‘Palestijnen’ wijzen Trump´s vredesplan af voordat ze het überhaupt hebben gezien

“Het zou verstandig zijn als de adviseurs van president Trump, als ze willen begrijpen wat er echt aan de hand is in de Arabische wereld, zouden luisteren naar de stemmen van de Arabische straat.” [Khaled Abu Toameh op 21 febr. 2019 – bron]

‘Palestijnse’ demonstranten (plaatje hierboven) hebben dit weekend het nieuwe vredesplan voor het Midden-Oosten van de Amerikaanse president Donald Trump afgewezen, die door de Amerikaanse leider zelf de “deal van de eeuw” werd genoemd.

De “Palestijnen” noch iemand anders heeft de voorwaarden van het nog niet gepresenteerde voorstel ooit gezien.

Tientallen jaren van indoctrinatie hebben de “Palestijnse” publieke opinie ertoe gebracht om nu elk compromis af te wijzen om een solide en duurzaam vredesakkoord te bereiken dat zou kunnen leiden tot een echt samenleven.

Deze afwijzende houding heeft ertoe geleid dat veel Israëli´s, inclusief politiek links, zich nu afvragen of het überhaupt mogelijk is om een akkoord te sluiten met de huidige “Palestijnse” leiding.

door NAI Redaktion


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians: ‘The Slap of the Century'” van 21 februari 2019 op de site van The Gatestone Institute

♦ een artikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Palästinenser lehnen Trumps Friedensplan ab, bevor sie ihn überhaupt gesehen haben” op de site van Israel Heute van 24 februari 2019.

2 gedachtes over “‘Palestijnen’ wijzen Trump´s vredesplan af voordat ze het überhaupt hebben gezien

  1. Niet alleen in de laatste 20 jaar , maar al tientallen jaren ervoor hebben alle (Palestijns ) Arabische leiders alle gedachten aan tolereren van Joden in Judea, Samaria, Galilea totaal afgewezen. Ook tien de VN een voordelig delingsplan voorlegde in 1947, om het westelijk deel van de reeds opgedeelde landstreek Palestina te verdelen in een klein Joods deel en een groot Arabisch deel…
    Vijf keer Nee, nee, nee, nee, nee. Nooit onderhandelen, nooit vrede willen.
    Altijd maar weer oorlog voeren, eeuwig vluchteling blijven, geen ander volk in de wereld waar dat ook voor geldt. Ook niet voor de Sudeten-Duitsers, Schlesien-Duitsers , Danzig-Duitsers enz. Die zeggen: verloren gebied door oorlog, is verloren. Klaar. We gaan verder en bouwen in andere delen van het Duitse gebied ons leven weer op, de mouwen opgestroopt.

    Like

Reacties zijn gesloten.