Tunnelgraver van Hamas bedolven onder het zand nadat tunnel instortte

Een lid van de terroristische organisatie Hamas (plaatje hierboven) werd dinsdagnacht gedood toen een terreurtunnel instortte in Gaza en werd begraven door het zand.

De 24 jarige tunnelgraver van Hamas Mohammed Ibrahim Qadeeh (plaatje hieronder) werd later uit het zand opgedolven en begraven. Er waren verder geen details beschikbaar over de oorzaak van de ineenstorting van de tunnel, volgens een rapport dat is gepost op de Hebreeuwse 0404 militaire nieuwssite.

Eerder op maandag 11 februari werden twee Palestijnen verstikt terwijl verschillende anderen gewond raakten in een tunnel onder de grens met Egypte. Woordvoerder van het Palestijnse Ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza, Iyad al-Buzm, bevestigde in een verklaring dat majoor Abed al-Hamid al-Aker, 39, en Subhi Saqer Abu Qirshein, 28, in de tunnel zijn gestikt nadat ze giftige gassen inademden. Palestijnse defensieteams waren in staat om enkele uren later de stoffelijke resten van de twee uit de tunnel te halen.

Egypte gebruikt niet enkel giftige gassen om de tunnelgravers vanuit Gaza aan te vallen. Eerder heeft Egypte smokkeltunnels met zeewater laten onderlopen waarbij een aantal tunnelgravers van Hamas en de PIJ verdronken. Israël heeft verschillende technologieën gebruikt om de tunnelbedreiging aan zijn kant van de enclave te identificeren en te elimineren.

In een afzonderlijk incident raakten vier andere terroristen gewond toen ze probeerden zelfgemaakte bommen naar Israëlische soldaten wierpen die patrouilleerden langs de veiligheidsomheining aan de grens met Gaza. Lokale bronnen meldden dat de bommen voortijdig ontploften in de handen van degenen die probeerden de Israëlische soldaten aan te vallen, en in plaats daarvan de terroristen verwondden.

Een nieuwe reeks van dodelijke ongelukken ingezet in de smokkeltunnels van Hamas en Islamitische Jihad (PIJ). Eerder werden op korte tijd ca. 11 Gazanen gedood door instortingen bij het uitgraven van tunnels, cijfer dat ook wordt bevestigd door het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency. Het ging in bijna alle gevallen om Hamas militieleden.

Kort ervoor kwam een Palestijnse ‘arbeider’ om het leven toen een smokkeltunnel tussen Egypte en de Gazastrook instortte, berichtte het Palestijnse persagentschap Ma’an News. Het ging om een 24-jarige Palestijn afkomstig uit het dorp Khirbet al-Aadas ten noorden van Rafah. Een dag later, werd een terrorist van de Qassam Brigades, het moordcommando van Hamas, bij een soortgelijk incident gedood. Het ging hier om de 27-jarige Marwan Barham Marouf uit Khan Younis.

Bij de cartoon hierboven: Zoals bekend gebruikt Hamas Israëlische cement (betaald door buitenlandse donoren) om de gebetonneerde tunnels van Hamas en Co te bouwen. Cement dat uiteraard bedoeld is om huizen te bouwen voor de verpauperde bevolking van Gaza. Dat wordt echter bijna compleet aangeslagen door Hamas.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Gaza Tunnel Collapse Kills Hamas Terrorist” van 26 februari 2019 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Tunnelgraver van Hamas bedolven onder het zand nadat tunnel instortte

Reacties zijn gesloten.