Na de lancering van Israël’s ruimtetuig, roept Roger Waters op om de Maan te boycotten

Met de lancering van het ruimteschip Beresheet van Israël in Florida, een poging om het vierde land te worden om op het maanoppervlak te landen, roept ex-Pink Floyd bandlid Roger Waters nu zijn fans op om de maan te boycotten.

Waters zegt dat mensen alles in het werk moeten stellen om te voorkomen dat ze naar de maan kijken, over de maan lezen of zelfs het woord ‘maan’ uitspreken. Hij heeft verder geëist dat de naam van het achtste studioalbum van Pink Floyd wordt veranderd in ‘The Dark Side of the…

“Ik vind het triestig om te zien dat de maan is overgenomen door bloeddorstige Zionisten,” schreef Waters in een verklaring. “Iedereen die de maan ondersteunt of ervan geniet, neemt actief deel aan de genocide en etnische zuivering van de bewoners van de maan.”

Ten tijde van het verschijnen van dit persbericht, werd Roger Waters opgemerkt rondlopend in de parken van Londen en verliefde paartjes lastigviel die probeerden te genieten van een romantische avond onder het maanlicht.

(satire..)

Plaatje hierboven: Rock Werchter, 20 juli 2013. Fascistoïde schweinhund Roger Waters etaleert wat graag zijn perverse voorliefde voor outfit en symboliek, die verdacht veel lijkt op die van de nazi’s. Waters trad toen op onder een reusachtige zwevende ballon met varken en Davidster, met in zijn handen een machinegeweer en gekleed in zwarte lederen mantel met een rood-witte armband.

Roger Waters, de voormalige zanger/bassist van de megagroep Pink Floyd, maar die in maart 1983 na de opnames voor The Final Cut er de brui aan gaf en de Floyd overliet aan David Gilmour en de twee overige bandleden, blijft sindsdien teren op de muzikale productie The Wall. Als artiest heeft hij zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een van de boegbeelden van de antisemitische boycot-Israël beweging BDS. Waters, die bij herhaling andere muzikanten en artiesten aanport en aanschrijft om Israël te boycotten, vergeleek de Joodse staat graag met het Apartheidsregime in Zuid-Afrika (1948–1994)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Roger Pumper “Following Launch of Israeli Spacecraft, Roger Waters Announces Boycott of the Moon” van 22 februari 2019 op de site van The Mideast Beast

♦ een artikel op deze blogSuccesvolle lancering van Israël’s eerste maanlander: Israel goes to the Moon! +video” van 22 februari 2019

6 gedachtes over “Na de lancering van Israël’s ruimtetuig, roept Roger Waters op om de Maan te boycotten

 1. Hij zet zichzelf voor schut. Het wordt steeds erger. Hij maakt zichzelf gewoon belachelijk. Zonde. Zie maar hoe je dat opvat. Of dat goed is voor het imago van de Bende betwijfel ik.

  Geliked door 2 people

 2. Ik denk dat je er niet ver naast zit. Veel mensen hebben schoon genoeg van Rogers praatjes. Ik weet zeker dat dit onderwerp wel degelijk heel serieus genomen wordt. Zo’n project is trouwens wel een hele onderneming.

  Geliked door 1 persoon

 3. We hebben het wel over satire, hè. Maar Roger neemt elke gelegenheid te baat om onzin uit te kramen of vervelend te doen. Als hij nu eens gewoon duidelijk met kennis van zaken een standpunt had ingenomen was het wat anders geweest. Triest. Hij mag best op zijn nummer gezet worden.

  Like

 4. Inderdaad satire maar met zo’n doorgesnoven en doorgezopen geronto-rocker zou dit nog werkelijk kunnen worden !! trieste figuren : een van de vele !

  Like

Reacties zijn gesloten.