Haniyeh belooft maximale druk te zetten op Israël omtrent zijn gevangen terroristen

Plaatje hierboven: Gaza, 14 december 2014. Toespraak van Hamas n.a.v. de 27ste verjaardag van de terreurgroep. Abu Obeida (midden met rode hoofddoek), de commandant van de Al Qassam Brigades, spreekt de massa toe. Helemaal rechts Hamasleider Ismail Haniyeh, voormalig premier van de Palestijnse Autoriteit (2006-2007) en tegenwoordig chef van het politburo van Hamas [beeldbron: Hamas website]

Hamasleider Ismail Haniyeh verklaarde maandag dat zijn organisatie zoveel mogelijk druk zou uitoefenen op Israël zodat het zou ophouden met het lastigvallen van de terroristische gevangenen in zijn gevangenissen. Haniyeh zei dat Hamas de gebeurtenissen in Israëlische gevangenissen nauwlettend in de gaten hield en voortdurend in contact stond met de terroristische leiders daar.

Vorige maand kondigde minister van Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan aan dat de voorwaarden van de terroristen in de gevangenissen zullen worden verlaagd tot het minimum dat door het internationale recht wordt vereist. De aankondiging kwam nadat hij de belangrijkste conclusies van het openbaar comité had aangenomen om de voorwaarden van de terroristen in de gevangenissen, die hij in juni 2018 had vastgesteld, te onderzoeken.

Minister Erdan legde uit dat de staat Israël nooit het onderscheid tussen veiligheidsgevangenen en criminele gevangenen categorisch heeft gedefinieerd. “Als het gaat om veiligheidsgevangenen, bestaat een van de hoofddoelen van de gevangenisstraf – de rehabilitatie – niet, omdat de gevangenen doordrenkt zijn met een terroristische ideologie en geen spijt hebben van hun acties,” zei Erdan.

In het verleden is gebleken dat terroristen die gevangenzitten in Israëlische gevangenissen veel voordelen genieten, waaronder het krijgen van kabeltelevisie, gratis kranten en het mogen behalen van een universitair diploma door het volgen van academische cursussen.

Volgens officiële statistieken, bedraagt het aantal Palestijnse gevangenen dat achter tralies zit ca. 5.500, met inbegrip van 230 minderjarigen en 54 vrouwen. Dat is relatief weinig, gezien het feit dat Israël permanent onder de druk van Palestijnse geweld en terreur leeft in tegenstelling tot Europa waar – vergeleken met Israël – slechts sporadisch een terreuraanslag plaatsvindt.

Vergelijk bv. met België waar per 27 december 2018 10.305 gevangenen werden geteld, bijna het dubbele dus. Nederland telt ca. 9000 gevangenen op dit ogenblik. Ruim 859.000 mensen zaten per 1 september 2016 in een gevangenis in een van de lidstaten van de Raad van Europa.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Haniyeh promises maximum pressure over terrorist prisoners – Hamas leader promises to place as much pressure as possible on Israel so that stops “harassing” terrorist prisoners in its jails” van 26 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ een artikel op deze blogStrenge nieuwe beperkingen aangekondigd voor Palestijnse veiligheidsgevangenen” van 3 januari 2019

2 gedachtes over “Haniyeh belooft maximale druk te zetten op Israël omtrent zijn gevangen terroristen

  1. Oppakken die gemaskerde boeven ze zijn te laf om hun gezicht te laten en schreeuwen dat ze doen
    Het joodse steekt economisch cultureel in alle opzichten boven dit nomaden volk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.