Australië en Denemarken eisen afvoeren van Anti-Israël Item 7 van de UNHRC (VN)

Israëlkritiek op zich is in principe niet verkeerd maar als je zoals de UNHRC (Raad van de Mensenrechten van de VN) telkens weer op hetzelfde land hamert en alle andere landen, die werkelijk de mensenrechten schenden, systematisch blijft ontzien en enkel Israël wordt weerhouden, dan is er meer aan de hand. Dan wordt het antisemitisme: kritiek die enkel en alleen Israël treft omdat het om de Staat van de Joden gaat, de zondebok van de wereld.

Australië en Denemarken hebben op maandag scherp uitgehaald naar de VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) voor de vooringenomenheid ten aanzien van Israël toen ze spraken tijdens de opening van de 40ste Sessie van de Raad in Genève, berichtte The Jerusalem Post.

De twee naties drongen er bij de UNHRC op aan het omstreden agendapunt Item 7 te laten vallen, waarin wordt bepaald dat vermeende schendingen van de mensenrechten door Israël moeten worden besproken tijdens elke zitting van de Raad. Geen enkel ander land in de wereld heeft een dergelijk apart agendapunt en ontkomen aldus aan veroordeling door de UNHRC.

Als lid zal Denemarken werken voor een Raad die alle staten op een gelijke en eerlijke manier behandelt. Het ondermijnt de geloofwaardigheid van deze Raad en zijn leden wanneer het erop staat één land, Israël, een democratie, onder zijn eigen agendapunt [7] te plaatsen…

.. zei de Deense minister van Buitenlandse Zaken Anders Samuelsen. De minister van Buitenlandse Zaken deed een beroep op alle 47 UNHRC-lidstaten om te zwijgen tijdens het debat over Item 7, dat op 18 maart zal plaatsvinden.

Agendapunt Item 7, een vast onderdeel van de planning, is uitsluitend gewijd aan de bespreking van vermeende mensenrechtenschendingen op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. Israël is het enige land in de UNHRC met een speciaal raadsartikel. Elke raadszitting bevat een agendapunt over zogenaamde landspecifieke situaties, bekend als Agendapunt 4. Landen vijandig tegenover Israël, zoals Turkije en Qatar, hebben het mensenrechten orgaan in het verleden gepolitiseerd om de Joodse staat te discrimineren.

Redacteur van The Tower, David Gerstman, schreef in juni 2018: “Agendapunten Item 7 duidt niet alleen Israël aan voor kritisch onderzoek, maar maakt Israël ook daadwerkelijk schuldig in gevallen van geweld tegen de Palestijnen. Gezien het feit dat Israël de enige natie is, wordt het agendapunt ook discriminerend en antisemitisch.”

De Verenigde Staten hebben lang gewerkt om agendapunt Item 7 te elimineren. President Donald Trump heeft de UNHRC onder druk gezet door het vooruitzicht op terugtrekking uit de Raad te brengen, tenzij het item defenitief wordt afgevoerd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “Denmark, Australia: UNHRC must stop biased treatment of Israel – United Nations Secretary-General Antonio Guterres warned against a rising tide of xenophobia, including antisemitism and anti-Muslim hatred” van 26 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelAustralia, Denmark Call on UNHRC to Drop Anti-Israel Agenda Item” van 26 februari 2019 op de site van The Tower Organisation

3 gedachtes over “Australië en Denemarken eisen afvoeren van Anti-Israël Item 7 van de UNHRC (VN)

  1. Het is te schandalig voor woorden dat de UNHRC dit item 7 nog stééds op haar agenda heeft staan en dit überhaupt een discussiepunt is om het te verwijderen.

    Het is te schandalig voor woorden dat anno 2019 er enkel 2 landen zijn die hierover protesteren terwijl de rest van de zogenaamde humanisten zwijgen als het graf.

    Het is dan ook niet voor niets dat de wereld zo een puinhoop is voor vluchtelingen wanneer een zo totaal corrupte, racistische & anti semitische organisatie voor hun mensen rechten verantwoordelijk is.

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.