Maak kennis met de kat Mitsi, dé ster van een treinstation in Israël +video

Een Israëlische video-ster van een virale kat is op zoek naar een nieuw huis, zo meldde de Israëlische krant Yedioth Ahronoth op woensdag. ‘Mitsi‘, een vrouwelijke lapjeskat die de afgelopen twee jaar op het Kiryat Arye treinstation in het centrale Israëlische stadje Petah Tikva woonde, kreeg eerder bekendheid.

In Israël, in de buurt van Tel Aviv, midden in de drukte van het dagelijkse woon-werkverkeer, laat Mitsi de kat de forenzen glimlachen. Elke dag verschijnt de kat Mitsi trouw op haar werk in een druk treinstation in Israël. Terwijl duizenden pendelaars inchecken, kijkt ze rustig toe. De kat is een echt fenomeen, zelfs de burgemeester van de stad kwam al langs om haar speelgoed cadeau te doen en eten te brengen.

De video (hieronder), gepost door Dan Kashani, een digitale creative director bij reclamebureau Mccann Tel Aviv, heeft tot nu toe meer dan 6,3 miljoen views en meer dan 47.000 shares op Facebook bereikt. Volgens het rapport besloten stationarbeiders om de kat een thuis te vinden voorafgaand aan uitgebreide geplande renovaties in het station, uit vrees dat het werk zijn huidige habitat zal verstoren.

Video: Adorable cat Mitsi puts smiles on commuters’ faces

Dierengekte in Israël
Tel Aviv, de Witte Stad, moet doorheen de jaren zowat het paradijs zijn geworden voor de katten en honden van Israël. De dierenverenigingen hebben er aardig wat zeggenschap en hun dierenliefde heeft zelfs gezorgd voor een ware kattenplaag in de stad. Duizenden katten zwerven door de stad, straten en parken.

“Veel mensen stoppen kattenvoer op straat voor de zwerfkatten, wat erg leuk is, maar … het probleem is dat er andere dieren in het wild leven die het eten”, vertelde dierenvriend Becka Rifkin aan Reuters. “Omdat het [in Israël] gebruikelijk is om dieren te voederen, zoals katten bijvoorbeeld. Dit bestaat elders in de wereld niet. Dit gebruik is waarschijnlijk afkomstig uit Oost-Europese landen”, vertelde Yair Weis, adjunct-manager van Haifa Veterinary Services.

Toen ik (Brabosh) enkele jaren geleden in Tel Aviv door enkele parken wandelde, merkte ik in het struikgewas vele kattennesten op die duidelijk door mensenhanden waren aangelegd, compleet voorzien van een bakje water en voedsel. Dierenrechtenorganisaties hebben lokaal veel macht en invloed en verhinderen elke adequate aanpak van het probleem.

Het Judaïsme neemt het welzijn van de dieren zeer ernstig en Israël, als een Joodse staat, heeft zich ertoe verbonden om te zorgen voor en het beschermen van zijn dieren. Het land telt ontelbare dierenorganisaties die de ‘Rechten van het Dier’ hoog in het vaandel voeren. Voor een klein land zoals Israël is het bijna ongelooflijk hoeveel soorten dieren er leven.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jan Aelberts “VIDEO. Dit is de kat Mitsi, dé ster van het treinstation” van 18 februari 2019 op de site van Het Laatste Nieuws

♦ naar een artikel van Tofi Stoler “Video: Israeli Feline Ticket Inspector Looking for New Home, Report Says – “Mitzi,” a calico cat living at a train station in central Israel, became famous when a video of it “manning” the ticket inspection machine went viral on social media” van 22 februari 2019 op de site van CTech

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.