Abbas verlaagt lonen van overheidspersoneel om terroristen te kunnen blijven betalen

De ‘minister van Financiën’ van de Palestijnse Autoriteit (PA) kondigde donderdag aan dat de PA gaat bezuiigen op de salarissen van zijn ambtenaren, enkele dagen nadat Israël zei dat het tientallen miljoenen dollars aan belastingoverdrachten aan de PA zou achterhouden, zo meldt AFP.

De aankondiging kwam nadat het Israëlische kabinet zondag aankondigde dat Israël dit jaar ca. 123 miljoen euros zal aftrekken van belastinggeld dat anders zou worden overgedragen aan de PA. Volgens PMW (Palestinian Media Watch): “Dit bedrag is exclusief de financiële beloningen van de PA aan families van dode terroristen, de zogenaamde’ martelaren ‘of aan gewonde terroristen. De aftrek vindt plaats in 12 maandelijkse porties van ongeveer 10,26 miljoen euros per maand.”

De PA, die al een tekort heeft, zal “de salarissen van ambtenaren tijdig betalen, maar ze zullen worden verlaagd”, zei ‘minister van Financiën’ Shukri Bishara na een ontmoeting met vertegenwoordigers van de EU in Ramallah. De bezuinigingen zijn niet van toepassing op salarissen “betaald aan gepensioneerden en families van martelaren, gewonden of gevangenen”, voegde hij eraan toe, eraan toevoegend dat lonen lager dan 2000 sjekels (ca. 488 euros) ook niet zouden worden beïnvloed.

PA-voorzitter Mahmoud Abbas herhaalde op woensdag dat hij geen gedeeltelijke betaling zou accepteren van de belastingoverdrachten die Israël verschuldigd is. “We zullen het (belasting) geld niet accepteren als het niet volledig wordt betaald,” vertelde Abbas aan een centraal comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie in Ramallah. De PA-voorzitter maakte op dinsdag gelijkaardige opmerkingen nadat hij leden van de linkse Amerikaanse organisatie J Street had ontmoet.

“Israël beweert dat de Palestijnse Autoriteit fondsen overdraagt ​​aan terroristen en daarom deze fondsen wil compenseren”, zei Abbas volgens Channel 13 News. “Dus ik zeg dat we deze fondsen niet willen ontvangen en elke cent die we hebben zullen we overdragen aan de families van de martelaren.”

PA-functionarissen b lijven dwarsliggen en hebben bij herhaling duidelijk gemaakt dat de PA nooit zal ophouden de salarissen van terroristen te betalen, en dreigt dat Netanyahu meer zou moeten betalen als de salarissen werden afgetrokken van de betalingen aan de PA.

Abbas heeft in het verleden de voortdurende betalingen van de PA aan terroristen een ‘rode lijn’ genoemd die onder geen enkele omstandigheid zou worden stopgezet. Ondertussen riep de Europese Unie donderdag de PA op om belastinggeld van Israël te blijven accepteren.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “PA to cut civil servants’ salaries – PA announces cut in salaries to civil servants, following Israeli decision to withhold tax transfers to PA” van 22 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Abbas verlaagt lonen van overheidspersoneel om terroristen te kunnen blijven betalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.