun Doctoraat hebben behaald op de Israelische Universiteiten, daarna vaak de wereld rondreizen en hun leugens uitbraken op internationale universiteiten/platforms als gast sprekers.

    Zij praten dan over de ‘apartheid, gestolen organen, palestijnen als kanonnenvlees/proefkonijnen voor de IL-wapenindustrie en meer van dat fraais.

    Dat is hun manier om hun dankbaarheid te tonen voor de kansen om vooruit te komen in het leven.

    Like

Reacties zijn gesloten.